Web Analytics
More
    Reklāma

    Bose QuietComfort 25 apskats

    Jaunākie raksti

    Tā kā mana ikdiena paiet rakstot, tad es cenšos rast veidus kā samazināt apkārtējās vides trokšņus, kas traucē koncentrēties. Vienkāršākais veids ir uzlikt uz galvas austiņas un iegrimt mierīgas mūzikas plūstošajā nirvānā. Gadu gaitā esmu izmēģinājis veselu lērumu dažādas austiņas un tā īsti neesmu vēl atradis tādas, kas man der vislabāk. Proti, meklēju austiņas, kas ir izturīgas, vieglas, elpojošas un nodrošina pienācīgu skaņas kvalitāti. Ideāli, ja tās var ērti pārvadāt apkārt un izmantot ceļojumos. Tā kā austiņas es klasificēju kā būtisku darba veikšanai svarīgu rīku, tad esmu gatavs par kvalitatīvu un funkcionālu produktu maksāt, teiksim, pāris simtus eiro.

    Kaut kad iepriekš biju dzirdējis par Bose QuietComfort 25 austiņām, taču toreiz to aptuveni 300 eiro cena man šķita pārlieku augsta un automātiski par tām aizmirsu. Pēc kāda laika nejauši izlasīju, ka tās iesaka Pēteris Krūmiņš un tā kā viņa teiktajā es ieklausos, izlēmu šo produktu nomedīt uz testu, lai pats pārliecinātos par to kādas ir šīs austiņas. Pēc īsiem meklējumiem secināju, ka Latvijā tās pārdod Capital un pateicoties viņu labvēlībai austiņas visai drīz stāvēja uz mana testu galda. Nu esmu pāris nedēļas ikdienā palietojis šo produktu un man ir ko teikt.

    Reklāma

    Bose QuietComfort 25 turpina šī paša ražotāja QuietComfort 15 modeļa aizsākto darbu (pats neesmu iemēģinājis, bet zinoši ļaudis mēļo, ka tās bija viens episki lielisks produkts) un jaunās austiņas ir uzlabotas ne tikai dizaina, bet arī tehniskajā ziņā. Ja Beats produkciju tipiski izvēlas slavenības (jo viņiem par to tipiski maksā) un tīņi ar nošļukušām bikšelēm, tad Bose QuietComfort sērijas produkti visdrīzāk būs atrodami biznesa cilvēku darbarīku arsenālā. Ja QuietComfort 15 bija jau pa gabalu pamanāmas austiņas sava garlaicīgā dizaina dēļ, tad jaunās QuietComfort 25 austiņas nu būs simpātiskas arī tiem jaunajiem profesionāļiem, kam Beats produkcijas izmantošanai vairs nedara godu.

    Tehniskie dati

    • Izmērs: 19.1 x 15.2 x 2.3 cm
    • Svars: 195.6 g (bez vada)
    • Vada garums: 1.4 m
    • Baterija: skanēs līdz 35 h ar vienu AAA tipa bateriju

    Iepakojums un uzbūve

    Austiņas ir iepakotas visnotaļ gaumīga dizaina kastītē uz kura norādītas galvenās produkta iespējas. Veram vaļā kasti un nonākam pie austiņu ceļojumu futrāļa (“somiņas”). Tas gan ir nostrādāts patiešām pārdomāti un kvalitatīvi. Šis ceļojumu futrālis ir veidots no pietiekami cieta materiāla (tātad nesaplēsīsim austiņas tās iestūķējot piebāztā mugursomā) un aizverams ar rāvējslēdzēju. Izmēros gan tas ir diezgan makans un dažu dienu ilgajiem ceļojumiem paredzētajā mugursomā diez vai atradīs pietiekami daudz vietas. Aizmugurē ir kabatiņa aviobiļetei vai citiem papīriem un pašu iepakojumu var kaut kur pakārt aiz augšpusē iestrādātās cilpiņas. Pat neredzot pašas austiņas, jūtu, ka Bose ir pacenties un pirmie iespaidi jau ir labi.

    DSC07376

    Atveram vaļā ceļojumu futrāli un beidzot redzam gaumīgi nostrādātās austiņas. Bet vēl pāris detaļas. Futrāļa iekšpuse veidota no mīksta materiāla, tātad austiņas nenoskrāpēsim ar kaut kādiem gružiem. Tāpat pašā futrālī ir iestrādāts turētājs lidmašīnas austiņu štekerim un pat vieta vienai AAA tipa baterijai, kas nepieciešama austiņu skaņu slāpēšanas funkcijas darbināšanai. Atšķirībā no citām līdzīgām austiņām, Bose QuietComfort 25 neapklust, kad to baterija iztukšota. Austiņas turpina skanēt, tomēr jau bez skaņas pastiprināšanas un skaņu slāpēšanas funkcijām. Par šo uzreiz dodu lielu treknu plusu!

    DSC07380

    Salīdzinot ar priekšgājēju, jaunais QuietComfort 25 modelis ir kļuvis pievilcīgāks tīri no dizaina viedokļa. Austiņas ir pieejamas baltā un tumšā krāsā un korpusa uzbūvē ir izmantots arī metāls (austiņu ārējie vāciņi). Stīpa gan ir veidota no plastmasas. Kopumā austiņas man radīja pamatīgi uzbūvēta produkta sajūtu (būtu savādi, ja tas tā nebūtu par ~300 eiro cenu) un tās arī vizuāli ir izskatīgas. Uz testu saņemtās austiņas bija gaumīgi tumši pelēkā krāsā, taču šo produktu var iegādāties arī baltā krāsā vai pat specifiski nokonfigurēt dullās košās krāsās (tas gan maksās dārgāk). Tāpat šīm austiņām ir iespējams pasūtīt nomaiņas vadu, spilventiņus un ceļojumu futrāli.

    qc25_better

    Custom_Comet_showcase_LG_01

    Austiņas arī uz manas diezgan lielās galvas turējās labi (nespieda) un pilnībā aptvēra manas (diezgan normālā izmēra) ausis. Izmēra pielāgošanas mehānisms ir no plastmasas un man grūti spriest cik ilgi tas kalpos precīzi, taču pāris nedēļas testējot nejutu, ka tas pats šļūkātu uz vienu vai otru pusi. Ausis uz galvas ir jūtamas, tomēr arī pavadot pilnu darba dienu ar tām uz galvas, nejutu izteiktu diskomforta sajūtu. Jā, tās varētu mazliet labāk ventilēties (par ventilāciju atbild izgriezumi spilventiņos), taču visādi citādi man nav kur piesieties. Paši spilventiņi ir veidoti no putām (memory foam), kas labi pielāgojas mūsu daiļās galvas izliekumiem un tie ir drīzāk mīksti nekā cieti. Iesākumā var pat nepamanīt kur ievietojama AAA tipa baterija (tādas baterijas liekam TV pultīs), to var ievietot labajā austiņā (uz tās arī novietots ieslēgšanas un izslēgšanas slēdzis). Produkta tīmekļa vietnē ir norādīts, ka standarta baterijas lādiņa pietiks aptuveni 35 stundām nepārtrauktas mūzikas klausīšanās. Praksē pa divu nedēļu ilgo testu es tā arī nepaspēju izlādēt vienu bateriju. Kad baterija ir izlādējusies, austiņas paliek bez skaņu slāpēšanas funkcijas un nedarbojas arī skaņas pastiprinātājs, austiņas skan mazliet klusāk un “pliekanāk”. Mūziku joprojām klausīties var, bet tas nebūs pareizais veids kā pie darba likt šo 300 eiro produktu.

