Web Analytics
More
    Reklāma

    Lamborghini plāno uzsākt krosovera ražošanu

    Jaunākie raksti

    Lamborghini paziņojuši, ka beidzot tiek dota zaļā gaisma vairākkārtīgi atliktajam krosovera projektam – klienti pirmos eksemplārus saņems 2018. gadā.

    Krosovers tiks ražots modernizētā rūpnīcā Itālijā, netālu no Lamborghini galvenās ēkas. Iepriekš izskanēja informācija, ka Itālijas valdība ir gatava piešķirt 100 miljonu eiro nodokļu atlaides uzņēmumam, ja krosovera ražošana tiks uzsākta Itālijā.

    Reklāma

    Ražotnes kopējā platība tiks palielināta no 80 tūkstošiem kvadrātmetru līdz 150 tūkstošiem kvadrātmetru, tāpat arī tiks radītas 500 jaunas darbavietas. Lamborghini plāno katru gadu izlaist aptuveni trīs tūkstošus jauno krosoveru. Salīdzinājumam, pagājušogad Lamborghini ir saražojuši 1200 Aventador modeļus un 1400 Gallardo / Huracan. Kā galvenie krosovera galvenie noieta tirgi tiek minēti ASV, Ķīna, Tuvo Austrumu valstis, Lielbritānija un Krievija. Izziņotā sākumcena par jauno Lamborghini ir aptuveni 170 tūkstoši eiro.

    Tiek plānots, ka krosovers tiks veidots uz vienas bāzes ar otrās paaudzes Audi Q7 un Bentley Bentayga. Pagaidām gan nav pieejama nekāda oficiāla informācija par iespējamo dzinēju klāstu, vien ir izskanējušas neapstiprinātas ziņas par gaidāmu hibrīdversiju. Jāpiebilst, ka 2012. gadā prezentētais krosovera koncepts Urus bija aprīkots ar 600 zirgspēku V10 turbodzinēju, līdz ar to varam cerēt sagaidīt līdzīgus jaudas rādītājus arī sērijveida modelī.

    Gaidāmais krosovers gan nebūs pirmais firmas vēsturē. Lamborghini jau astoņdesmito gadu beigās radīja apvidus auto, kam tika piešķirts modeļa nosaukums LM002. Konceptuāli auto sākotnēji tika paredzēts militāriem mērķiem, taču galu galā neguva atzinību un tika piedāvāts maksātspējīgiem civiliedzīvotājiem. Tas svēra gandrīz trīs tonnas, standartā tika aprīkots ar v12 5.2 litru tilpuma dzinēju no Lamborghini Countach un ir ierindojies žurnāla “Times” 50 visu laiku neveiksmīgāko automašīnu topa 11.vietā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma