Web Analytics
More
    Reklāma

    Jabra Sport Pulse apskats

    Par 150 eiro varētu vēlēties nedaudz noslīpētāku Jabra Sport Pulse darbību un iegulšanos ausīs, tomēr šis ir ideāls skaņas un sirdsdarbības monitora apvienojums aktīviem cilvēkiem.

    Jaunākie raksti

    Fantastiskā Kursors.lv rakstošā komanda ik pa laikam cenšas uzmest skatu arī kādam sporta un skaņu izdalošam gadžetam, par ko mūsu lielākie fani ir ne pārāk lielā sajūsmā un bieži sniedz [kā tagad moderni saka] negatīvu atgriezenisko saiti. Man nāksies izkāpt no komforta zonas, lai padalītos iespaidos par sporta un skaņas apvienojuma gadžetu. Šausmas, nez kas tur beigās sanāks…

    Redzēti visādi moderni sportistiem paredzēti brīnumi – pulsa mērīšana pulkstenī uz plaukstas locītavas, Samsung pat mēra pulsu pirksta galā, tomēr šodienas varonis Jabra Sport Pulse sirds sitienu skaitu grasās mērīt ausī. Nez, kur nākamais ražotājs izdomās ko pamērīt ;)

    Reklāma

    Izskats un uzbūve

    Jabra Sport Pulse ir bezvadu in-ear tipa austiņas, kas vizuāli ne ar ko īsti nespēj izcelties, tomēr tām ir Bluetooth un NFC savienojums, kā arī noturība pret mitrumu un sviedriem. No citām bezvadu austiņām tās atšķiras ar iespēju ausī mērīt sirds sitienu skaitu, kas teorijā varētu aizstāt ne pārāk ērtās krūšu jostiņas, pulksteņus un citus sporta gadžetus. Protams, Jabra Sport Pulse austiņas ir austiņas, tāpēc nenāksies ķēpāties arī ar mūzikas klausīšanos, karājoties vadiem galā.

    Sport Pulse austiņas sastāv no ievērojama izmēra ausī ievietojamās daļas, salīdzinoši bieza vada un arī vadības daļas ar pogām, kur iestrādāts mikrofons balss zvanu veikšanai. Vienā ausīs ievietojamajā daļā atrodas pulsa mērierīce, bet otrā – microUSB izlādes kontakts, kas paslēpts zem gumijas. Pieļauju, ka tā ir ūdensdroša microUSB pieslēgvieta, jo gumijas pārklājs diez vai būs uzticams aizsargs pret mitrumu.

    Austiņu komplektācijā iekļautas vairāku izmēru silikona uzmavas, lai katrs pats maksimāli precīzi spētu pielāgot Jabra Sport Pulse savām ausīm. Tāpat komplektā ir maciņš austiņu pārnēsāšanai un neliels microUSB uzlādes un datu vads. Nevarētu apgalvot, ka par iztērētiem 150 eiro saņem ļoti daudz.

    Jabra Sport Pulse tiek izmantoti patīkami materiāli, bet vienu nekādīgi nespēju izprast – kāpēc jāizmanto matēts, gumijots vada apvalks? Tas visu laiku ķeras apģērbā un plēš Jabra Sport Pulse ārā no ausīm. Ja tev ir sporta vai brīvā laika tērps ar kapuci un rāvējslēdzēju, tad pavisam noteikti kādā mirklī izrausi Jabra Sport Pulse no ausīm.

    Uz vada esošais vadības bloks sastāv no trīs pogām – skaļāk, klusāk un trešās pogas, ar ko var atbildēt uz zvaniem, ieslēgt/izslēgt austiņas, kā arī pārlēkt vienu dziesmu uz priekšu. Interesanti, ka skaņas regulēšanas pogas nospiešana nepiemērotā brīdī (nekas neskan austiņās) gandrīz vienmēr paziņos, ka Jabra Sport Pulse ir pilnībā uzlādētas, lai arī tā nav gluži patiesība. Vienīgais kas ziņo par akumulatora izlādēšanos ir sarkana gaismiņa vienā no ausī ievietojamajām daļām, bet tad jau ir par vēlu. Sarkanā gaismiņa nozīmēs, ka atlicis maksimums pusstundas darbības laiks.

    Jabra Sport Pulse 020
    Jabra Sport Pulse

    Kopumā Jabra Sport Pulse uzbūve ir pamatīga, pārliecinoša, bet ne ideāli ērta. Nācās samērā ilgi ņemties ap dažāda izmēra silikona uzmavām, lai piemeklētu sev īsto. Kaitinoši, ka gumijotajam vadam ir tieksme vienmēr kaut kur ieķerties un raut Jabra Sport Pulse ārā no ausīm. Toties mēs saņemam niecīga izmēra zvanus, mūziku un sirdsdarbības sitienu mērierīces funkcijas nodrošinošu gadžetu.

    Iebūvētais akumulators nodrošina ap piecām stundām mūzikas klausīšanos kopā ar sirdsdarbības mērierīci. Tas nav ne daudz, ne arī ļoti maz.

    Savienojums ar viedtālruni

    NFC un Bluetooth (Bluetooth LE jeb Bluetooth low-energy) savienojumi ļauj ļoti veikli piejaucēt Jabra Sport Pulse pie saderīga Android viedtālruņa, bet ar iPhone viss nav tik vienkārši. iPhone 6 un 6 Plus ir NFC, bet tā darbība paredzēta tikai Apple Pay maksājumu veikšanai un nekam vairāk. iOS ierīču savienošanai ar Jabra Sport Pulse ir jāveic divas darbības – tiek savienota sirds sitienu mērierīce un tikai pēc tam tiek veidots Bluetooth audio savienojums. Android gadījumā visi savienojumi tiek izveidoti uzreiz.

    Jabra Sport Pulse pilnas darbības nodrošināšanai nāksies vismaz Android viedtālrunī uzstādīt Jabra lietotni, kas atbild par Bluetooth Smart savienojumu. Par iOS nemācēšu precīzi pateikt, jo manā rīcībā nav iPhone viedtālruņa. Bluetooth Smart savienojuma lietotnes Jabra CONNECT ielāde tiek piedāvāta automātiski uzreiz pēc savienojuma izveides.

    Jabra ik pa laikam piedāvā arī programmatūras atjauninājumus. Tie tiek uzstādīti ar datora un USB vada palīdzību. Jabra Sport Pulse uzlāde arī notiek ar USB vadu.

    Ražotājs nodrošina Jabra Sport Pulse darbību kopā ar paša izveidotu Jabra Sport Life lietotni, kas funkciju ziņā atgādina daudzas citas sporta lietotnes, piemēram, Endomondo. Diemžēl Sport Life lietotne bija saņēmusi neveiksmīgu atjauninājumu, kas padarīja to gandrīz nelietojamu, tāpēc par Sport Life lietotnes darbību sīkāk nekomentēšu.

    Labā ziņa ir tā, ka Jabra Sport Pulse austiņas ir saderīgas ar veselu strēķi populārākajām sporta lietotnēm, tāpēc nekādu būtisku kaitējumu nestrādājoša, nepopulāra Sport Life lietotne nenodara. Katrs pats izmanto savu iemīļoto servisu.

    Jabra Sport Pulse sportojot

    Jabra Sport Pulse austiņas saprotas ar Nike+, Endomondo, RunKeeper un vairākām citām sporta lietotnēm, jo austiņas vienkārši darbojas kā Bluetooth Smart sporta aksesuārs, un Endomondo tās tā arī savieno un izmanto. Pārbaudīju, ka RunKeeper arī nesagādā nekādas problēmas Bluetooth Smart sporta aksesuāra pievienošana.

    Protams, galvenais jautājums ir par sirds sitienu mērierīces darbību ausī. Daudzi sirds sitienu sporta aksesuāri mēdz būt lēnīgi un dažkārt nākas uzgaidīt pat vairākas minūtes, līdz tie sāk reģistrēt sirds sitienus. Jabra Sport Pulse austiņas nav nekāds izņēmums, bet parasti sirds sitienu reģistrēšana tie uzsāka ne vēlāk kā pēc 30 sekundēm.

