Web Analytics
More
    Reklāma

    Gigabyte GSmart Mika MX apskats

    Viens no lētākajiem, bet ne lētākais 4G Android viedtālrunis ar spējīgu akumulatoru. Diemžēl uz visu pārējo ir pamatīgi taupīts un kameras iespējas ir pavājas.

    Jaunākie raksti

    Ar šo apskatu turpinām iesākto labo darbu – informējam par plašam pircēju lokam pieejamajiem budžeta klases viedtālruņiem. Protams, visi vēlas apskatīt un lasīt par 500 un 800 eiro vērtiem viedtālruņiem, bet tos brīvi iegādāties var tikai retais vai arī jājūdzas operatoru izliktajos piedāvājumos par 45 eiro mēnesī, neskaitot maksu par sarunām un internetu. Budžeta klases viedtālruņi ir rets viesis tehnoloģiju lapās. Tieši tāpēc šāda veida apskatu vērtība ir vēl jo augstāka.

    Latvijas tirgū šobrīd pieejami aptuveni desmit Gigabyte veidoti Android viedtālruņu modeļi. Modeļu klāsta ziņā ar Gigabyte var spēkoties Samsung, varbūt LG un Prestigio. Modeļu skaits noteikti nav noteicošais un parasti tiek uzskatīts, ka labāk, lai ir pāris veiksmīgi modeļi vienam ražotājam, nevis vairāki desmiti gandrīz identiski un nevienam nevajadzīgi modeļi.

    Reklāma

    Šoreiz apskatam saņemtais GSmart Mika MX ir viens no vājākajiem nopērkamajiem ražotāja modeļiem tirgū, bet arī viedtālruņa cena ir zema. Tiesa, tā nebūt nav zemākā cena par šādas specifikācijas viedtālruni, un līdzvērtīgi viedtālruņi ar 4G un ekrāna izmēru ap 4.5…5.0 collām meklējami arī cenā nedaudz virs 100 eiro.

    GSmart Mika MX 013

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.4 KitKat
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 540 x 960, ap 220 ppi
    • Procesors: Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410, četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 306 video apakšsistēma
    • RAM: 1.0 GB
    • Atmiņa: 8 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (LE), 4G
    • Kameras: 5 megapikseļi, 2592 х 1944 punkti, LED zibspuldze. 1080p ar 30 fps video. 2.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM Radio: ir
    • GPS: ar A-GPS un GLONASS
    • Izmēri un svars: 143 x 72 x 9.8 mm, 165 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 3000 mAh
    • Krāsas: melna
    • Cena: sākot no 135 eiro interneta veikalos

    GSmart Mika MX 003

    GSmart Mika MX komplekts izdevies vienkāršs. Tajā ir paliela izmēra sienas lādētājs, USB vads un čābīgas austiņas, bet neko daudz vairāk no „ķīnieša” gaidīt nevajadzētu. Tiesa, pievienota arī ekrāna aizsargplēve.

    Izskats un uzbūve

    Gigabyte GSmart Mika MX izskatās pēc visai ierasta tā saucamo „ķīniešu” pārstāvja. Tam nav gandrīz nekādu dizaina nianšu, tas ir melns, kantains klucis, par ko Apple labprāt iesūdzētu ražotāju tiesā. Ar 9.8 mm biezumu tas uzskatāms par vidējo aritmētisko budžeta klasē, tomēr jāatceras, ka viedtālrunis saņēmis iespaidīgas ietilpības akumulatoru.

    GSmart Mika MX aizmuguri sedz viegli noņemams vāks. Vāks ir rupji rievots, kas noder, lai viedtālruni tik vienkārši neizlaistu no rokas, bet rievojums ir tik izteikts, ka tajā var sakrāties arī šmuces.

    Izspēlēts mūžsenais triks ar kameras acs izcelšanu lielā, sudrabotā ietvarā. Pati kamera ir maziņa, aplis ap to ir grandiozs. Zem aizmugures vāka slēpjas divu microSIM karšu pieslēgvietas, microSD pieslēgvieta un lietotāja nomaināms akumulators.

    GSmart Mika MX 018

    Viedtālruņa korpusa materiāli ir labāki, nekā varētu sākumā šķist. Aizmugures vāks precīzi piekļaujas „iekšām”, tas ir plāns, bet stingrs. Kopumā par paša GSmart Mika MX uzbūvi nevar teikt neko sliktu. Skārienjūtīgās pogas ekrāna lejas daļā GSmart Mika MX padara nevajadzīgi garu, kas varētu būt vienīgā iebilde pret ražotāja izvēlētajiem risinājumiem.

