Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna varētu pārorientēties uz dārgāku viedtālruņu ražošanu

    Jaunākie raksti

    Tiek lēsts, ka mēs jau esam garām zemākajam un lētākajam tā saucamo “Ķīnas viedtālruņu” bumam un turpmāk to cenas tikai celsies. Varētu piekrist, ka daudzi maz zināmie ražotāji pārorientējas uz kvalitatīvākas un attiecīgi arī dārgākas tehnikas ražošanu, kā arī ražotāji sapratuši, ka nav jēgas ražot desmitiem gandrīz vienādus viedtālruņu modeļus, tāpēc tie pievērsušies dārgākam segmentam.

    Cenu celšanās tendence “Ķīnas viedtālruņiem” ir arī zinātniski izmērīta. Bloomberg ziņo, ka vidējā viedtālruņu pārdošanas cena pašā Ķīnā cēlusies no $192 2014. gada trešajā ceturksnī un $239 2014. gada ceturtajā ceturksnī līdz pat $263 šī gada pirmajā ceturksnī. Turklāt cenas lēciens novērots pirmo reizi pēdējo sešu gadu laikā.

    Reklāma

    Analītiķi lēš, ka “Ķīnas viedtālruņu” cenas kāpumu ietekmēja Apple iPhone ienākšana un uzrādītie lieliskie rezultāti. Arī vietēji Android ražotāji redz, ka pircēji ir maksātspējīgi un tie pieprasa arvien kvalitatīvāku produkciju.

    Ķīnas vidējā viedtālruņu pārdošanas cena vēl arvien iepaliek aiz kopējā pasaules rādītāja, kas ir ap $300, tomēr ar šādiem tempiem nebūs ne gads noslēdzies, kad Ķīna panāks arī pasaules vidējo cenu. Pagaidām mazāk cenu augšana vērojama lielajiem Ķīnas spēlētājiem – Xiaomi, Huawei, Lenovo. Iespējams, ka tie pārskatīs savus plānus un tad tiešām gaidāma cenu celšana.

    -1x-1-1

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma