Web Analytics
More
    Reklāma

    Safari iOS 9 reklāmu bloķēšana spers pa Google sāpīgāko vietu

    Jaunākie raksti

    Apple Worldwide Developers Conference 2015 ietvaros tika izziņota vesela strīpa ar jaunumiem, kuru skaitā ir it kā lieliskā ideja iOS 9 Safari interneta pārlūku apgādāt ar reklāmu bloķēšanas rīku. Reklāmu bloķēšanai vajadzēs ielādēt speciālu Safari interneta pārlūka spraudni, tomēr varu saderēt, ka Apple to reklamēs ne mazāk kā jaunāko klēpjdatora modeli.

    No App Store ielādētais iOS 9 Safari spraudnis bloķēs plašu reklāmu klāstu iPhone un iPad viedierīcēs, bet vinnētāji nebūs lietotāji. Tieši pretēji – lielais vinnētājs būs Apple, jo reklāmu bloķēšana milzīgā iPhone un iPad skaitā nodarīs pamatīgu ļaunumu Google ienākumiem – 90% no tiem veido tieši reklāmas. iPhone un iPad Google reklāmu patērētāju apjoms netiek precīzi nosaukts, tomēr tas uzskatāms par ļoti būtisku Google ienākumus veidojošu daļu. Goldman Sachs analītiķi pat ir sarēķinājuši, ka no 11.8 miljardiem ASV dolāru, kas nopelnīti no mobilajām meklēšanas reklāmām, aptuveni 75% nākuši no iPhone un iPad ierīcēm.

    Apple norāda, ka iPhone un iPad lietotāju dzīves tiks atvieglotas, kā arī viedierīcēm, izmantojot iOS 9 Safari spraudni, paildzināsies darbības laiks ar vienu uzlādes reizi. Turklāt tā saukto sīkdatņu (cookies) bloķēšana ir visai izplatīts veids, kā bez ierobežojumiem piekļūt daļēji maksas servisiem, piemēram, New York Times mājaslapai.

    Protams, pilnīgi viss Apple iAds saturs būs uzreiz iekļauts baltajā sarakstā un pavisam no reklāmu apskates iPhone un iPad lietotājiem neizdosies izvairīties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    12.06.2015 15:44

    Tas ka savas reklāmas Apple iekļaus baltajā listē – tas taču ir tikai normāli – kāpēc lai viņi paši sevi apdalītu? Un galu galā Apple ierīces lietotājam reklāmas pa Apple tēmu arī netraucēs – varbūt kaut ko noderīgu vēl tajās priekš sevis pamanīs.

    Loks
    12.06.2015 23:44
    Reply to  Uldis M.

    Es gan teiktu, ka tā ir konkurences ierobežošana. Līdzīgi kā savulaik ASV vai ES vērsās pret Google, ka tā savus pakalpojumus meklētājā lika pirmajos meklēšanas rezultātos

    Mikus Vanags
    13.06.2015 18:48

    Es gan neteiktu, ka lietotājiem vajadzētu justies apdalītiem tikai tādēļ vien, ka googlei varētu samazināties peļņa. Mana dzīves misija nav gādāt Googlei savus datus un nest viņiem ar to peļņu. Kaut kā pēdējā laikā te pārāk uzkrītoši tiek slavināta google datu vākšanas kāre un viss pretējais tiek mākslīgi rādīts kā slikts lietotājam.

    davfreim
    13.06.2015 23:09

    Google in nekaunīga bez gala, youtube reklāmas utt. traucē viss tas diezgan.

    Ksspars Lccis
    13.06.2015 23:32
    Reply to  davfreim

    pareizi, bet Tu tak to visu gribi par velti, ne? un gūgļi jau ar nav muļķi – apvainosies un norubīs iOsam kādus servisus defoltā – līdzīgi kā tās aple konferences var skatīties tikai apleveidīgajās ierīcēs (kas man sliekas tizli un bērinšķīgi…) Norubīs iosam jūtūbi (tas tak elementāri) un kurš būs cietējs?

    13.06.2015 23:40
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nedomāju, ka Google var atļauties Apple ierīcēm kaut ko būtiski nogriezt. Tomēr no tām nāk vērā ņemami ienākumi un nogriežot savus servisus tiks zaudēta ne tikai nauda, bet potenciāli arī šo servisu lietotāji, kas var izvēlēties vietā lietot ko citu.

    Ksspars Lccis
    14.06.2015 09:36

    Kristap, nu tīri teorētiski… ja gūgle nogrieztu visus servisus – gūgli, gmailu, kartes (ka nerāda nevienu karti nevienā mājas lapā) man liekas, ka drīzāk daļā apple lietotāji pārslēgsies un ko citu dzelžu ziņā, jo cita jau ko izvēlēties tā īsti nav. Ir, protams, vērā ņemami ienākumi, bet tieši tajā pīrādziņā apple grib iekosties. Gan jau pa kluso vienosies, bet teorētiski iespējams arī ilgstošs finansiālais kariņš. Diez vai tas kādam ir izdevīgi. Protams, kam gan patīk reklāmas??? Bet mēs šos foršos servisus gribam bez maksas un tagad sanāk, ka apple uzstājas ar kārtējo liekulību, tipa, mēs jums gribam vislabāko bez reklāmām…

    14.06.2015 10:18
    Reply to  Ksspars Lccis

    Es pasakām neticu.

    Ksspars Lccis
    14.06.2015 11:03

    pasaka ir kas – ka vienosies, vai ka gūgle tā vienkārši atdos savu pīrāga daļu apple?

    14.06.2015 13:20
    Reply to  Ksspars Lccis

    Ir stulbi zaudēt biznesu, ja to var arī nedarīt. Tiesa, viss ir laikā mainīgi un Apple arī nesēdēs rokas klēpī salicis – strādās pie tā, lai traucētu Google pelnīt. Vismaz savas platformas ietvaros.

    davfreim
    14.06.2015 10:32
    Reply to  davfreim

    Problēma jau nav reklāmās, bet google nekaunībā, pat 20sekunžu video ir reklāma, garākiem video ir redzētas pat 5 reklāmas.

    Ierakstot youtube search izmet 1. rezultātu kaut kādu reklāmu utt.

    Un neaizmirsīsim to, ka Apple var nomainīt default search uz jebko citu, šobrīd tas ir google, izdarot to, google zaudēs 75% jeb 7.5 biljonus, ko tā iegūst no mobīlo ierīču reklāmām…

    Ksspars Lccis
    14.06.2015 11:01
    Reply to  davfreim

    paga paga – Tu te velc uz to, ka no iOs, kam ir 16% tirgus daļa nāk 75% ienākumu? Iedomājies, ka vienu dienu Tavs aifons pateiks – sorī – jūtubs – nav pieejams, gmails – nav pieejams, google disks – nav pieejams… es domāju, ka lielāka iespēja ir ka nopirksi androīdu, nevis mainīsi savu 20 gadus veco epastu :D

    davfreim
    14.06.2015 11:08
    Reply to  Ksspars Lccis

    Zini, ir cilvēki kā tu, ka neko nebalsta uz faktiem, bet tikai bļauj, man jau nav grūti iemest tev konkrētu citātu.

    “Of the $11.8 billion in mobile search revenue Google booked in 2014, 75 percent — nearly $9 billion — came from iOS, according to a recent Goldman Sachs analysis cited by the New York Times. Half of that total is chalked up to a deal with Apple that makes Google the default search engine for mobile Safari.”

    14.06.2015 13:19
    Reply to  davfreim

    Te būtu labi ņemt vērā, ka meklēšanas reklāmas nav vienīgais reklāmu veids.

    davfreim
    14.06.2015 14:23

    Nu nav jau gan, bet es domāju, ka Google zina, ko Apple var izdarīt un daudz pretoties nevar, jo Google ļoti daudz pelna tieši pateicoties Apple.

    Lai cik ļoti es to negribētu atkārtot, bet Apple lietotāji ir tie, kas kaut ko arī pērk, nevis visu iegūst tikai torrentos :)

    Un izvietojot reklāmu svarīgākais jau nav tikai skaits, cik daudzi to redz, svarīgākais vai kāds, kurš to redz ir spējīgs/gatavs iztērēt naudu.

    Kristaps Lācis
    14.06.2015 19:48
    Reply to  davfreim

    Guilt 50:50 – reklāmas pie tiem video, ar kuriem pelna tie, kas tos ievieto.. Manšķiet.

    LOOK
    14.06.2015 11:34

    Reklāmu bloķēšanas aplikācijām ir nākotne!!!

    Reklāma