Web Analytics
More
    Reklāma

    Meizu MX5 uzsāk ceļu pie pircējiem – iPhone vairāk līdzinās tikai pats iPhone

    Jaunākie raksti

    Ķīnas viedierīču ražotājs Meizu tikko oficiāli sācis pārdot jauno flagmani – alumīnijā tērpto Meizu MX5. Diemžēl tā izskats kārtējo reizi ir kopēts no iPhone, turklāt šoreiz Meizu ir sasniedzis jaunu pilotāžu, jo Meizu MX5 pat Tims Kuks nespētu no iPhone atšķirt. Arī Meizu MX5 veidots tā saucamajā “unibody” tehnoloģijā un tam ir mTouch 2.0 pirkstu nospiedumu lasītājs, kas atrodas pogā ekrāna lejasdaļā.

    Meizu MX5 saņēmis 5.5 collu 1080p ekrānu, kā arī 20.7 megapikseļu galveno kameru. Viedtālruni darbina 64-bitu astoņu kodolu MediaTek Helio X10 2.2 GHz procesors, ko papildina 3 GB RAM un 3150 mAh akumulators. Meizu MX5 var ievietot divas 4G SIM kartes, kā arī tas saņēmis Android 5.0, ko sedz Meizu Flyme 4.5 saskarne.

    Reklāma

    Ķīnā Meizu MX5 cena ir ap 290 dolāriem un viedtālrunis pavisam noteikti paredzēts tiem, kuri nevar atļauties vai nevēlas iegādāties iPhone. Sākotnēji viedtālrunis būs nopērkams tikai Ķīnas tiešsaistes veikalos, bet tiek solīts, ka tuvāko mēnešu laikā tas kļūs pieejams arī pārējai pasaulei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    37 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    10.07.2015 09:54

    Arti, Tu kā apple nīdējs pats izdomāji to par to Timu Kuku? Ja nopietni, tad (ja neskaita pamatlietas, kuros VISI tālruņi ir vienādi) – šis poga nav apaļa, kamera atrodas pareizajā vietā un NAV to šausmīgi neglīto plastmasas ielaidumu antenas dēļ. Lai kā man patiktu apple dizains, 6tajam aifonam tie ielaidumi ir vnk kretīniski. Objektīvi :D Bet man nesen sanāca bazars ar vienu iEstētu kaurš tā ļoti atturīgi mēģināja izvilkt no tā dizaina paradigmu un esenci…

    10.07.2015 10:44
    Reply to  Ksspars Lccis

    Taču nē, nosūtīju vecajam Timam e-pastā jautājumu un MX5 bildi pielikumā – kas tas ir? Un viņš teica, ka tas ir iPhone 6 Plus. Lūk tādas tāds lietiņas!

    Prusljix
    10.07.2015 09:58

    Nu tik traki jau nav – Mājas pogu vismaz ovālu ielikuši, lai paši neapjuktu. ;)

    x
    10.07.2015 10:26

    >Diemžēl tā izskats kārtējo reizi ir kopēts no iPhone

    nesaprotu – kāpēc diemžēl? īstie aifoni dēļ meizas necietīs, bet tie kas pērk meizu cenas dēļ tāpat nepirktu aifonu.

    nu, tiešām nesaprotu, kam tur tika nodarīts kāds ļaunums.
    gan jau meizu maksā apple kautko par izskata izmantošanu, kaut gan nav skaidrs kāpēc – tad jau visiem auto, kam ir četri riteņi un stūre, arī ir mersedesa kopijas.

    ja kādu, kas nolicis par aifonu eur800 aizvaino tas, ka kādam ir līdzīga izskata telefons par 300 eirām – kamon, atrodiet dzīvē interesantākas lietas, par kurām lauzīt galvu :)) aifona kopijas noteikti nav problēma, kas apdraud civilizāciju.

    Ksspars Lccis
    10.07.2015 10:30
    Reply to  x

    kas turklāt tehnoloģiski ir pārāks visos parametros :D (tālab, man liekas, ka aizvaino gan…)

    x
    10.07.2015 10:39
    Reply to  Ksspars Lccis

    nez, vai meizu savulaik nokopēja arī aifona antenas problēmu ? :))

    Gf
    10.07.2015 10:44
    Reply to  Ksspars Lccis

    Jā, un labo ar visiem sūda parametriem, kamēr vecs aifons nerīstās

    Krišjānis G
    10.07.2015 11:27
    Reply to  Gf

    Nu tas, ka strādā daudz labāk un bez problēmām, tas nevienu Apple nīdēju nerausta. Viņiem galvenais, lai uz papīra krutāk. Vismaz tur var ielikt aifounam visi pārējie “tehnoloģiski visos parametros pārākie” kopētāji.

    Kristaps Lācis
    10.07.2015 15:05
    Reply to  Gf

    Vecs aifons nerīstās tāpat kā veci smēķētāji neklepo. Muldoņa. Visi vini rīstās un klepo – cits vairāk cits mazāk. Citam cenas dēļ nav pieņemts pieminēt klepošanu, un zonas problēmas, un zvanu atslēgšanu ar ausi, un nespēju i-lapā iezīmēt tekstu.
    Nav jau tā ka citiem arī tādas lietas nav..
    Meitenes nepurkšķina stila attieksme – tikai pa kluso!

    Krišjānis G
    10.07.2015 16:12

    Man kā 4S īpašniekam un tagad iPhone 6 īpašniekam nav nācies saskarties ne ar zonas problēmām, ne ar nespēju iezīmēt tekstu, ne zvanu atslēgšanu ar ausi. Arī nevienam manam draugam šādas problēmas nav bijušas. Mana 4S “klepošana” sākās ar iOS 7, kad telefons jau bija 2 gadus vecs, un pat tad tie nebija androīdam raksturīgie gļuki, bet vienkārši lēnāka darbība, ko tātad par klepošanu klasificēt ir neadekvāti. No android lietotajiem gan esmu dzirdējis par dažādām problēmām jau pēc pāris mēnešu lietošanas, turklāt mans komentārs nebija par vecajiem modeļiem, bet gan par aktuālākajiem

    Krišjānis Janeraps
    10.07.2015 10:45

    A jas es noperku no ķīnas interneta veikala es Latvijā/Baltijā/Eiropa caur Tele2 varēšu izmantot ?

    10.07.2015 10:53

    Protams! Jāpārskata lai ir mūsu GSM (900, 1800), 3G (no galvas nezinu) un 4G (ieteicams 800, obligāti 1800 un 2600) frekvences un viss ir čotka.

    Krišjānis Janeraps
    10.07.2015 10:47

    Es neesmu spečuks… bet manam čomam ir MX4 un man patīk nezinu kā ja salīdzina ar Samsung, bet stādā perfekti…

    Kaspars
    10.07.2015 11:34

    iPhone ir neglīti, bet šis ir tīri neko!

    Ksspars Lccis
    10.07.2015 11:34

    ahahāāā… klau, ko jūs visi kladzinātāji par android raustīšanos pīpējat? varu saderēt, neesat rokās turējuši nevienu normālu pēdējo gadu android telefonu rokās…

    10.07.2015 11:45
    Reply to  Ksspars Lccis

    Oi, esam gan. Un diezgan daudz :)

    Kaspars
    10.07.2015 11:54
    Reply to  Ksspars Lccis

    Ja lietotājam nav aktivizētas vairākas domāšanas funcijas (prasti sakot – līki pirksti) tad tāds var piespiest lagoties pat jaudīgu android ierīci, tāpēc jau ir ios, kur ir ņemta vērā lietotāju specifika. Ja lieto android ar izpratni (pat nelielā līmenī) tas parasti darbojās pietiekami labi. Tikai arī jāsaprot, ka nopērkot 70eur tel. viņa funkcionalitāte smagām spēlēm nebūs īsti piemērota. Ja lieto android, ir mazliet jāpiedomā, ja šī funkcija nav aktīva tad ios (ja nav naudas, tad kredīts + ios) un viss strādās teicami un visi laimīgi!:)

    Ksspars Lccis
    10.07.2015 12:14
    Reply to  Kaspars

    kredīts+ios… žetons Tev

    10.07.2015 12:27
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nezinu kā citi, bet mēs šeit Kursorā salīdzinam salīdzināmas lietas un neliekam iPhone pret 70 eiro vērtu Android telefonu. Personīgi mana pieredze ir tāda, ka joprojām pilnīgi plūdeni nespēj darboties arī šī gada Android flagmaņi. Tas ir vairāk kā drūmi. Protams, ir labāki un sliktāki piemēri, kā arī situācija ar katru gadu jūtami uzlabojas, tomēr īsti perfekti vēl nav. No lētā gala gan varu teikt tikai pozitīvus vārdus par Windows Phone ierīcēm. Heh, jāizbauda, kamēr vēl Windows telefoni tiek ražoti.

    Ksspars Lccis
    10.07.2015 12:39

    kāpēc neraksti apskatu par P8? nevari atrast gļukus?

    10.07.2015 12:56
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nevaru iespēt tikt līdz rakstīšanai. Patiesībā Huawei P8 kā ikdienas telefons man kalpoja pēdējos ~ divus mēnešus un izdarbināju pietiekami labi. Vakar gan noliku plauktā un nopirku sev iPhone 6 Plus.

    Tā pavisam īsumā – tīri labs telefons (īpaši ņemot vērā tā pievilcīgo cenu). Uzbūve man šķita labāka nekā Galaxy S6, kamera OK, baterija pilnu dienu notur bez problēmām, UI dizains gaumes jautājums, bet iOS cienītājam pat tīri labi var patikt un vienīgā piesiešanās bija ātrdarbība. Es nevaru teikt, ka telefons ir lēns, bet tajā saskarnē viss notiek ar jūtamu aizturi. Tā nav traka un tipisks Android ierīču lietotājs to var pat īsti nepamanīt, bet ja kaut kad mūžā ir lietots iPhone, tad baaaigi krīt acīs. Visādi citādi patiešām lielisks verķis un žēl, ka Latvijā nav nopērkams melnais modelis.

    es
    10.07.2015 17:01

    Divus mēnešus lieto telefonu, tātad tas ir labi iepazīts. Un nevar atrast laiku uzrakstīt apskatu…. Varbut tad vispār ar Kursoru nevajag nodarboties.

    Briedis
    10.07.2015 17:23
    Reply to  es

    Nu nevajag uzreiz tā pārspīlēt. Cilvēkam ir vēl desmitiem citu lietu ko darīt.

    10.07.2015 17:24
    Reply to  es

    Nē, drīzāk domāju, ka Tev ir mazāk jākomentē par lietām, kurās nav nekādas skaidrības. Vai arī otrs variants, ka es deleģēju Tev visus savus neskaitāmos ikdienas darbus (arī tos, kas saistīti ar Kursora uzturēšanas un attīstības jautājumiem) un pats tikmēr pievēršos tam, kas man patīk visvairāk – rakstīšanai. Sarunāts?

    10.07.2015 13:08

    Es gan teiktu tā, ka ir jānodala saskarnes gļuki un raustīšanās no pārāk prasīgu un skaitliski apjomīgu aplikāciju uzstādīšanas.

    Pārsvarā viss ir pieņemami Android lauciņā līdz mirklim, kad sāc piekraut telefonu ar visādām Facebook, Google+ lietotnēm, kas visu laiku ir aktīvas (sēž RAMā), kas kaut ko fonā darbojas un piemēslo kešatmiņu ar savu fublu.

    Nevaru pierādīt, bet šķiet, ka pēdējā laikā baigo zāģi ātrdarbībai liek Google App (kādreizējais Google Search App). Tai lietotnei Google karina klāt visādas iespējas un pēdējo pāris mēnešu laikā šķiet, ka tieši šī lietotne čakarē ātrdarbību.

    Kristaps man nepiekritīs, bet Galaxy S6 edge (Kristapa “parastais” testa S6 laikam pēc vairāku nedēļu aktīvas piekaksēšanas bija sācis bremzēt) bija veikls, pat ļoti. Ne tik labi gāja ar G Flex2 un One M9 gadījās visādi brīnumi.

    10.07.2015 13:16
    Reply to  Artis Abols

    Jā, pareizi saki. Pirmo nedēļu Galaxy S6 darbojās patiešām naski un es jau biju patiesi sapriecājies, ka tas tā būs visu laiku. Tomēr pēc nedēļas darbības telefons kļuva tāds pats kāds ir vairums “parastu” Android telefonu. (“Īpaši” šajā gadījumā būs Nexus ierīces vai telefoni ar kaut kādiem custom ROM. Piemēram, OnePlus One ar Oxygen OS darbojās patiešām stabili un fiksi. Bet lai vai kā, tas ir “īpašs” nišas pielietojums – masas lietos to, kas nopērkams pie operatora tepat aiz stūra).

    Mani kā lietotāju vulgaris neinteresē kas tur griežas fonā, es gribu lietot feisbukus, tviterus un visa cita veida soc. tīklus. Tās nav specifiskas aplikācijas un to būtu jāzina Google, Apple, Microsoft un visiem šo ierīču ražotājiem. Veidojiet savas platformas, ierīces tā, lai šo aplikāciju lietošana nebremzē visu telefonu. Kāpēc daļa platformu ar to tiek galā vairāk veiksmīgi, bet daļa platformu (kas sākas ar burtu “A”) – ne pārāk?

    P.S. Redzēsim vai šajā ziņā būs uzlabojumi ar Android M, jo Lollipop izdarīja ļoti daudz ko.

    Kaspars
    10.07.2015 15:13

    Tev tak bija labais nodoms (pērkot 1+1), ieslēgt arī mazliet advansētāku lietotāju darbības funkciju, kā “vulgaris”. Priekš vulgaris labākais ir ios, ja cilvēks nav tikai vulgaris, tad ios sāk kaitināt ar saviem ierobežojumiem.

    gggg
    10.07.2015 19:14
    Reply to  Kaspars

    kas tiesi tevi kaitina? ka nevari kaa bebitis mainit ikoninjas? ka nav file manager, ko average useri atver reizi gada? ka nav widgeti, ko lieto katrs miljardais users uz android? kas tiesi?

    Ksspars Lccis
    10.07.2015 20:13
    Reply to  gggg

    kaut vai swedbankas widžets kas uzreiz parāda cik naudas kontā :D
    kaut kas tik lielisks kā mighty text aplikācija = tas, ko var izdarīt uz datora attiecīgi, ātrie kontakti uz ekrāna. bet tā kā tev tas nav pat teorētiski saprotams (jo apple onkulis teica ka tev nevajag) tad tu arī nespēj pieņemt viedokli ka tas ir forši.

    upe
    10.07.2015 23:20
    Reply to  Ksspars Lccis

    ak tu, nabaga ierobežotais latvieti. Visu tu zini vislabāk. Varu derēt, ka tava sieva tevi krāpj, jo tev ir mazs kankars, un tāpēc tu tik ass esi netā.

    10.07.2015 23:21
    Reply to  upe

    Kungi, nu tas jau paliek rupji. Šeit tomēr nav TvNet :)

    Ksspars Lccis
    11.07.2015 16:37
    Reply to  upe

    tipiskas iVerga samazgas. bet nu katrs jau runā par savu sāpīgo tematu…

    davfreim
    10.07.2015 20:19
    Reply to  Kaspars

    Nu ir cilvēki, kuri grib telefonu, kas strādā un ircilvēki, kas grib knibināties, ņemties utt., kamēr telefons kaut cik normāli strādā, kuriem patīk novilkt visādus štruntus, tīrīt RAM utt., tie izvēlas android.

