Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmais 10 kodolu mobilais procesors varētu nonākt ne tikai “ķīniešos”

    Jaunākie raksti

    Taivānas Digitimes ziņo, ka MediaTek 10 kodolu Helio X20 procesoru iekārojuši vairāki pašmāju un arī lielie viedtālruņu ražotāji. Helio X20 procesors varētu nonākt vismaz vienā no Sony, LG Electronics, HTC, Lenovo, Meizu, ZTE, Huawei un Xiaomi modeļiem. Pagaidām šī ziņa uzskatāma par baumām.

    MediaTek procesori šobrīd pārsvarā pieejami vien budžeta klases viedtālruņos un daudzi lielie ražotāji ar MediaTek nesadarbojas nemaz. Daudziem par pārsteigumu sadarbību budžeta klases viedtālruņu radīšanā ar MediaTek izziņoja Sony. Bet tagad MediaTek ar jauno 64-bitu Helio X procesoru sēriju grasās iekarot arī premium klasi.

    Reklāma

    MediaTek Helio X20 procesoram būs 10 kodoli, kā arī tiek norādīts, ka Helio X20 procesors saņems CDMA2000 atbalstu, kas nepieciešams ASV sakaru operatoru Verizon un Sprint sakaru tīkos. Iespējams, ka MediaTek plāno turpmāk pamatīgāku uzmanību vērst tieši ASV virzienā.

    Helio X20 procesora kodoli sadalīti trīs grupās: divi 2.5 GHz ARM Cortex-A72 kodoli; četri 2 GHz ARM Cortex-A53 kodoli; četri 1.4 GHz ARM Cortex-A53 kodoli. Helio X20 procesors spēs darbināt dažas vai pat visas kodolu grupas vienlaikus. Cortex-A53 kodoli paredzēti enerģijas taupīšanai, bet 2.5 GHz Cortex-A72 nodrošinās augstu veiktspēju. Maksimālas veiktspējas nodrošināšanai tiks darbināti visi 10 kodoli.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma