Web Analytics
More
    Reklāma

    Beats austiņas – kas lācītim vēderā?

    Jaunākie raksti

    Tas nevienam nav noslēpums, ka ražotāji vēlas maksimāli nopelnīt, tāpēc tiek taupīts uz pilnīgi visu – materiāliem, darbaspēku, salikšanas tehnoloģijām utt. Beats austiņas pircējiem veikalā maksā 100 un vairāk eiro par pār galvu liekamajiem modeļiem, tomēr austiņu detaļu cena bieži nepārsniedz 20 dolārus.

    Protams, pircējs nemaksā tikai par detaļām vien. Cenā ir iekļauta arī austiņu izstrāde, ražošana, darbaspēks, pēcpārdošanas servisi, garantija un arī  maksa par “luksusa” produkta izvēli. Tika izjauktas Beats Solo HD austiņas, kas maksā ap 200 dolāriem un secinājumi ir visai skarbi.

    Reklāma

    Beats Solo HD austiņas izveidotas no 37 detaļām, kas pats par sevi ir neliels pārsteigums, jo parasti tik mazs detaļu apjoms pat austiņās neesot vērojams. No 37 detaļām 8 ir skrūves, kas satur kopā vairākus kustīgus mezglus, bet pārsvarā austiņu salikšanā izmantota līme.

    Interesanti, ka Beats Solo HD austiņās iebūvēti četri metāla gabali, kas kalpo tikai un vienīgi svara palielināšanai. Ir patīkami sajust rokās nedaudz lielāku ierīces svaru, kas tai piešķir vērtību, tomēr tiek norādīts, ka iebūvētie cinka gabali aizņem 30% no kopējā Beats Solo HD austiņu svara.

    Būs grūti noliegt, ka citi ražotāji neizmato līdzīgus trikus, lai savu produkciju padarītu lētāk ražojamu, bet rokas tvērienā – patīkamāku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    21.06.2015 10:09

    nu viņiem tagad ir labi skolotāji produkta pārcenošanā un mārketēšanā…

    eee
    21.06.2015 22:36
    Reply to  Ksspars Lccis

    labi, ka ir Hujvejs andergraunda skarbajiem vīriem pieejams

    Ksspars Lccis
    21.06.2015 23:01
    Reply to  eee

    ej trolli gulēt

    21.06.2015 10:37

    Ļoti trāpīgi teikts: “I estimate that the COGS without labor or shipping is $16.89 – yet Beats is able to successfully retail these headphones for $199+. This is the power of brand; Dr. Dre and Jimmy Iovine have leveraged their personal backgrounds and a sleek design to launch a remarkable brand that’s become fundamental to music pop culture.” Avots: https://medium.com/life-learning/how-it-s-made-series-beats-by-dre-154aae384b36

    Rūdolfs Putniņš
    21.06.2015 11:58

    Un cik šādām austiņām ir mārketinga izmaksas? Man vienmēr pēc šādiem rakstiem rodas tāda nejauka garša mutē, jo parasti lasītājs aiziet prom ar domu galvā, ka detaļu ražošanas izmaksas nosaka produkta cenu. Tā arī rodas pircējs, kurš pārbolītām acīm gārdz – JŪS PĀRDODAT AR UZCENOJUMU???

    Produkta cenu nosaka tas, par cik to var pārdot. Nekas cits. Protams, zem pašizmaksas to ilgstoši tirgot nav izdevīgi.

    21.06.2015 12:02

    Precīzi teikts. Personīgi man arī jau ir pieriebušās šīs runas. Beats produktus nepērk audio pūristi, tomēr tām ir zināms pielietojums. Tas ir visā pasaulē labi atpazīstams zīmols un noteiktai patērētāju daļai ir svarīgi kādu zīmolu produktus tie atrāda pasaulei. Nav arī tā, ka šie audio produkti neskan pilnīgi nekā (īpaši, ja nav klausīts nekas sarežģīti kvalitatīvs). Nav arī lielas jēgas cepties par citu izvēli.

    Rūdolfs Putniņš
    21.06.2015 12:11

    Beats Studio 2 ir tīri normāli skanošas. Daudzi patiesībā bija pārsteigti, ka kompānija izšķīrusies par šādu soli, acīmredzot, reaģē uz tirgus izmaiņām.

    Tai pat laikā man pamazām sāk likties, ka celebrity endorsed austiņas pamazām sāk noplakt. Baigi daudz folkloras netā ceļo par to, ka Beat skan sūdīgi un ar to cīnīties nebūs viegli.

    21.06.2015 12:20

    Klau, vai ir gadījies testēt vai lasīt par Samsung Level audio produktu līniju? Kādas atsauksmes?

    Rūdolfs Putniņš
    21.06.2015 12:29

    Senos laikos, kad vēl biju patiesības gaišajā pusē, sanāca ar Samsung aizšaut uz Berlīni. Tur dabūju Level In puļķausis kā dāvanu. Par to cenu gan skanējuma kvalitāte gan ergonomika likās pilnīgi garām. Tas, ko ar stangām izvilku no Samsunga cilvēkiem bija strupa atbilde, ka audio produkcija tiek pozicionēta kā viedierīču aksesuārs. Citiem vārdiem sakot – cash in uz personālā audio tirgus izaugsmi. Par Level Over no viena lietuviešu apskatnieka dzirdēju to pašu.

    Par bezvadu skaļruņiem neko teikt nevaru, jo neesmu saskāries. Visā visumā Samsung man nav radījis iespaidu, ka kompānijai būtu audio know-how un, ka skaņu tehnika tai būtu prioritāte uz ko springt.

    25.06.2015 07:23

    Paldies, man kaut kā bija radusies līdzīga sajūta.

    Kaspars
    23.06.2015 20:17

    Lohus tagad varēs redzēt pa gabalu! Beats tikai mājas lietošanai!:)

    Reklāma