    Parasti lasītāji izsaka iebildumus, kad sāku apspriest, kurā pusē ir pogas un kāds ir to kopskaits. Šoreiz arī centīšos būs maksimāli noderīgs, paužot viedokli, ka pie ekrāna bloķēšanas pogas atrašanās vietas nāksies pierast. Tā ir izvietota ļoti augstu un nav ērti aizsniedzama, kad GSmart Mika MX tiek ņemts ar vienu roku.

    Kopumā nekādi brīnumi no GSmart Mika MX netika gaidīti un arī tos nespēju saskatīt. Viedtālrunis ir biezs, saprātīgi veidots, bet tam pietrūkst jebkādas vizuālas nianses, kas to atšķirtu no konkurentiem.

    GSmart Mika MX 010

    Ekrāns

    Pāris vārdi jāmin par ekrānu. GSmart Mika MX ticis pie IPS LCD tehnoloģijas ekrāna ar 5.0 collām un niecīgu 540 x 960 punktu izšķirtspēju, kas dod ap 220 ppi ekrāna punktu blīvumu. Viedtālruņa ekrāns spēj reģistrēt 5 pirkstu vienlaicīgus skārienus.

    Manuprāt, absolūts minimums piecu collu ekrānam ir 720p izšķirtspēja, kas kaut cik atbilstu mūsdienu prasībām, bet ar 540 x 960 punktu izšķirtspēju ir jau acīmredzami par maz. Cilvēka acs bez lielas piepūles var izšķirt atsevišķus pikseļus. Iespējams, ka tas netraucē pārskatot atsevišķas telefona iespējas un lietotnes, bet lasīšanai 220 ppi ekrāna punktu blīvums ir par mazu.

    GSmart Mika MX 009

    Daži konkurenti izvēlas savus viedtālruņus neaprīkot ar automātisko ekrāna izgaismojumu, bet GSmart Mika MX tāds ir, kas nedaudz glābj kritisko situāciju. Atzīmēšu, ka IPS tehnoloģija gadījusies pat ļoti pieņemama – GSmart Mika MX ekrāns attēlo pietiekami sulīgas krāsas un arī skatu leņķi neliks sarkt.

    Saskarne un lietotnes

    GSmart Mika MX uzstādīta pietiekami svaiga Android 4.4.4 KitKat operētājsistēmas versija. Ražotāja pielāgojumi tikpat kā nav redzami. Augšā pie pulksteņa ir pelēcīgs 4G mobilo sakaru tīkla indikators, kas iekļaujas KitKat pelēkumā, bet ar to arī gandrīz viss beidzas.

    Gigabyte izvēlējies GSmart Mika MX uzstādīt Google Now palaidēja līdzinieku vai kādu Google Now palaidēja iepriekšējo versiju. Google Now palaidējs no Google Play veikala neatjaunosies, to nāksies uzstādīt pašam vēlreiz. Patīkami, ka no Google krājumiem paķerta arī tastatūras lietotne.

    GSmart Mika MX scr 004 GSmart Mika MX scr 014 GSmart Mika MX scr 002 GSmart Mika MX scr 003 GSmart Mika MX scr 009 GSmart Mika MX scr 013

    Gigabyte apcirkņos par laimi nav tāda aplikāciju krājuma, kādu gadu gaitā uzkrājis Prestigio. Pēdējais ir spējīgs savos viedtālruņos uzstādīt ne tikai akumulatora saudzēšanas un atmiņas tīrīšanas lietotnes, bet arī paša Prestigio veidoto aplikāciju un grāmatu veikalus. Gigabyte iztiek tikai ar Battery Doctor, atmiņas tīrītāju un vēl dažām liekām lietotnēm. Liekās lietotnes ir iespējams atspējot, bet ne atinstalēt.

    Lietotājam pieejami 4.8 GB no solītajiem 8 GB, bet tos var papildināt ar lētu microSD karti. Jauninājuma veikšanai viedtālrunis var pieprasīt microSD kartes ievietošanu. Tehniskajā specifikācijā norādīts, ka maksimālais microSD kartes apjoms ir 32 GB un tam nāksies ticēt, jo man nav pieejama lielākas ietilpības karte. RAM atmiņa tiek turēta vidēji aizņemta – tikko atiestatītam viedtālrunim pieejami aptuveni 400 MB. Redzēts, ka citiem ražotāja viedtālruņiem brīvi ir ap 650 MB RAM.

