Web Analytics
More
    Reklāma

    Telefona uzlāde ar Wi-Fi palīdzību nemaz nav tik tāla nākotne

    Jaunākie raksti

    Rīga un visas Latvijas lielākās pilsētas uzskatāmas par Wi-Fi mekām, jo šeit bezmaksas piekļuve internetam ir burtiski ik uz soļa. Ja nav vienā vietā, tad 100 metru rādiusā gan kaut ko varēsi sagramstīt. Papildus tam ir patīkami dzirdēt, ka Vašingtonas universitātes pētnieki uzskata – viņiem varētu izdoties caur Wi-Fi arī uzlādēt ierīces.

    Tā saucamā “power over Wi-Fi” darbības rādiuss ir līdzvērtīgs Bluetooth, kas ir ap 10 metriem. Jaunā tipa Wi-Fi uzlādes izmantošanai būs nepieciešams saderīgs piekļuves punkts, kā arī datorā uzstādīts uztvērējs. Lielākais pētnieku izaicinājums ir vienlaikus nodrošināt uzlādi un datu pārraidi, lai netiktu traucēta vai būtiski ietekmēta datu plūsma.

    Reklāma

    Jau šobrīd uzņēmums Energous piedāvā attālinātu bezvadu uzlādi, bet tā nepieļauj piekļuvi internetam. Vašingtonas universitātes pētnieki cer apvienot uzlādi ar Wi-Fi, bet tas nozīmē arī vairākas milzīgas problēmas. Daudzdzīvokļu mājās bieži gadās, ka kaimiņu Wi-Fi signāli traucē tavējam Wi-Fi. Nez kas būs, kad visi sāks attālināti lādēt planšetdatorus. Otra lielā problēma saistīta ar likumdošanu, kas ļauj piekļuves punktiem un bezvadu rūteriem izstarot tikai 1W. Vašingtonas universitātes pētnieki arī norāda, ka Wi-Fi signāla izmantoto frekvenču kanālu nāksies nodalīt no uzlādei paredzētā kanāla, jo attālināta uzlāde pamatīgi ietekmējot datu pārsūtīšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    08.06.2015 12:10

    Sliņķu dēļ, kam grūti pasniegties līdz vadam, mainīs likumdošanu, kā ierasts, gādīgi noklusējot ne pārāk ilgi un ne pārāk rūpīgi veiktos pētījumus? Atkal pasmiesies par skeptiķiem, smalkjūtīgi iesakot lietot alumīnija ķiveri – pietiekami, lai apstulbinātu 90% ar bailēm izskatīties smieklīgiem.

    08.06.2015 12:21
    Reply to  x

    Smieklīgam ar vai bez alumīnija ķiveres?

    Reklāma