    Jabra Sport Pulse 015
    Jabra Sport Pulse

    Atļaušos norādīt, ka Jabra Sport Pulse austiņas ir visai prasīgas pret precīzu saskaršanos ar ādu. Ja vēlēsies skrējiena laikā piekārtot austiņas ausīs, noteikti pazaudēsi sirds sitienu mērīšanu uz vairākām sekundēm. Tieši tāpēc ir jāpiedomā, lai Jabra Sport Pulse austiņu gumijotais vads vēl papildus nesagādā šādus mirkļus.

    Ražotājs apgalvo, ka sirds sitienu mērierīce ir precīza un, salīdzinot to ar manu Suunto pulksteni ar krūšu jostiņu, varu tikai tam piekrist. Tiesa, pulkstenis un jostiņa neprasīs tik biežu piekārtošanu un attiecīgi arī pulsa mērījumu zaudēšanu uz vairākām sekundēm.

    Mūzikas skaņas

    Lūgums neaizrādīt par zinātnisku mērījumu neesamību, tik tālu vēl neesam auguši. Varu vien salīdzināt austiņu darbību un atskaņotās mūzikas radītos iespaidus ar citām austiņām, tāpēc ņemat par labu kā ir! Paldies!

    Labai Jabra Sport Pulse austiņu darbībai nāksies mainīt silikona uzmavas, līdz atradīsi sev perfektu izmēru, jo tikai tāds nodrošinās pieņemamu skanējumu. Austiņas nedrīkst būs vaļīgas, jo tiks katastrofāli zaudēti basi, bet, manuprāt, tas nav labs risinājums sporta austiņām, it īpaši, kad skrien pa ielu. Apkārt nav dzirdams pilnīgi nekas.

    Jabra Sport Pulse 022
    Jabra Sport Pulse

    Internetā tiek norādīts, ka Jabra Sport Pulse austiņu lielākā problēma būs niansēta skaņdarba atskaņošana. Ja arī saņemam basus, perfekti pielāgojot Jabra Sport Pulse savām ausu formām, ar perfektiem vidiem un augšām rēķināties nevajadzētu. Un tas nav gluži tas rezultāts, ko sagaidi no 150 eiro vērta produkta.

    Man gribētos, lai Jabra Sport Pulse austiņas labi skanētu arī bez perfekti noslēgtas vides ausī, jo daudziem tas varētu nepatikt. Tāpat būtu patīkami dzirdēt tuvojošos mašīnu.

    Kopsavilkums

    Jabra Sport Pulse austiņu pamatvērtība ir iebūvēts sirds sitienu mēraparāts un austiņu saderība ar plašu sporta lietotņu klāstu. Tās savienojas ar viedtālruni, izmantojot Bluetooth LE jeb Bluetooth low-energy, un nodrošina pietiekami ilgu darbību ar vienu uzlādes reizi.

    Būtu nedaudz melots, ja apgalvotu, ka katru reizi Jabra Sport Pulse austiņas pie Android viedtālruņa pievienojās bez problēmām, bet problēmas neradās bieži. Daudziem varētu īsti nepatikt nepieciešamība uzstādīt papildus Bluetooth Smart savienojumu nodrošinošu Jabra lietotni. Iepakojumā bija līdzi arī kods Jabra Sound skaņas uzlabošanas lietotnes izmantošanai, bet no tās īsti jēgu nesadzirdēju.

    Uzbūves kvalitāte ir Jabra Sport Pulse austiņu stiprā puse un to spēs izbaudīt pat izlepuši lietotāji. Komplektā iekļauts kvalitatīvs un maz vietu somā aizņemošs maciņš, kurā vari turēt arī USB vadu.

