Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzņēmums 24M grasās revolucionarizēt litija akumulatoru izgatavošanu

    Jaunākie raksti

    Mūsdienās litija jonu akumulatori atrodami gandrīz visos priekšmetos, ja vien tiem ir kāds sakars ar elektrības izmantošanu darbības nodrošināšanai. Pat automašīnās izmanto milzīgus litija akumulatorus, kuru cena arī ir mežonīgi liela. Bet ne visi uzskata, ka tā tas būs arī nākotnē.

    Kembridžas un Masačūsetsas veidotais stārtapa uzņēmums 24M apgalvo, ka tuvā nākotnē spēs piedāvāt litija jonu akumulatoru ražošanas tehnoloģijas uzlabošanu, kas paredz samazināt izmaksas uz pusi un iegūt jaudīgākus akumulatorus. 24M paši šos akumulatorus nosaukuši par “biezas masas” akumulatoriem, jo tie būs plastiskāki.

    Reklāma

    Akumulatoru izmēri tiks samazināti, jo 24M vēlas atteikties no vairākām akumulatoru detaļām, kas tieši nepiedalās uzlādes un izlādes procesos. 24M norāda, ka parastā akumulatorā dažādas plastmasas un metāla detaļas ir četras reizes vairāk nekā viņu izgudrojumā. Lieko detaļu izskaušana atļaus izveidot lētākus un mazākus (vai ietilpīgākus tāda paša izmēra) akumulatorus.

    Esošos litija jonu akumulatorus izgudroja astoņdesmitajos gados, bet tirgū tie nonāca 1991. gadā. Kopš tā laika akumulatoru uzbūve neesot krasi mainīta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Maris Laudams
    27.06.2015 02:20

    Un kur tad palika revolucionālie alumīnija akumulatori?

    davfreim
    27.06.2015 10:31

    Visu laiku raksta par revolocionāriem akumulatoriem, bet realitātē nakas nenotiek :/

    x
    27.06.2015 11:36
    Reply to  davfreim

    kad sākās globālā tīkla izstrāde un kad to iedeva izmantošanai masām

    Reklāma