Web Analytics
More
    Reklāma

    Google grasoties izlaist viedās kontaktlēcas agrāk nekā gaidīts

    Jaunākie raksti

    Kopš pagājušā gada Google X izpētes komanda strādā pie viedām kontaktlēcām, kas spēs analizēt cilvēka asaru saturu un izmērīt cukura daudzumu asinīs. Tas būtu ērts veids diabēta slimniekiem sekot līdzi savai veselībai, nedurstot pirkstu katru reizi, kad nepieciešams uzzināt cukura līmeni. Google jau esot veikuši sarunas ar ASV veselības un zāļu uzraudzības iestādēm, lai saņemtu atļauju kontaktlēcu testu uzsākšanai.

    Tomēr nesen uzmanības centrā jau nonācis viedo kontaktlēcu mazumtirdzniecībai paredzētais iepakojums, kaut arī iepriekš tika lēsts, ka līdz kontaktlēcu nonākšanai tirdzniecībā paies vismaz pieci gadi. Jomas pārzinātāji norāda, ka pat Google spēkos nav tik ātri pabeigt visu testēšanas ciklu, un iespējamais iepakojuma dizains tomēr varētu būt nedaudz maldinošs. Optimisti cer, ka Google lēcas gaidāmas tuvākā gada vai divu laikā.

    Reklāma

    Visticamāk, Google cenšas veikli pabeigt viedo lēcu projektu, jo tas būtu jauns solis valkājamo viedierīču pasaulē. Ar Google Glass un Android Wear tehnoloģiju gigantam nu nemaz neveicas, tāpēc tiek meklēti jauni veidi valkājamo viedierīču tirgus pārsteigšanai.

    Avotsqz.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    EggPlant
    27.06.2015 17:00

    Nesaprotu, kur daudzi ķer, ka Googlei ar viedbrillēm neveicās? Tik tāpēc, ka beidzās Glass Explorer programma?

    27.06.2015 17:16
    Reply to  EggPlant

    Viss atkarīgs no tā ko šajā gadījumā uzskata par veiksmi, tomēr arī pats Google X programmas vadītājs ir izteicies, ka Google Glass projekta lielākais mīnuss bija tas, ka tas piesaistīja pārāk lielu sabiedrības uzmanību: http://news.yahoo.com/google-admits-fatal-mistake-google-glass-221511930.html

    EggPlant
    27.06.2015 17:31

    Tieši tā, Explorer programma nebija domāta kā reklāmas akcija, bet cilvēki sacerējās un smagi vīlās, nodomājot – vsjo ir, brilles izputēja. Taču atklātībā nākušie patenti (http://goo.gl/RezEf5) un, teiksim, briļļu dizainera teiktais (http://goo.gl/kCBz1k) vēsta ko citu. Arī tas, ka Tony Fadell, iPod izstrādātājs ir paņēmis viedbrilles paspārnē ir interesanti.
    Manuprāt, produkta veiksmi nenosaka tas, vai katra tā izstrādes stadija tiek atrādīta tautai vai nē. :)

    27.06.2015 17:43
    Reply to  EggPlant

    Precīzāk gan būtu teikt, ka produkta vēl nav. Ir tikai pārhaipoti testa sempļi pie kurus nevajadzīgi lielās publicitātes ir vainīga pati Google. Šādas brilles mēs vēl noteikti redzēsim, taču vēl jāpagaida.

    Reklāma