    Austiņas ir aprīkotas ar aptuveni 142 cm (56 collas) garu vadu. Ikdienas lietošanai ārpus mājām vai ofisa šāds vada garums ir pilnībā pietiekams. Vadā ir iebūvēta pults ar mikrofonu. To var izmantot, lai pārslēgtu vai nopauzētu dziesmas vai palaistu balss asistentus, ja austiņas pievienojam telefonam. Tādējādi šīs austiņas var arī izmantot telefona zvaniem. Trokšņu slāpēšana palīdzēs labāk saklausīt mūsu sarunu biedru un iebūvētais mikrofons atbrīvos no nepieciešamības meklēt pēc cita mikrofona vai runāšanas pašā telefonā.

    DSC07404

    Skaņas kvalitāte un trokšņu slāpēšana

    Iepriekš mana pieredze ar skaņu slāpējošām austiņām aprobežojās tikai ar Beats Executive austiņām. Tās man pašas par sevi šķita pārlieku smagas, ātri tukšoja bateriju un skaņas slāpēšana bija ne līdz galam nostrādāta. Proti, visu laiku bija jūtama smalka sīcoņa, kas ar laiku pamatīgi krita uz nerva. Bez tam, šīs Beats austiņas vispār neskan, ja beidzas enerģija. Bose QuietComfort 25 skaņas slāpēšanas funkcija ir krietni pārdomātāka un apkārtējās vides trokšņi tiek slāpēti diezgan labi. Protams, netiek panākts 100% skaņas “vakuums”, tomēr ofisa radio, kondicioniera, tastatūras skaņas vai sarunas vairs nav pilnvērtīgi saklausāmas un ieslēdzot mūziku, liekie trokšņi praktiski pazūd. Klusuma “spiediens” nav pārlieku jūtams. Pozitīvi, ka skaņas slāpēšanas funkciju var arī atslēgt, jo vienā rītā sajutos viegli paģirains pēc iepriekšējā vakarā patērētajiem jestrajiem dzērieniem un tad skaņas slāpēšanai bija negatīvs efekts, funkcija radīja diskomfortu. Testa laikā nebija nepieciešamības kaut kur lidot, bet zinātāji saka, ka arī lidojumos šīs austiņas prot labi noslāpēt kabīnes trokšņus. Un nevaru vēlreiz nepieminēt to, ka austiņas turpina skanēt arī tad, ja beidzas baterija.

    Ja Beats austiņas vairāk pielāgotas basīgas mūzikas tīkotājiem, tad Bose man skanējuma ziņā šķita neitrālas un tādējādi labi izmantojamas ar dažāda veida mūziku. Ikdienā klausos miera mūziku (ambient, drone, chill), taču pamēģināju ar šīm austiņām paklausīties arī rokmūziku vai dullāku elektronisko mūziku. Īpaši basīgu elektroniku gan skaļi nepaklausīsimies, jo  Skaņas līmenis ir patīkami augsts un vismaz manām neizlutinātajām ausīm skanējums likās tīrs un saprotams. Tādējādi ar Bose QuietComfort 25 varēs patīkami klausīties dažāda tipa mūziku, vajadzīgos uzsvarus iestatot ar atskaņotāja ekvalaizeri.

    Secinājumi

    Īsumā – man ļoti patika Bose QuietComfort 25 austiņas. Es neesmu audiofīls un man vēl ir svešas smalkas šādu produktu nianses, tomēr manām ausīm šīs austiņas bija gan fiziski ērtas, gan skanēja pienācīgi labi. Biju patīkami pārsteigts par to, ka trokšņu slāpēšanas funkcija var darboties tik labi pie reizes neradot diskomfortu. Tāpat atzinīgus vārdus vēlos veltīt austiņu pamatīgajai uzbūvei un pārdomātajam ceļojumu maciņam. Pie mīnusiem būšu pagalam banāls – arī man mazliet par augstu šķiet šādu austiņu cena. Bet tas drīzāk ir mans personisks iekšējs noskaņojums, kas liedz par austiņām kā tādām izlikt 300 eiro. Domāju, ka ap 200 eiro mana sirds būtu krietni pielaidīgāka un ausis iegūtu jaunu draugu. Bet no otras puses – šajā produktā man patīk viss pārējais un kā jau minēju raksta pašā sākumā, es tās uztveru kā tiešu darba rīku. Hmm, mana dzimšanas diena ir pēc nedēļas.