    Jabra Sport Pulse 023
    Jabra Sport Pulse

    Nedaudz nepārliecinošs ir ziņojums par enerģijas izbeigšanos. Pēc tā saņemšanas tiešām ir ne vairāk kā 30 minūtes, lai atrastu uzlādes iespējas. microUSB pieslēgvieta atrodas aiz gumijas vāciņa, to nāksies ar nagu pastumt nost katras uzlādes laikā. Pieļauju, ka pēc pāris mēnešiem aizsarggumija būs paļurkājusies.

    Melomāni var droši mest Jabra Sport Pulse austiņām lielu līkumu, jo perfektu skaņu no tām neizvilināsi. Sportiskām aktivitātēm skanējums būs pietiekams, bet, kā saka, savu auto vari arī nesadzirdēt.

    Uzskatu, ka Jabra Sport Pulse austiņas ir prefekts risinājums tiem, kas nodarbojas ar sportu un vienlaikus klausās mūziku. Noteikti būs kāds, kas vēlēsies visu laiku pulkstenī skatīt sirds sitienu skaitu, bet, ja to jau šobrīd uztici viedtālrunim vai nemēri nemaz, Jabra Sport Pulse austiņas būs lielisks risinājums.

    Jabra Sport Pulse cenas Latvijas Interneta veikalos

    Par 150 eiro varētu vēlēties nedaudz noslīpētāku Jabra Sport Pulse darbību un iegulšanos ausīs, tomēr šis ir ideāls skaņas un sirdsdarbības monitora apvienojums aktīviem cilvēkiem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & materiāli
    7
    Programmatūra
    5
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jokman
    12.06.2015 17:16

    Domāja, ka šī gadžeta cena ir pārvērtēta nekā eksluzīva te nav ja cena būtu no 50-70EUR domātu par iegādi. Pilnīgi garām ir tas, ka izkustoties ausī pazūd sirdspukstu mērīšana un kad tām nav slidens savienojošais vads, kas ieķeras apģērbā un skrienot pagriežot galvu austiņas vienkārši izkrīt no auss.

    12.06.2015 21:04
    Reply to  Jokman

    Jā, tās ir lielākās šo austiņu problēmas.

    16.06.2015 14:04

    Izmēģināju un nesaskāros ar tādām problēmām – 3 skrējienu laikā (kopā 33km) ausis ne reizi neizkrita, pulss ne reizi nepazuda. Pirmais treniņs gan izgāzās, jo nebiju piemeklējis pareizos silikona uzgaļus.
    Vēl, kas svarīgi – salīdzināju ar Polar pulsa jostu un Polar pulsometru, lai saprastu vai tiešām austiņas mērīs pulsu precīzi – un jā, grafiki bija gandrīz identiski. Tā kā tas forši!
    Cena, protams, diezgan augsta, bet nu cipari ir relatīvi, kas vienam dārgs, citam nav dārgs.

    16.06.2015 16:03

    Jā, izraut netīšām ir grūti, bet, ja gribās piekārtot to ausi, kurā mēra pulsu, tad pulss uz vairākām sekundēm pazūd. Vismaz man gumijotais vads ķērās jakā, nācās to laist nevis pār skaustu, bet atstāt priekšpusē.

    Mārcis Buhholcs
    18.06.2015 13:39

    Zinu, ka nav sporta, bet vai neapskatīsiet lūdzu, Jabra Storm?
    BT ausis neapskata un nepopularizē neviens portāls. Uzskatu, ka tas ir būtiski satiksmes drošībai. Cik daudzi mašīnās runā ar telefonu rokās un cik velosipēdistus esmu redzējis, dēļ pļāpāšanas iebraucam kokam vai stabā.

    19.06.2015 09:15

    Varam mēģināt no pārstāvja vēl ko izžmiegt, bet tas būs kādu strēķi pēc svētkiem.

    Reklāma
    Par 150 eiro varētu vēlēties nedaudz noslīpētāku Jabra Sport Pulse darbību un iegulšanos ausīs, tomēr šis ir ideāls skaņas un sirdsdarbības monitora apvienojums aktīviem cilvēkiem.Jabra Sport Pulse apskats