Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia viedtālruņi tuvā nākotnē varētu tikt pie USB Type-C

    Jaunākie raksti

    USB Type-C ir daļa no USB 3.1 standarta, kas palēnām sāks aizvietot USB 3.0. Iepriekš ar USB palīdzību varēja uzlādēt viedtālruņus, bet milzīgas ietilpības planšetdatoru akumulatori varēja būt ciets rieksts, ja vien neizmanto ap 2 A sienas uzlādes ierīci. Planšetdatora uzlāde no datora standarta 500 mA pieslēgvietas nav iedomājama. Arī klēpjdatorus neviens ar USB palīdzību līdz šim nebija mēģinājis lādēt.

    USB-IF ir grupa, kas atbild par šo standartu. Vēl pagājušā gada augustā tika nolemts, ka USB Type-C ir pietiekami izturīgs izmantošanai klēpjdatoros un pietiekami mazs, lai to izmantotu viedtālruņos. USB Type-C piedāvā līdz 20 V spriegumu un 100 W jaudu, kas ir pietiekami, lai spētu uzlādēt mūsdienīgu klēpjdatoru. USB 3.1 standarts paredz pamatīgu datu pārraides ātrum kāpumu no 5 Gbps USB 3.0 gadījumā līdz USB 3.1 10 Gbps.

    Reklāma

    Xiaomi un Acer jau plāno savos viedtālruņos uzstādīt USB Type-C uzlādes un datu savienojumu, kas kļuvis pieejams Android līdz ar Google Android M operētājsistēmas versijas izziņošanu. Arī Sony norāda, ka USB Type-C gaidāms Xperia viedtālruņos.

    Sony pārstāvis norādījis, ka USB Type-C diemžēl nepalīdzēs samazināt viedtālruņu izmēros. Šobrīd “resnākās” tehnoloģijas ir ekrāni un kameru moduļi, kā arī ietilpīgu akumulatoru izvēle var novest pie tuklas viedierīces. Pagaidām nav skaidrs, vai Sony spēs laicīgi iegūt arī ūdensnoturīgu USB Type-C, lai ar to papildinātu Xperia Z sēriju, kas varētu aizkavēt jaunās pieslēgvietas nonākšanu ražotāja flagmaņos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma