Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirms 10 gadiem Google iegādājās Android

    Jaunākie raksti

    Gandrīz negribas ticēt, ka ir pagājuši jau 10 gadi kopš Google nopirka Android Inc. stārtapu, kas klusiņām savā nodabā veidoja programmatūru mobilajiem telefoniem. Pirms 10 gadiem gandrīz visi uzskatīja, ka Google ir pilnīgi traka, pievienojot sev Android vai vismaz par darījumu ir pamatīgi pārmaksāts. Google iegādātais Android par nieka 50 miljoniem dolāru varētu būt tehnoloģiju giganta labākais pirkums, ja ņem vērā, ka šodien visādus bildīšu servisus tirgo par miljardiem.

    Protams, kopš tā laika Android operētājsistēma nogājusi ļoti tālu ceļu gan funkciju, gan izskata, gan arī izplatības ziņā. 2014. gada vidū Android sasniedza vienu miljardu aktīvus lietotājus mēnesī un tikai 2014. gadā vien tika pirmo reizi aktivizēti 1.05 miljardi jauni Android viedtālruņi.

    Reklāma

    2008. gadā Google izziņoja pirmo Android viedtālruni, kas nonāca pārdošanā, un tas bija HTC T-Mobile G1, kā arī pēcāk šajā pašā gadā tika izveidots tiešsaistes lietotņu veikals.

    Jau 2008. gadā Android viedtālrunis spēja nolasīt svītrkodus, piekļūt e-grāmatu bibliotēkām, veikt vienkāršu navigāciju un uzstādīt dažādas lietotnes, lai vēl vairāk paplašinātu viedierīces funkciju klāstu.

    Gadu gaitā nāca klāt vairākas jaunas iespējas, tika izveidota speciāla Android operētājsistēmas versija 3.0 Honeycomb planšetdatoriem, bet tās dzīve bija salīdzinoši īsa, jo Google izvēlējās tomēr apvienot viedtālruņu un planšetdatoru operētājsistēmas zem vienota nosaukuma.

    Cīņa vēl nav galā, jo pēdējos pāris gadus Google mēģina izpatikt lietotājiem, uzlabojot Android ātrdarbību un plūdenumu, kā arī pievienojot darbam noderīgas iespējas. Android ir pārlecis uz viediem pulksteņiem, bet tas nav bijis veiksmīgs manevrs. Gaidāms, ka atvieglota Android versija darbinās Lietu Internetu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    dffd
    13.07.2015 18:46

    un ar saviem visiem miljardiem nevar to uztaisit lietojamu un fluentu.

    Ksspars Lccis
    14.07.2015 10:08
    Reply to  dffd

    iVergs?

    hgdjdf
    18.07.2015 14:22
    Reply to  Ksspars Lccis

    parausti savu hujveju

    Darzenis
    13.07.2015 21:55

    Raksts laikam ar google translate rakstīts…

    dravins
    14.07.2015 10:20

    Gaidāms, ka atvieglota Android versija darbinās Lietu Internetu.
    ??

    14.07.2015 10:23
    Reply to  dravins

    Lietu Internets – Internet of Things: https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_of_Things

    Reklāma