    Sakars ar cilvēka domāšanas spējām mazs, jo es negribu čakaēties, es gribu lietot produktu, kurš strādā un man nav jāuztraucas par to, ka sāks bremzēt, ja uzinstelēšu vairākas App, lietoju šobrīd iPad mini 1st gen un iPhone 5S, abi aktīvilietoti, daudz app un daudz failu, nekādu bremžu, abi ar jaunāko iOS.

    Un arguments par Apple produktu dārdzību ir pilnīgi stulbs, android flagmaņi, tie paši Galaxy utt. maksā tieši tikpat.

    Ksspars Lccis
    10.07.2015 13:27
    Reply to  Artis Abols

    P8 ir viena laba štelle – pie tā ir jāpiešaujas, bet kad izkož, tad viss lido kā raķete. Tur var smalki saregulēt kādi servisi kad darbojas fonā un vispār. Man ir izdevies “nokaut” gandrīz visus googles sūdus nost, wifi slēdzas automātiski tikai savos tīklos, kad palaid aplikāciju utt. Tagad telefons normāli notur divas dienas. UI dizains varētu patik iosistiem pat ļoti – man liekas drusku arhaiskas tās milzīgās ikonas – telefons kā lāpsta, bet tur var sakrāmēt tikai četras rindā… Visas nevajadzīgās programmas var noslēpt! Nevis sabāzt folderos, bet noslēpt, zec kūūūl! Un Kristap – man radiniecei ir 6tais aifons un vakar tieši ņēmu abus un mēģināju savam piekasīties un piespiest to iebremzēt – nu neizdevās nekādi… točna neizdevās.

    10.07.2015 13:32
    Reply to  Ksspars Lccis

    Man nešķiet īpaši OK “parastam” telefonam kaut ko tur čakarēties ar speciālu servisu regulēšanu, optimizēšanu un telefonus apskatu no lietotāja “vulgaris” skatu punkta.

    Kas attiecas uz UI, tad man vairāk tracināja tas, ka telefons pats mēģina uzminēt ikonas krāsu un ieliek fonam kaut kādu pļecku. Daļā gadījumu krāsas netiek uzminētas un rezultāts ir vizuāli briesmīgs. Cik nopratu, to var atslēgt tikai čakarējoties ar root’ošanu un kaut kādu sistēmas mapju dzēšanu. Ikonu skaitu mājas ekrānā gan var mainīt, neatceros tagad tikai no galvas mainās horizontāli izvietojamo ikonu skaits.

    Ksspars Lccis
    10.07.2015 13:40

    man tas liekas pat baigi ok, ja tu pac vari ļoti jūtami palielināt baterijas darbības laiku. Visu var atstāt as it is un palikt pie normālas darbības dienas garumā. Wifi gadījumā, starp citu, ir tāda kaitinoša nianse – ja tu esi slēdzies automātiski klāt wisādiem lattelekoma vai rīgas satiksmes wifi, tad jebkurš aparāts to centīsies darīt, ja nav izslēgts wifi. un rādīs ka ir savienojums, bet nekas nenotiks, lattelekoma gadījumā, piem. kamēr neielīdīsi uz to autorizācijas lapu – tas kaitina. Kaitina arī wifi slēgāšana iekšā ārā. Var jau pilnīgi uz mob.datiem pāriet, bet nu gan mājās gan birojā wifi tomēr ir daudz ātrāks. Tagad, kā es izeju no mājām vai biroja un pazūd signāls – wifi vnk pats automātiski izslēdzas – tas, manuprāt, ir cool.

    10.07.2015 14:10
    Reply to  Ksspars Lccis

    Automātiskā slēgāšanās starp tīkliem ir noderīga, piekrītu. Konkrēti P8 gadījumā (ja atmiņa neviļ) bija arī kaut kāda tehnoloģija, kas ļauj telefonam ļoti ātri pārslēgties starp bāzes stacijām, ja pārvietojies ar lielu ātrumu. Latvijā tas nav tik aktuāli, bet reģionos, kur ir izplatīti īpaši ātri vilcieni, tas var noderēt.

    Reklāma