    Gan es, gan citi Kursora lasītāji būs īpaši pateicīgi, ja komentāros padalīsies ar pieredzes stāstu par kādu tiešu šo austiņu konkurentu. Iepriekš par austiņām esam dūšīgi komentējuši šeit.

    Patika

    • Dizains – austiņas izskatās neitrāli pievilcīgas
    • Trokšņu slāpēšana darbojas ļoti labi
    • Skaņas kvalitāte laba un skaļuma arī pietiek
    • Pietiekami ilgi darbojas ar vienu bateriju un skan arī, kad tā iztukšojas

    Nepatika

    • Būšu banāls – cena šķiet par augstu

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    39 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    01.06.2015 17:29

    … bet zinātāji saka, ka arī lidojumos šīs austiņas prot labi noslāpēt kabīnes trokšņus … nu jā, labi tiem, kas var lidot kabīnē… :D :D :D

    svimart
    01.06.2015 18:01

    Tiekamies pie loriem!

    y
    01.06.2015 18:02

    Apskats no sērijas – klausījos kaut ko, un sajutos kruts. Bet ko tieši klausījos, kādus ierakstus, kā kodetus kauns teikt. Tad nu minam, vai tie bija līdz nelabumam sakompresēti MP3 faili, vai arī tomēr kāds HD Audio FLAC ar 24/96 vai 24/192. Vai sintētiski radīta elektronika, kura principā nevar skanēt normāli, vai arī ieraksts ar īstiem instrumentiem. Principā nekas neparko. Un nekāda atskaites punkta, lai saprastu, vai tiešām skan kaut vai nedaudz reāli, vai atkal kārtējā pārcenotā spēļmantiņa, kuras tā patīk raksta autoram.

    01.06.2015 21:28
    Reply to  y

    Komentārs tik ļoti caurvīts ar žulti, ka kādu brīdi bija jāpadomā vai vispār tas ir pelnījis atbildi. Bet konstruktīvas diskusijas labad laikam atbilde tomēr prasās. Iesākumam, es jau arī rakstā minēju, ka es neesmu audio lietu eksperts un tāpat es nevērtēju šo produktu kā kaut kādu hi-fi produktu. Ja tas tā būtu, tad šis raksts būtu krietni savādāk būvēts un uzrakstīts. Es uzskatu, ka šīs austiņas izvēlēsies cilvēks, kam nav problēmu samaksāt to pietiekami augsto cenu un kas sagaida pieklājīgu dizainu, pietiekami labu skanējumu un funkcionalitāti (īpaši ceļojumos). Tieši šīs lietas es arī uzskatīju par galvenajām veidojot rakstu par šo produktu. Ja runājam par testam izmantoto mūziku, tad pamatā tas ir straumēts saturs no Spotify, kam pateicoties Premium kontam ir 320 kbps bitreits. Es ikdienā neklausos mūziku lossless formātā, jo es pēc tā neredzu nepieciešamību – neklausos klasisko mūziku, man nav aparatūras, kur es varētu just atšķirību un man tas viss liekas liels čakars. Bet kārtības labad es šonedēļ centīšos uzmeklēt dažādu žanru losless formātā saglabātus skaņdarbus un mēģināšu saklausīt atšķirības. Tā kā savā komentārā biji iztaisījies pietiekami gudrs, tad aicinu pastāstīt labi nostrādātas un kvalitatīvi skanošas alternatīvas šim produktam. No šāda komentāra būs liela jēga Kursora lasītājiem un tie… Read more »

    GundarsBarons
    01.06.2015 21:39

    Ausis ar vadu pēc būtības nevar būt ērtas lietošanā. Vizuāli – jā neuzkrītošas, bet es teiktu pārāk. Arī biznesa cilvēkiem, kuri bija piesaukti kā vieni no interesentiem, tomēr gribas kaut ko vairāk par olveida plastmasas izstrādājumu ar metāla uzliku. Par galveno – skaņu – man komentāru nebūs, jo šīs Bose pats dzirdējis neesmu. Par cenu – 300eur – tiešām par augstu. Uz trešdaļu lētāk tepat LV iegādājos savas – Sony MDR-1RBT. Absolūts etalons austiņām manā skatījumā. Skaņa, funkcionalitāte, ērtums, ergonomika, dizains.

    01.06.2015 22:07
    Reply to  GundarsBarons

    Oi, es gan cenšos izvairīties no kārtējās ierīces, kas nedarbojas bez uzlādēšanas. OK, konkrētais pieminētais Sony produkts ar vienu uzlādi nodrošina gandrīz to pašu klausīšanas ilgumu (atšķirība ir 5h), tomēr pašas ausis ir par 100g smagākas (tas man šķiet ļoti daudz) un tās ir nelietojamas, kad izlādējušās. Personiski man vada likvidēšana nebūtu pietiekami liels ieguvums, lai noņemtos ar uzlādēšanas un svara apgrūtinājumiem. Interesanti kas vairāk patērē enerģiju mūzikas atskaņotāja pusē (piemēram, telefona) – audio atskaņošana pa vadu, vai tā nodošana pa Bluetooth? Man šķiet, ka otrais.

    Rihards Linde
    01.06.2015 23:05

    Labāk ir pirkt inear tipa austinas. Par puscenu(150) jau var dabut iespaidigas kvalitates austinas. Bus izcila skanas slapesana, ertas, veigli parvietojamas un skanes krietni labak par Bose.
    Piemeram iesaku Audio Technica IM02.
    sony xba-h3 ari lieliskas ja vajag varenus basus, bet izolacija un komforts nebus tik labs ka im02.

    01.06.2015 23:07
    Reply to  Rihards Linde

    Tas arī ir ļoti subjektīvi. Man pašam ar in-ear tipa austiņām nav problēmu, bet pazīstu daudzus cilvēkus, kam tādas austiņas pavisam neiet pie sirds. Negrib ausīs iekšā bāzt puļķus nu itin nemaz.

    GundarsBarons
    01.06.2015 23:34
    Reply to  Rihards Linde

    Tu to kā humoru? Inear un basi? Inear un fona skaņas slāpēšana? Izklausās, mazākais, jokaini.

    Rihards Linde
    02.06.2015 13:20
    Reply to  GundarsBarons

    Vispār esi klausījies sakarīgas inear austiņas?

    GundarsBarons
    01.06.2015 23:32

    Par ko nelietojamas? Ir taču arī vads. Ja nu reiz gadījies tā, ka nedēļu klausoties tiešām nav bijusi neviena stunda palādēšanai (no USB vai rozetes) un baterija tukša, tad piespraud vadu un klausies tālāk. Paralēli vari arī lādēt, jo tāpat jau esi vada attālumā no datora. 100g, iespējams, ir daudz, bet ne tik, lai justu kaut kādu diskomfortu. Sākumā, kad biju nopircis, arī esmu pilnu darbadienu klausījies, tad ar velo mājās braucot un arī vēl mājās nenoņēmis, nejutu ka svars traucētu. Katrā ziņā komplekts MDR-1RBT un Z1C abi ir ar reti labu bateriju ietilpību un gadu lietojot ne reizi nav bijis gadījums – ups, baterija tukša. Telefonu palādēju katru otro nakti, ausis, apmēram reizi nedēļā vai pusotrā. Gluži 24h no vietas mūziku neklausos, bet vidēji bieži. Jā, subjektīvi, bet vadus neciešu jau sen, kopš vispār parādījās kaut kas no tēmas wireless. Un esmu gatavs piemaksāt, lai nemocītos ar tiem.

