Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izstrādā rīku, kas noteiks kalorijas tavās ēdienu bildēs

    Jaunākie raksti

    Šobrīd ir pieejamas lietotnes, kas pašas izrēķina uzņemto kaloriju skaitu, kad ievadi savas maltītes svaru un sastāvdaļas. Diemžēl ir gandrīz neiespējami noteikt kas izmantots ēdiena tapšanā, ja vien neesi to pats gatavojis, kā arī kaloriju noteikšanas un aprēķināšana var būtiski atšķirties no faktiskā. Īsāk sakot – tā nav zinātne, tas ir nenormāli neprecīzu pieņēmumu kopums, kas summā dod pilnīgi nekur neizmantojamus datus.

    Google grasās šo visu izmainīt, izstrādājot inteliģentu rīku, kas spēs saskaitīt kalorijas no maltītes fotogrāfijas vien. Popular Science ziņo, ka Google projekts šobrīd tiek dēvēts par Im2Calories un tas tieši paredzēts fotogrāfijās redzamā ēdiena kaloriju aprēķinam. Google Im2Calories spēs veikt aprēķinus arī no fotogrāfijas, kas uzņemta ar parastu viedtālruni, nekādas ļoti augstas kvalitātes fotogrāfijas nebūs nepieciešamas.

    Reklāma

    Google Im2Calories tehnoloģija laika gaitā uzkrās informāciju un spēs pat daļēji mācīties, lai sevi turpinātu attīstīt. Tas viss izklausās pēc mākslīgā intelekta iedīgļiem. Google pagaidām neatklāj Im2Calories pieejamību, bet izrādītajā eksperimentā Im2Calories spēja noteikt pankūku, ceptu olu un bekona kaloriju skaitu, kas varētu atbilst vidējā amerikāņa brokastu sastāvam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma