Web Analytics
More
    Reklāma

    iOS 9 divu logu režīms paver ceļu Apple iPad Pro ar 2732 x 2048 izšķirtspējas ekrānu

    Jaunākie raksti

    Urķi ir parakušies jaunajā Apple iOS 9 operētājsistēmas izmēģinājum versijā un uzgājuši vairākas norādes par lielāka izmēra iPad Pro (vai iPad Plus) nonākšanu drīzā tirdzniecībā. Par lielāka izmēra Apple iPad versiju baumas klīst jau kopš 2013. gada, bet vēl nesen tika pieļauts, ka jaunais Apple MacBook ir pārdzimis no lielāka izmēra Apple iPad, bet to ar iPad nosaukumu tā arī nekad vairs neieraudzīsim.

    Tomēr iOS 9 klaviatūras izskats un kodā atrastā informācija norāda, ka Apple plānos ir lielas viedierīces izlaišana ar 2732 x 2048 punktu izšķirtspējas ekrānu. Ja baumas atbilst īstenībai, tad iPad Pro ar 12.9 collu ekrānu varētu atbilst šībrīža iPad Air 2 267 PPI ekrāna punktu blīvumam. Vēl viena pazīme par labu lielāka, klēpjdatora tipa iPad Pro iznākšanai ir iOS 9 jaunā iespēja novietot blakus divus logus, tādējādi uzlabojot produktivitāti.

    Pirms aptuveni gada manās rokās bija nonācis Samsung Galaxy Note Pro 12.2, bet vēl pat līdz šai dienai neesmu spējis izprast tik diža planšetdatora jēgu. iPad Pro ar 12.9 collu ekrānu man gribētos dēvēt par neticami lielu ērmu, kas varētu būt pat mazāk “mobils” par līdzvērtīga izmēra MacBook Air, jo būs trauslāks un pievienota ārējā klaviatūra padarīs to biezāku, varbūt pat smagāku par MacBook Air.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nettwerk
    16.06.2015 13:42

    Tas ka taada rezolucija, nenoziimee ka buus lirlaks ekraans. Un deelj taa, ja arii buus lielaaks ekraans, tamdelj saukt par iPad Pro ir vispar viens no tizlaakajiem ko var izdomaat. Pamatojums loti vienkarsh. Kads tur pro, ja apakshaa buus iOS? Kaada jeega? Jaa cilveeki vairaak lieto iPad un protams peerk vairaak iPad nekaa Mac. Es saprastu ja buutu runa par Macintosh Tableti ar pilnu OSX. Tad es teiktu beidzot applausi Apple kompanijai ka naakusi pie praata.

    Uldis M.
    16.06.2015 16:06
    Reply to  Nettwerk

    Tablete ar pilnu OSX – es gan neteiktu ka tas būtu prātīgs variants. Jā es arī kādreiz domāju ka tas būtu baigi forši, bet patiesībā nav! Un tas nemaz nebūtu prātīgs solis. Jā, ok – mums “gīkiem” jau patiktu paspēlēties, bet tas arī viss. Ikdienas lietošanai tas būtu maigi sakot – neērti… Neizplūstot plašā skaidrojumā teikšu tā – visi smalkumi kas paredzēti bakstīšanai ar kursoru un klaviatūras īsceļiem nu galīgi nebūs parocīgi tuklam pirkstam! Nu nav tās apvienojamas lietas, vismaz kamēr radikāli nemainam visu GUI, bet tad jau atkal tas vairs nebūs tas pats…

    Ksspars Lccis
    16.06.2015 19:07
    Reply to  Uldis M.

    Tev, vecīt, tūlīt win10 parādīs ka viss arbaido perfekti – atceries, pirms pus gada diskutējām? i normāli, mazajiem ekrāniem viss tiks pielāgots ērtai bakstīšanai. pavei – par spec. office uztaisīta tačskrīnam neapgraizīta. apple līdz tam ir kā mums līdz marsam – pojezds aizies un nāksies vien mārketēt un visiem stāstīt, ka cilvēkiem to nevajag. kamēr paši klusībā darbosies – kā to izdarīt… tā jau bija ar lelo telefonu un mazo planšeti – tak ar brēca ka tas ir absurds un ka pār manu līķi… apple patreiz nav spējīgi uztaisīt tādus dzelžus.

    AZ
    16.06.2015 20:09
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tavā gadījumā,es domāju, ka vienkāršāk ir pateikt, ka tev nepatīk Apple kā tāds un viņu mārketings un filosofija tev riebjas,bet tu turpini izliet savu žulti pie katra raksta par āboļiem:)

    Ksspars Lccis
    16.06.2015 21:40
    Reply to  AZ

    wrong. starp citu – man pat ļoti patīk, plauktā joprojām stāv mans pirmais Clasic mazulis no 91ā gada. Man nepatīk filosofija, man nepatīk (brīžiem) cena. Kompi gribētu, bet nu pārāk pierasts pie win: pārmācīties nianses fotošopā un ilustrātorā – tas vairs nav priekš manis. Par iOS ir cits stāsts – man tā neder. Tas ir teik it or līv it: pārāk lieli ierobežojumi. Un es neiederos, filosofiski, tajā paziņu, biznesā saistīto pulciņā, kas pervim ģelom mītiņā atver savu makbuku un noliek uz galda aifonu. Nu sorre, vnk neierakstos. Un tā nav žults -es ģenerēju trafiku Kristapam (tas ietekmē pozitīvi reklāmas atdevi :D) Gan jau ka pats ar vismaz 20x ienāc katrā saistītajā rakstā apskatīties, vai es neesmu ko ierakstījis. Un ne Tu viens tāds…

    rfrf4
    16.06.2015 20:28
    Reply to  Ksspars Lccis

    Bu ja, nu ja , pasaules bagātākā kompānija nav spējīga ko izdarīt. Ja paši viņi ko nevar, viņi nopērk vai noalgo to, kurš var, kamēr tu rausti pie sava huawei.