    LOOK
    02.06.2015 10:54

    Skaņas kvalitāte patiešām ir ļoti subjektīvs lielums, jo tikai 1% no visiem planētas iedzīvotājiem spēj saklausīt atšķirības kvalitātē, klausoties mūziku (un tas ir tikai klausīšanās treniņa trūkums, nevis fizioloģiska nepilnība). Taču iepriekš pieminētās Sony MDR-1R, piemēram bez BT, ir tik tiešām ļoti veiksmīgs modelis, lai pret viņu skanējumu pielīdzinātu jebkuras ausis cenu kategorijā līdz ~500€. Tieši salīdzinot no viena avota, var pat izrādīties ka apskata Bose nav pat 50€ vērtas. Ja kas pasīvā trokšņu slāpēšana vienmēr būs labāka par aktīvo, vismaz apskatītajā cenu kategorijā.

    Rihards Linde
    02.06.2015 13:21
    Reply to  LOOK

    1R nav ļoti veiksmīgs modelis. Ir daudz labāku un lētāku austiņu.

    02.06.2015 13:26
    Reply to  Rihards Linde

    Piemēram? :)

    Rihards Linde
    02.06.2015 14:20

    No Philips labs variants bijs Fidelio L1, tagad jau ir L2(bet viņas vairāk mājas lietošanai), Beyerdynamic T51p ir labs, un no Audio Technica ir daudzas(MSR7, M50X utt.)
    Protams, vēl ir arī citu firmu veikumi.

    Ksspars Lccis
    01.06.2015 21:57

    Jocīgi lasīt šitādus komentārus. Šīs ausis nu nekādi nevar būt audiofīļa ausis. Šis ir kvalitatīvas ausis ar extra fīčām – skaņas slāpēšanu, maciņu ceļojumiem, mikrafonu!!! Pēc y loģikas jāiet tālāk – kas ir skaņas avots, vai ir atsevišķs analogais pastiprinātājs utt :D Audiofīlu ausis ir ar vadu – defoltā, jo neviens bezvadu risinājums nemaz nevar tādu datu apjomu kāds audiofīlam vajadzīgs, kaut vai tālab, ka tas ir analogs signāls nevis dati :D Gundar – SONY ir masu produkts, iespējams, ka Tavas ausis atšķirību nejūt. Paņem savas SONY ausis un aizej uz kādu Hi-end salonu un sdalīdzini ar kādu cienījamu audiofīlu produktu. Normāls apskats, skaņas kvalitātes vajadzības katram jāiztestē pašam.

    GundarsBarons
    01.06.2015 23:42
    Reply to  Ksspars Lccis

    Piekrītu, skaņa ir baigi subjektīva lieta. Bet raksts jau tomēr nebija par audiofilu Hi-End ausīm, bet gan kvalitatīvām un ērtām ikdienas lietošanai. Protams, Sony nav salīdzināms ar kādu tur Audeze vai HiFiMAN produkciju. Tieši tāpēc jau rakstīju, par skaņu nediskutēšu, jo pats neesmu testējis.

    LOOK
    02.06.2015 11:04
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tā nu ir sanācis ka šis masu produkts no Sony ieliek maisā lielāko daļu pat tā saucamās Hi-End ausis, kā jau minēju ~500€ cenu kategorijā. Protams tikai vada versijā, nekādi BT.
    Kā arī tas nenozīmē ka citi Sony modeļi ir tik pat veiksmīgi, jāatdzīst ka diemžēl nē.

    Nettwerk
    03.06.2015 13:47
    Reply to  LOOK

    Sony ausis ir dikti neertas, tika lietotas EUR250 dargas ausis un ilgi ar vinjaam klausiities nevar. Nospiezh ausis un tas man dikti nepatika. Skanja taada kaut kas starp Apple Earpod spalgumu un Dr Dre boom. Taads kropliigs skaneejums. Modeli nepateikshu preciizi, kad majaa tikshu pateikshu preciizi. Un taa peec nedeeljas lietoshanas atgriezu atpakalj.

    Nettwerk
    01.06.2015 22:04

    Pats ilgu laiku lietoju Bose QC15 modeli. Un tad tiku pie jaunaa modelja par ko ir apskats. Un neslepshu ka biju viilies. Eertumaa QC15 man labaak pieguulaas galvai un nenospieda. Ar taam var ilgi klausiities. Kas attiecas uz aareejo trokshnju slaapeeshanu tad QC25 nu nav tik labi nostraadaatas, paarvietojoties vareja dzirdeet mashinas braucam garaam, bet QC15 nebija taada. Skanjas kvalitaate audiofiiliem nederees. Taapeec ja ceri no taam baudiit kvalitaati, tad aizmirsti. Ja esi QC15 lietotaajs, tad apgreidoties uz QC25 nav veerts. Bet ja velies izbaudiit Bose QC seerijas ausis, tad iesaku labaak QC15.

    01.06.2015 22:12
    Reply to  Nettwerk

    Neesmu izmēģinājis QuietComfort 15, tāpēc nevaru spriest par to kā tās skan, taču vizuāli tas pelēkais modelis izskatās totāli lēti un atbaidoši. Jā, zinu, tas ir gaumes jautājums.

    Vairākos apskatos lasīju, ka jaunais modelis prot labāk slāpēt nevēlamus trokšņus salīdzinot ar iepriekšējo. Iespējams tas tomēr saistīts ar to, ka abas austiņas tomēr dažādi pieguļ galvai un nosedz ausis.

    Jau rakstā noskaidrojām, ka ne vienas, ne otras nav audiofīlu ausis.

    davfreim
    02.06.2015 00:22

    Tiešām labas austiņas, ir sanācis uzlikt uz ausīm, bet ņemot vērā, ka neesmu austiņu liels lietotājs, jo tās tomēr bendē diezgan dzirdi, tad jāsaka ka 300 Eur būtu vērts tikai ad, ja katru dienu entās stundas lietotu, bet tas galīgi nav labi ausīm.

    02.06.2015 10:57
    Reply to  davfreim

    Kā tu to domā – galīgi nav labi ausīm? Nevajag jau griezt skaļumu uz maksimālo.

    davfreim
    03.06.2015 00:46

    Nu skaļums ir tas, kas bojā visvairāk, bet nedrīkst aizmirst, ka austiņas uzliekot, auss neelpo un tur sāk vairoties baktērijas, šaubos, ka kāds ik pa 15min pavēdina savas ausis.

    x
    03.06.2015 01:09
    Reply to  davfreim

    Nez vai 15min. ir tas laika brīdis, pēc kura ausī sāk vairoties baktērijas (saku kā med. studentes vīrs), bet visdrīzāk, ka daba ir paredzējusi ka auss nebūs ilgstoši blīvi nosegta vai aizbāzta ar skanošu verķi, un visdrīzāk tur ir kāda spiediena un skaņas kopīgas iedarbības sekas. Jautājums – cik ilga nepārtraukta austiņu lietošana ir kaitīga? 15min.? Stunda? Piecas stundas? Ja ik pa 15min. taisa pauzi 5min., varbūt efekts izlīdzinās? Cik skaļu skaņu auss spēj pārdzīvot bez lielām sekām? Kas notiek, ja lieto austiņas dienu? Mēnesi? Sešus mēn.? Gadu, divus, piecus? Cik lielā mērā individuālās īpatnības ietekmē iespējamo seku izpaušanos? Vai visa veida skaņas ietekmē dzirdi vienādi?

    Kā redzam, ir varianti, bet vienkāršojot, jāpiekrīt ka tie tēli, kuri 5 dienas nedēļā pieturā ducinā tā ka dzird blakusstāvošie, visdrīzāk diezgan ātri iedzīvojas dzirdes problēmās.

