Web Analytics
More
    Reklāma

    Cyanogen komandai cīņā pret Google pievienojas divi spēcīgi spēlētāji

    Jaunākie raksti

    Cyanogen šobrīd ir pilnīgi atkarīgs no Google lēmumiem un ierobežojumiem, tāpēc Cyanogen plānos ir Android operētājsistēmu atraut no Google ķetnām. Lai arī Google pasludinājusi Android par atvērtu sistēmu, tomēr nevienam citam pagaidām nav tādas pieejas un iespējas, kā pašas Google veidotajam saturam. Par piemēru tiek minēts Google Now palaidējs, kas ļoti cieši spēj sadarboties ar operētājsistēmu. Nevienam citam trešās puses izstrādātājam šobrīd nepastāv iespējas savos produktos piedāvāt līdzīga līmeņa iekļaušanos Android operētājsistēmā.

    Vēl šī gada sākumā Cyanogen izziņoja vēlmi padarīt Android atvēru ne tikai vārdos, bet arī darbos, un tika baumots, ka Microsoft metīsies uz vienu roku ar Cyanogen, lai kopīgiem spēkiem nedaudz papurinātu Google. Microsoft kopējā katlā iemetis 70 miljonus ASV dolārus un tiek ziņots, ka Cyanogen kopā sākumā ieguvis ap 100 miljoniem sava Android operētājsistēmas redzējuma izveidei. Šīs baumas noteikti izsauks dažādas reakcijas pret Microsoft dalību Google veidotās Android operētājsistēmas ietekmēšanā. Citi interneta tenku avoti norāda, ka Microsoft varētu iegādāties Cyanogen daļas 70 miljonu ASV dolāru vērtībā, tādējādi atbalstot šo alternatīvo Android bāzēto operētājsistēmu.

    Reklāma

    Lai to nodrošinātu, Cyanogen komandai pievienojies bijušais tiešsaistes tirdzniecības milža Amazon vadošais inženieris un Bing Mobile Search bijušais vadītājs Stephen Lawler, kā arī bijušais Qualcomm viceprezidents Karthick Iyer. Abi Cyanogen  janieguvumi tiks pie vadošiem amatiem uzņēmumā, lai nodrošinātu uzņēmuma ikdienas darbības koordinēšanu.

    Jāsaka, ka šobrīd Cyanogen ir samaitājuši attiecības ar OnePlus un rūpnīcā OnePlus One vairs nesaņem Cyanogen veidoto operētājsistēmas versiju. Vienīgi Indijas Micromax Yu viedtālruņi iznākot ar Cyanogen pielāgotu Android.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    10.07.2015 12:07

    Windows šajā lauciņā raustās, kā punķis uz drāts! Tad nevajadzēja pirkt nekādu Nokia un pēc tam norakstīt 7.5 miljardus, bet uzreiz ieguldīt pāris miljardus šādā projektā un būtu līdzvērtīgs spēlētājs tirgū (lai gan windows talants čakarēt labas lietas ir venomenāls).

    Mārtiņš Stankevičs
    10.07.2015 14:20
    Reply to  Kaspars

    Microsoft
    Windows ir produkts

    Reklāma