Web Analytics
More
    Reklāma

    Dropbox piedāvās papildus bezmaksas krātuvi par lietotāja drošības uzlabošanu

    Jaunākie raksti

    Vēl februārī Google izziņoja kontu drošības pārskata lapas izveidi, piedāvājot par to 2 GB vietu Google Drive mākoņdatu servisā. Tiek ziņots, ka līdzīgu ceļu dodas arī Dropbox, kas pēc noteiktu drošības uzlabojumu aktivizēšanas piešķirs bezmaksas papildus vietu mākoņkrātuvē.

    Šobrīd Dropbox piedāvā vien 2 GB bez maksas, kas gan ir papildināmi ar dažādiem trikiem par pāris gigabaitiem. 1 TB mēneša maksa ir 10 dolāri, bet neierobežota vieta maksās 15 dolārus. Dropbox lepojas ar vairāk nekā 400 miljoniem lietotāju, kuriem nāksies aktivizēt divu faktoru pieteikšanos, lai iegūtu bezmaksas papildus vietu mākoņservisā.

    Reklāma

    Divu faktoru pieteikšanā ir pieejama Dropbox jau kopš 2012. gada, bet to izmantojot reti kurš lietotājs. Dropbox to mēģinās labot ar bezmaksas gigabaitu akciju, tomēr nav vēl zināms tās sākums, kā arī Dropbox nav izziņojis piešķirto gigabaitu skaitu. Tiek pieļauts, ka, visticamāk, lietotāji var cerēt uz 1 vai 2 gigabaitiem, bet noteikti ne vairāk par pieciem. Ziņosim, kad Dropbox piedāvājums stāsies spēkā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    martinz0000
    06.07.2015 23:32

    Šim visam pazuda jēga jau sen. Pašlaik man personīgi izdevīgāk ir lietot OneDrive. Dažādu akciju laikā esmu jau ieguvis 220gb papildus brīvu vietu savā mākonī un tas ir tīri ievērojams apjoms salīdzinot ar dropbox smiekla 2gb ko ar mokām vari censties papildināt ar referāļiem vai maksāt.

    GundarsBarons
    07.07.2015 01:42
    Reply to  martinz0000

    Man dropboxā sakrāti 22GB. Gribētu vairāk. Bet neviens cits “mākonis” nav tik ērti lietojams. Visiem paša faili un citu “nošārētie” faili stāv atsevišķi. Un tas ir reāli neērti, ja mākoni lieto darbam, kopīgiem projektiem, nevis tikai kaķu un tusiņbilžu kopīgošanai.

    Ksspars Lccis
    07.07.2015 09:05

    man ir 10 gb un es laikam nesaprotu tos, kas čīkst ka viņiem vajag simtiem gigabaitu… kas jūs tur pilnmetrāžas porņukus glabājiet? camera upload ar tūsktošiem nevajadzīgu bilžuku? Mūziju? Bet es ar teikšu, ka dropbox ir visērtākais no visiem patreiz pieejamajiem mākoņiem… Siers par brīvu ir tikai peļu slazdā. Ja izmanto darbam, tad, par provi, man divu kompāniju visa dokumentācija par 5 gadiem, visi grāmatvedības paīri, līgumi un citas svarīgas figņas aizņem pusotru gigabaitu…

    Mārtiņš Stankevičs
    07.07.2015 09:25
    Reply to  Ksspars Lccis

    Darbs neaprobežojas tikai ar *.docx, *.xlsx un *.pptx… Nereti nāk *.mp4 un līdzīgie, kā arī *,mp3 un šad tad līdzīgie. Bieži vien arī *.exe un *.apk. Plus vēl vesela kaudze savas ikdienas ērtību atvieglošanai dažādi knariņi un sūdiņi, līdz pat lielākiem arhīviem ar visu, ko, kas dabūts, bet zināms, ka dabūt atkal būs grūti, bet 100% vajadzēs.

    Mazāk par 40GB sen neesmu turējis uz DB, bet līdz nepieciešamības pēc simtiem vēl nav.

    Ksspars Lccis
    07.07.2015 09:45

    es jau nu tik vieglprātīgi neuzticētu arhīvus dropboxam vai jebkuram citam mākonim…

    Mārtiņš Stankevičs
    07.07.2015 11:26
    Reply to  Ksspars Lccis

    vairāk kā 4 gadus nav ne reizi pievīlis, plus jau divu soļu verifikāciju izmantoju sen, tā kā bažas nav!

    Reklāma