    GSmart Mika MX scr 012 GSmart Mika MX scr 010 GSmart Mika MX scr 009

    Procesors, veiktspēja un akumulators

    Qualcomm Snapdragon 410 ir pilntiesīgs 64-bitu procesors. Tam ir četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli un Adreno 306 video apakšsistēma. Jau iepriekš Snapdragon 410 procesors ir pabijis apskatītajos viedtālruņos, kur tas sevis pieklājīgi parādījis. GSmart Mika MX ar savu salīdzinoši nelielo ekrāna izšķirtspēju nav izņēmums – Snapdragon 410 procesors ir jūtami veiklāks par vecāko Snapdragon 400, bet jāpiebilst, ka viedtālrunis saņēmis 1.0 GB RAM no kuriem brīvi ir ap 400 MB. Arī vecākais Snapdragon 400 parasti tika komplektēts ar 1 GB RAM, tāpēc šoreiz no Snapdragon 410 nekādus varoņdarbus gaidīt nevajadzētu.

    GSmart Mika MX sintētiskās veiktspējas testos ierindojas aptuveni pirmā HTC One M7, kuriem ir četru kodolu Qualcomm Snapdragon 600 procesors ar pieklājīgu Adreno 320 video apakšsistēmu un 2 GB RAM. Protams, kopš pirmā HTC One M7 laikiem ir daudz ūdens aiztecējis, tomēr uzskatu Snapdragon 410 veiktspējas, energotaupības un cenas attiecība ir tuvu perfektai. Jo vairāk viedtālruņus redzu ar Snapdragon 410, jo atbilstošāks mūsdienu nepieciešamībām šis procesors man šķiet.

    GSmart Mika MX scr 031 GSmart Mika MX scr 029 GSmart Mika MX scr 025GSmart Mika MX scr 030GSmart Mika MX scr 028GSmart Mika MX scr 027

    Viedtālruņa ikdienas veiktspēja ir visai pieņemama, bet tad tiešām ir jāpieņem stingri mēri un jāatslēdz lieko it kā „drošības” lietotņu darbība, kas pabojā ekrānā redzamo saturu, ziņo, ka kameras lietotne ir ārkārtīgi uzticama un uzmācas ar biežiem jauninājumu pieprasījumiem.

    Iespējams, ka vienīgais GSmart Mika MX lielais pluss ir akumulatora ietilpība, kas ir aptuveni flagmaņu līmenī un pat pamanās dažu labu šī gada flagmani pamatīgi apspēlēt. Li-Ion 3000 mAh lietotāja nomaināms akumulators ir retums un pārsteigums šādas cenas viedtālrunim.

    Fotogrāfijas

    GSmart Mika MX saņēmis ne pārāk augstvērtīgu 5 megapikseļu kameru ar 2592 х 1944 punktu izšķirtspēju un LED zibspuldze. Pieejama 1080p video uzņemšana ar 30 kadriem sekundē. Viedtālrunim ir arī 2.0 megapikseļu priekšējā kamera.

    GSmart Mika MX foto 004 GSmart Mika MX foto 007 GSmart Mika MX foto 015

    Ierasts, ka kameru sadaļā nākas ik pa laikam balansēt uz naža asmens ar izteikumiem, lai kaza ir dzīva un vilks paēdis. Īsāk sakot – daudzas viedtālruņu kameras ir stipri viduvējas un ar savu sniegumu priecēs vien pavisam neizlepušu publiku. Vēl trakāk iet budžeta klasē, jo te ne visai labam gaismjūtīgam sensoram piebiedrojas arī plastmasas objektīvs un švaks programmnodrošinājums.

    Diemžēl šoreiz nākas atzīt, ka GSmart Mika MX kamera ir slikta. Īpaši uzkrītoši nejauki izskatās lieli, vienas krāsas laukumi. Tos kamera kopā ar programmnodrošinājumu padara par krāsas pļekām. Diži labāk neiet arī manuāli aktivizējam HDR režīmam, kas pieviļ ar savām spējām un krāsām.

    Ļoti sen nebiju redzējis viedtālruni ar 5 megapikseļu kameru. Šobrīd līdzvērtīgas cenas konkurentos sastopamas 8 megapikseļu kameras, kas veido pieņemamākus attēlus. Turklāt GSmart Mika MX cena nav nemaz tik zema, lai pilnībā ignorētu kameras spējas.

    Konkurenti

    Pēdējo mēnešu laikā esam apskatījuši veselu gūzmu ar budžeta klases viedtālruņiem. Daži no tiem ir pieņemami, daži pat spēj piedāvāt kādu pozitīvu, no pelēkā pūļa izceļošu niansi. Kategorijā ap 4.5 collām būtu jāmin Prestigio MultiPhone 5454 DUO. Par būtiski zemāku cenu (ap 120 eiro) tiek piedāvāts tāds pats Snapdragon 410 procesors ar 1 GB RAM. MultiPhone 5454 DUO arī ir vāja kamera, 4G savienojums, un viedtālrunis uzbūves ziņā ir salīdzināms ar GSmart Mika MX.

    Līdzvērtīgu sniegumu piedāvā GSmart Akta A4 ar Mediatek MT6592 procesoru, mazliet vājāku ekrānu, bez 4G un arī tā 1800 mAh akumulators ir salīdzinoši niecīgs. Toties GSmart Akta A4 ir salīdzinoši izcila 13 megapikseļu kamera, kas daudziem pircējiem var šķist būtiskāks parametrs par procesoru un 4G mobilo datu savienojumu. GSmart Akta A4 cena ir ap 130 eiro.

    GSmart Mika MX cenā varētu vēl meklēt LG L90, vairākus Prestigio modeļus, Just5 Spacer 2, Gigabyte GSmart Mika M3 un LG G2 mini. Šobrīd cenu kategorijā no 120 līdz 150 eiro pieejami daudzi un dažādi Android viedtālruņi, tāpēc izvēle ir katra paša ziņā.

    GSmart Mika MX 004

    Noslēgumā

    GSmart Mika MX viens no lielākajiem plusiem ir samērā modernais Snapdragon 410 64-bitu procesors, kas gan neparāda savu labāko sniegumu kopā ar 1 GB RAM. Iepriekš apskatītajos Samsung Galaxy A5 un Huawei Ascend G7 Qualcomm Snapdragon 410 procesors kopā ar 2 GB RAM strādāja tā, ka man mute palika vaļā. Šos abus viedtālruņus uzskatu par ļoti plūdeniem ikdienas darbos.

    Noteikti jāmin, ka ar 3000 mAh akumulatoru GSmart Mika MX spēj izcelties uz pelēkā pūļa fona, kā arī pagaidām ne visi konkurenti spēj piedāvāt 4G mobilo datu savienojumu.

    GSmart Mika MX 009

    Korpusa kvalitāte ir pieņemama, bet ne vairāk. Ekrāna lielākā vaina ir tā izšķirtspējā, jo izmērs un IPS tehnoloģijas darbība ir atbilstoši mūsdienu prasībām. Visskumjākais skats ir uz ne pārāk augstvērtīgās kameras veidotajiem attēliem, kas varētu aizbiedēt daudzus potenciālos pircējus.

    Ingress cienītāji var GSmart Mika MX virzienā nelūkoties, jo e-kompasa šajā viedtālrunī nav. Žēl, jo lielais akumulators un taupīgais procesors varētu nodrošināt samērā ilgu spēles laiku ar vienu uzlādi.

    Gigabyte GSmart Mika MX cenas Latvijas Interneta veikalos

    Viens no lētākajiem, bet ne lētākais 4G Android viedtālrunis ar spējīgu akumulatoru. Diemžēl uz visu pārējo ir pamatīgi taupīts un kameras iespējas ir pavājas.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    4
    Displejs
    5
    Kamera
    3
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    6
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skats
    22.05.2015 10:24

    Manuprāt, no Gsmarta budžetniekiem šobrīd labākais ir Maya1v2, 8MP kamera normāla
    (esmu no tiem, kas labu vai normālu, bet noteikti ne sliktu, kameru vērtē kā noteicošo kriteriju telefona iegādē, ņemot vērā kā pārējais parasti ir aptuveni vienāds),
    cena pavisam normāla, 1a.lv. iet jau par 79eiro, pirku par 109eiro,
    ekrānam arī vismaz ir 245pikseļi,
    vienīgais mīnuss – kā OS ir 4.2, tā būs.

    x
    22.05.2015 10:44

    >tam pietrūkst jebkādas vizuālas nianses, kas to atšķirtu no konkurentiem

    vai tad telefona primārā funkcija nav nodrošināt….ēē…sakarus, pārlūkošanu, piezīmju blociņu u.c. organizatoriskas štelles? Kā var atšķirties taisnstūra priekšmeti kas maksā aptuveni vienādi? Ja kāds uztaisītu lodveida vai romba formas telefonu, tas tiešām izskatītos savādāk.

