Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izstrādātais DeepStereo padara Street View patīkamāk skatāmu

    Jaunākie raksti

    Google Street View ielas fotogrāfijas ir viena no fantastiskākajām iespējām, ko teju katrs būs izmantojis, lai uzzinātu nepieciešamo informāciju vai vienkārši dotos virtuālā ceļojumā pa kādu pazīstamu pasaules vietu. Google karšu izstrādes komanda uzskata, ka spēj būtiski uzlabot Street View izskatu ar DeepStereo algoritmu, kas apvieno atsevišķas fotogrāfijas, iegūstot gandrīz ideālu, vienotu attēlu.

    Esošās Street View fotogrāfijas neaptver visu apkārtni, gadās, ka kaut kas ir izlaists vai neprecīzi “saiet kopā” un tieši ar to cīnīsies DeepStereo. Street View komanda cer izveidot baudāmas virtuālās ekskursijas, automātiski aizpildot tukšumus un “salāpot” neprecizitātes. DeepStereo komanda vēl uzlabošot algoritmu, lai tas spētu “aizlāpīt” kustīgu objektu atstātās pēdas, turklāt DeepStereo esot problēmas ar kokiem un līdzīgiem priekšmetiem ar sīku detalizāciju, kas prasa milzīgas skaitļošanas jaudas, lai apvienotu divas ne pārāk precīzas ielas skatu fotogrāfijas.

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    09.07.2015 18:55

    Microsoft jau pirmo prototipu atrādīja 2006. gadā, un otrajā video no 2013.gada redzams darbībā laikam tas pats princips, kas googlei. Kapēc laikam? Tāpēc, ka īsti nesaprotu, vai Google paredzejusi no bildēm izvaidot vietas 3D modeli, katru vietu indeksējot telpā, vai tomēr tas ir tas pats lineārais stiķēšanas variants, kas Microsoft Photosynth.

    https://www.youtube.com/watch?v=p16frKJLVi0
    un
    https://www.youtube.com/watch?v=a8vsQ5kYUXQ

    Reklāma