Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas spēļu studija izstrādā, iespējams, jauna žanra mobilo spēli Dwarf Forest

    Jaunākie raksti

    Jaunā latviešu izstrādātā spēle Dwarf Forest (Rūķu mežs) ir svaigs, aizraujošs un skaists skatījums uz tradicionālajām “līniju vilkšanas” spēlēm. Vienkāršu pārvietošānās līniju zīmēšanu Gamevision mobile pārveido par stratēģisku līmeņu spēli, ar dinamisku vidi un pretiniekiem no kuriem izvairoties jāvāc kristāli un dimanti, tā, iespējams, radīts jauns mobilās spēles žanrs.

    “Mēs esam pārliecināti, ka Dwarf Forest spēlētājiem piedāvās aizraujošu spēles procesu, kas viņus izklaidēs stundām ilgi,” stāsta Gamevision Mobile spēļu studijas vadītājs Jānis Krekovskis, skaidrojot, ka “spēles pamatmehāhika ir rūķu kontrolēšana velkot līnijas”. Šī vienkāršā  sistēma spēlētājam ļauj vākt resursus, izvairīties no pretiniekiem un lamatām kā arī uzbrukt pretiniekiem.

    Reklāma

    Spēles stāsts vēstpa par seno meža un kristālu raktuvju iemītniekiem rūķiem, kuriem ir pienākuši grūti laiki. Ļaunais Saimniektrollis ar saviem mošķiem uzbruk viņu karalistei un, izmantojot maģijas darbinātu kristālu urbi, grasās nozagt visus kristālus. Rūķu karalis to nedrīkst pieļaut, tādēļ viņš kopā ar saviem padotajiem izstrādā plānu, kā padzīt ļaundarus no meža.

    Spēles mērķis ir atbrīvot rūķu mežu, kuru ir okupējis ļaunais Saimniektrollis (Master Troll).  Spēlētājam jāvada rūķi un jāpalīdz tiem sasniegt drošās alas, izvairoties no troļļiem un citiem tumšā meža mošķiem, kas atrodas maģiska meža vidū.

    Mobilās spēles 50 līmeņi ir sadalīta četrās zonās, katrā no tām ir unikāli pretinieki un šķeršļi, kas spēlētājam ir jāparvar. Katra misija tiek veidota tā, lai piedāvātu iespējami interesantāko pieredzi pakāpeniski paaugstinot grūtības pakāpi.

    Dwarf Forest  būs pieejama Android un iOS viedtālruņu un planšetdatoru lietotājiem bezmaksas, spēle būs iespējams veikt mikropirkumus, lai iegādātos papildu dzīvības un resursus.

    Rūpīgi izstrādātie mākslinieka zīmējumi un atmosfēriskais skaņu celiņš ļauj noticēt maģiskā meža stāstam, skaidro J. Krekovskis, “Aplikāciju vairākkārt pārveidojām, lai sniegtu iespējami labāku spēlēšanas pieredzi, tāpat, un tas ir ne mazāk svarīgi, gribējām, lai mums patiktu tas, ko esam radījuši.”

    Gamevision mobile ir jauna neatkarīgā latviešu mobilo spēļu izstrādātāju studija, kas pastāv kopš 2013. gada. Daļai komandas aplikāciju izstrāde nav pamatdarbs, spēle radīta brīvajā laikā. Dwarf Forest ir studijas pirmā spēle. Atbalsti pašmāju izstrādātājus un pieseko rūķu Facebook lapai: https://www.facebook.com/DwarfForest

    Šobrīd iespējams pieteikties Dwarf Forest BETA testam

    Lai pieteiktos BETA testram rakstiet uz adresi – gamevisionmobile@gmail.com. iOS lietotājiem, lūgums e-pastā norādīt savas iekārtas UDID.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    30.05.2015 13:01

    Samērā populāra spēle ar tādu nosaukumu jau kādu laiku pastāv. Ja neskaita to, jau sen bija laiks, kad no pašmāju puses šajā industrijā rodas kāda inovācija, kaut vai tā mazākā.

    Arnywar
    30.05.2015 17:31
    Reply to  Lauris

    Tu noteikti domā “Dwarf Fortress”. Nosaukums līdzīgs, bet nav tas pats. Diez vai viņiem Dwarf Fortress līdzīgums palīdzēs, jo tā ir nišas hardcore spēle, kamēr šis latviešu veidojums ir paredzēts pavisam citām platformām un citām mērķauditorijām.

    Reklāma