    Nesaprotu arī gaušanos par pikseļiem, lai sūdzības ir par softu, kas nelabi izrīkojas ar .jpg. Vai tiešām jūs domājat, ka kameras pikseļu skaitam ir kāda nebūt saistība ar apstrādes procesora nepilnībām, īpaši ja runājam par tik tuviem kaimiņiem – 5 un 8, nevis 5 un 24.
    Atgriežamies pie senās tēmas – jūs meklējat foto kvalitāti ierīcēs, kurās kamera ir tikai viena no blakusfiunkcijām. Tikpat labi var vēlēties, lai budžeta klases automašīnā ir iebūvēta kvalitatīva audiosistēma, kas maksātu aptuveni 1/3 no šī auto cenas.

    Skats
    22.05.2015 12:48
    Reply to  x

    Viedtālrunim, manuprāt, pec uzstādijuma jābūt daudzfunkcionālai ierīcei,
    papildus pieminētajām organizatoriskajām lietām, internetam un telefonijai,
    nodrošinot navigāciju un pieklājīgu foto kvalitāti.
    Līdz ar to atbrīvojamies no vēl vismaz divām papildus ierīcēm ar šauri specifisku funkciju – navigatora un fotoaparāta – ziepju trauka:)
    Un jau tagad tādi ir atrodami gan flagmaņu, gan arī budžeta ierīču galā.
    Pat mans 2010.gada Nokia N8 ir perfekts šādas multifunkcioāras ierīces eksemplārs.

    x
    22.05.2015 13:47
    Reply to  Skats

    No 2005. g. kompakta tiešām ir vērts atbrīvoties, bet 2015jā kompakti jau ir atbrīvojušies no savstarpējo lēto klonu armijas, kas atšķiras tikai ar nosaukumu. Manā sapratnē šobrīd teju jebkurš eur300-500 kompakts ir jebkuram telefonam nesasniedzams brīnums. Ak jā, par kompaktiem es saucu maza izmēra fotoaparātus ar minimums 1″ sensoru.

    Telefons aizstāt protams var – bet līdz brīdim kad vajag kautko vairāk par minimālajām prasībām. Ja neskaita spiegu filmu situācijas, kur telefons ir daudz neuzkrītošāks un visādi labāk piemērots :)

    Jānis
    22.05.2015 15:49

    Arti, vai sanāks uzrakstīt par galerijās redzamo Sony Xperia E4g? Tīri interesanti, ko Sony spēj piedāvāt zemāko cenu cenu rangā, dodot savu artavu konkurencē Gigabyte u.c. jaunumiem.

    26.05.2015 09:42
    Reply to  Jānis

    Jā, tuvāko pāris nedēļu laikā jābūt arī šim apskatam.

    dasd
    23.05.2015 22:29

    http://www.1a.lv/mobilie_telefoni/mobile_phones/lg_h440n_spirit_c70_4g_black_titan

    Šis ir daudz labāks telefons par nelielu cenu. Top 1 konkurents.

    23.05.2015 22:37
    Reply to  dasd

    Pārbaudīsim! LG Spirit ir ienācies uz testu.

    Mārtiņš Dmitrijevs
    28.05.2015 00:30

    Gaidīšu ar nepacietību :)

    Kārlis
    09.06.2015 10:06

    Man ir Gigabyte gsmart Maya M1v2 jau pusotru gadu. Varu piebilst ka GPS ir pēdējais s.ū.d.s. Signālu meklē ļoti ilgi un ja arī atrod tad bieži rāda ar lielu kļūdu. Ar skaudību noskatos uz samsung un citu modeļu īpašniekiem, kas savus telefonus izmanto kā navigāciju mašīnā. Otrkārt kamera nav nekāda labā. Treškārt zibspildze jeb lukturītis ir pēdējais s.ūds. Samsungam ir 10 reizes spožāka. Es neticu ka citiem gigabyte modeļiem ir kautkas savadāk. Tāpēc vien nākamais mans telefons visticamākais nebūs gigabyte.

    Skats
    09.06.2015 10:37
    Reply to  Kārlis

    Ņu skaidrs, ka sev es Gsmart nepirktu, tāpat kā nepirktu Android telefonu vispār,
    bet bērnam, kuram tāds GPS ir bijis nebijis, tas ir normāls telefons.
    Kamera, manuprāt, Maya M1v2 ir normāla (ne štruntīga kā iepriekšējam – Aku A1 un, protams, arī ne izcila:), vismaz mūsu eksemplāram.

    Reklāma
    Viens no lētākajiem, bet ne lētākais 4G Android viedtālrunis ar spējīgu akumulatoru. Diemžēl uz visu pārējo ir pamatīgi taupīts un kameras iespējas ir pavājas.Gigabyte GSmart Mika MX apskats