    03.06.2015 08:01
    Reply to  davfreim

    Par baktēriju tēmu nebiju aizdomājies, bet izklausās diezgan ticami. Iešu paskatīsies kas notiek manās ausīs :)

    fils08
    02.06.2015 10:19

    Iesaku paklausīties Audio Technica ATH-M40x DJ un arī cena būs daudz patīkamāka.(100.euro)

    02.06.2015 10:58
    Reply to  fils08

    Paldies, centīšos kaut kur nomedīt.

    LOOK
    02.06.2015 11:10

    Domāju ka Sony centrs labprāt iedos Sony MDR-1R, lai pa tiešo salīdzinātu ar jebkurām ausīm.

    Rihards Linde
    02.06.2015 13:22
    Reply to  LOOK

    1R vispār laikam vairs neražo jo ir 1A modelis tagad.

    Nettwerk
    02.06.2015 13:24

    Beyerdynamic buus labaaks skanjas kvalitaatee un eertuma zinjaa. Beyerdynamic DT770 Pro eertaakaas ausis kaadas esmu lietojis un skanjas kvalitaate perfekta. Ja veelies review par austinjaam rakstiit tad iesaku siis pameejinaat.

    02.06.2015 13:26
    Reply to  Nettwerk

    Paldies, lieku testējamo produktu sarakstā.

    Nettwerk
    02.06.2015 13:32

    Bet ja gribi pie telefona likt klausiities bez pastiprinaataaja tad meklee 32 omi versiju. Jo vinjaam ir triis versijas. 32, 80 un 250 OMI.
    Ja panjemsi lielaako tad vajadzees amplifier klaat prieksh telefona.

    02.06.2015 13:34
    Reply to  Nettwerk

    Jā, es tā skatos, ka nu vairs nesanāks izvairīties no tik specifiskām lietām. Būs kādā brīvākā brīdī jāpapēta vairāk tā austiņu un to pastiprinātāju tēma. Paldies par konkrētiem produktu ieteikumiem! Kādu pastiprinātāju izmanto?

    Rihards Linde
    02.06.2015 14:16

    Fiio E11K ir lēts variants ar gana lielu jaudu. Es savu par 45 eur dabūju.

    Nettwerk
    02.06.2015 16:23

    Lietoju prieksh 250 OMI Beyerdynamic austinjaam, FiiO Andes E07k, jo taam ir arii USB DAC. Links sheit: http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00A9LHLQ6/ref=mp_s_a_1_1?qid=1433251310&sr=8-1&pi=SL75&keywords=Amplifier+E7k

    03.06.2015 14:05
    Reply to  Nettwerk

    Vienmēr esmu no USB savienojuma kā velna mucis DACos, jo no tā mēdzot it kā traucējumi nākt. Neesmu gan pats pārbaudījis vai tā ir.

    Nettwerk
    03.06.2015 22:06
    Reply to  Artis Abols

    Nav tik traki. Vismaz man straadaa godam. Blakus effekti nav noveeroti.

    Harijs
    27.06.2015 14:12

    Lietoju šīs Bose austiņas testa mērķim, lielākajai daļai argumentu piekrtīšu, bet mūzikas kvalitāti tie slāpētāji sabojā, bass ir tāds kā “uzboostots”, ne tāds kādam jābūt, bet te atkal nonākam pie tā, vai gribam mūziku klausīties tādu, kādu autors to iecerējis vai tomēr gribam klausīties to tādu kādu gribam – basīgu! Vēl apbēdina, ka austiņām pa to cenu nav iespējams norpirkt svarīgākās detaļas, piemēram skaļruņus, kas būtu iespējams Sennheiser, AKG.

    Pēdējā laikā in-ear tiešām pārsteidz ar savu skanējumu, ir arī modeļi, kuri ar pasīvo skaņas izolāciju spēj uzrādīt pat labākus rezultātus par aktīvajām “nebojājot” skanējumu! Cita lieta, ieradums, kurš jāpārvar, lai sāktu tās lietot.

    Reklāma