    Ksspars Lccis
    16.06.2015 21:41
    Reply to  rfrf4

    te Tu kaut ko jauc draudziņ – rausta pie sava izstrādājuma pilnīgi cita publika.

    Uldis M.
    17.06.2015 09:12
    Reply to  Ksspars Lccis

    Raustītāji rausta neatkarīgi no produkta markas, bet gan tajā apskatītā satura.
    …if you know what i mean :D

    Ksspars Lccis
    17.06.2015 10:28
    Reply to  Uldis M.

    es ta zinu, bet nezinu vai tas trollis to zin… un manā izpratnē turēt visu laiku telefonu rokā – vajag vai nevajag – tā ir zināma raustīšana arī bez satura aplūkošanas. Tīri forma, vai zinies…

    fvffvf
    17.06.2015 14:02
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tāda tipiskā lv lauķa domāšana, ka visi aifonisti pielūdz savus telefonus. Viņi tos izmanto, jo tie nakaras kā zaļais mēsls, un katra aplikācija neizskatās citādāk. Ir mums protams Dāvis Freimanis, kas rausta pie sava ābola, un aizstāv to visos topikos :D

    Ksspars Lccis
    17.06.2015 17:41
    Reply to  fvffvf

    neglaimo sev – tipisks lauķisms ir slēpties aiz anonīmiem burtiņiem.

    erere
    17.06.2015 18:10
    Reply to  Ksspars Lccis

    tolks man registreties? lai varetu cmwuk biwldīt ielikt profilā?

    Ksspars Lccis
    17.06.2015 22:08
    Reply to  erere

    bildīte tur ņepričom – ielogojies ar feisbuku. uzreiz būs cits svars katram vārdam ko dvess…

    buga
    17.06.2015 23:51
    Reply to  Ksspars Lccis

    baidos, jo tu esi reti surovijs vecis.

    16.06.2015 20:56
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tu runā par tām Windows “modernās” saskarnes lietotnēm, kuras tā arī nav iegājušās lietošanā? Par to, ko Skype (Microsoft) vispār neplāno attīstīt?

    Raivis Rasnačs
    16.06.2015 21:22

    Lietošanā tas neiegājās, jo tur bija pazudusi izsenā “Windows” filozofija, ka katrai aplikācijai savs logs, kuru vari stumdīt pa visu ekrānu. Ar Windows 10 viss atkal atgriežas savās vietās – tās pašas modernās aplikācijas, tikai logos.

    Ksspars Lccis
    16.06.2015 21:42

    dara, aplaužas un dara. Starp citu – pats esi jau ticis iemēģināt mazajiem tačskrīniem domāto office? Kā diena pret nakti, jo uz 10 collām tačskrīnā parastais NAV lietojams.

    16.06.2015 21:52
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nē, labu laiku neesmu pieskāries Windows planšetdatoriem. Cerīgākais no tiem man šķita Surface Pro, bet tas diemžēl mūsu pusē nav oficiāli nopērkams. Jāsagaida Windows 10 un varēs vēlreiz pamēģināt ieskatīties Microsoft produktos.

    Naurelijs
    16.06.2015 22:30
    Reply to  Nettwerk

    iPads ar plinu OSX? Pilnīgi bezjēdzīgs produkts.

    Raivis Rasnačs
    16.06.2015 16:38

    Tas 2 logu režīms tāda diskutabla lieta. Ja vēl tā patiešām būtu 2 aplikāciju vienlaicīga darbināšana, bet tak nav… Tikai jaunākais iPad Air 2 to spēj. Pārējiem otra aplikācija tiek vienkārši iesaldēta, līdz atkal to savajagās. It kā nav taču arī vecākiem iPad’iem dzelži tik švaki…

    davfreim
    16.06.2015 22:25

    Nav jau švaki, bet tomēr drošāk, lai viss iet perfekti, nevis lago. Man īsti nebūtu vajadzības pēc šādas funkcijas, ja nu vienīgi youtube atskaņot backgroundā, jo youtube cūķi nogrieza support 3rd party appiem.

    Uldis M.
    17.06.2015 09:31
    Reply to  davfreim

    Tieši tā, vajadzība pēc diviem aktīviem logiem ir visai nosacīta (nu izņemot video skatīšanos). Reālajā dzīvē jau būs diezgan maz tādu situāciju kad tiešām vajadzēs abos logos aktīvu informāciju. Ja malā noliksim kaut kādu saziņas aplikāciju kamēr pārlūkosim internetu – pieļauju ka jaunas ziņas tajā ienāks tik un tā, un kas par to ka rakstot atbildi uz to brīdi nofrīzosies interneta pārlūks? Es noteikti ar to varētu sadzīvot, bet man nevajadzēs, jo ir air 2 :)

    Reklāma