Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault Nissan Alianse ir pārdevusi jau ceturtdaļmiljonu elektroauto

    Jaunākie raksti

    Renault-Nissan alianse, kas ir nulles emisiju mobilitātes līderis visā pasaulē, ir pārdevusi savu 250 000-šo elektroauto – balts Renault ZOE tika pārdots kādam franču inženierim.

    Alianse sasniedza vēsturisko pagrieziena punktu jūnija sākumā četrarpus gadus pēc tam, kad pārdošanā nonāca Nissan LEAF – pasaulē pirmais sērijveidā ražotais nulles emisiju elektroauto.*  Alianse pašreiz ir pārdevusi pusi no visā pasaulē pārdotajiem elektroauto.

    No šī gada janvāra līdz maijam alianse pārdeva apmēram 31 700 elektroauto, kas ir gandrīz par 15 % vairāk nekā tajā pašā periodā pagājušajā gadā.

    „Pieprasījums pēc mūsu elektroauto turpina pieaugt, pateicoties valdības stimuliem un uzlādes infrastruktūrai, kas tiek paplašināta,“ saka Karlos Gons, Renault-Nissan alianses vadītājs un izpilddirektors. „Pieprasījumu sekmē arī mūsu klientu pozitīvās atsauksmes. Šo transportlīdzekļu klientu apmierinātības rādītāji ir vieni no augstākajiem visā pasaulē.”

    Francūzis saņem 250 000-šo elektroauto

    250 000-šā elektroauto īpašnieks ir datorinženieris Īvs Nivels, kurš pārdeva savu 21 gadu veco dīzeļautomašīnu, lai nopirktu supermini Renault ZOE. Nivels nopirka elektroauto pēc tam, kad Francijas valdība aprīlī bija ieviesusi vides bonusu, lai ļautu vecāku dīzeļauto, kas rada piesārņojumu, īpašniekiem tos pārdot un saņemt atlaidi EUR 10 000 apmērā jauna elektroauto iegādei.
    „Valdības vides bonuss ļoti ietekmēja manu lēmumu iegādāties elektroauto,“ teica Nivels. „Taču jāsaka, ka pārliecinājos par šī auto vērtību jau pirmajā braucienā. Braukt ar to ir patiesa bauda, un ir labi apzināties, ka palīdzību saglabāt vidi.“

    Aliansei ir pilns sešu 100 % elektroauto klāsts; Renault ir vadībā Eiropā

    Renault-Nissan alianse ar sešiem modeļiem ir vienīgā globālā vieglo automašīnu grupa ar pilnu 100 % elektroauto klāstu. Nissan papildus LEAF pārdod arī e-NV200 autofurgonu, kas ir pārdošanā Eiropā un Japānā kopš pagājušā gada. Renault papildus ZOE pārdod arī Renault Kangoo Z.E autofurgonu, SM3 Z.E. sedanu un divvietīgo pilsētas transportlīdzekli Twizy.

    Pēdējos divus mēnešus Renault ir bijis veiksmīgākais elektroauto zīmols Eiropā, iegūstot 26 % no tirgus. Renault galvenais tirgus ir Francija, Apvienotā Karaliste, Vācija un Norvēģija. Francijā, kur ZOE ir vispopulārākais elektroauto, ieņemot gandrīz pusi no tirgus, valdības vides bonuss ļauj autovadītājiem nomāt ZOE ar akumulatoru tikai par EUR 99 mēnesī.
    *Braucot saskaņā ar homologācijas ciklu (NEDC), netiek radīti CO2 izmeši un reglamentētie atmosfēras piesārņotāji.

    Renault-Nissan alianse ir stratēģiska līgumsabiedrība starp Parīzē esošo Renault un Jokohamā, Japānā esošo Nissan, kas kopā pārdod katru desmito no visā pasaulē pārdotajām automašīnām. Abi uzņēmumi, kuri ir bijuši stratēģiskie partneri jau kopš 1999.gada, 2014. gadā pārdeva 8,5 miljonus automašīnu gandrīz 200 valstīs. Aliansei ir stratēģiska sadarbība arī ar tādiem autoražotājiem kā Vācijas Daimler, Ķīnas Dongfeng un Indijas Ashok Leyland, un tai pieder kontrolpakete kopuzņēmumā, kuram pieder Krievijas galvenais autoražotājs AVTOVAZ.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Normunds
    27.06.2015 09:08

    skaitļu rakstība vienkārši fascinē…

    Ksspars Lccis
    27.06.2015 09:42

    njā daiļd*** var sacensties ar canon preses relīzēm.

    Artis Markots
    27.06.2015 09:48

    “Renault-Nissan alianse ar sešiem modeļiem ir vienīgā globālā vieglo automašīnu grupa ar pilnu 100 % elektroauto klāstu” WTF?
    Tesla vispār ir vienīgais nopietnais ražotājs, kas ražo tikai elektroauto…

    27.06.2015 09:55
    Reply to  Artis Markots

    Es pieņemu, ka atslēgvārds šajā teikumā ir “globālā”. Tesla Motors produkti šur tur ir nopērkami, tomēr tas pagaidām nav pārāk globāli.

    Reklāma