Web Analytics
More
    Reklāma

    Gigabyte GSmart Akta A4 apskats

    Par 149 eiro GSmart Akta A4 būtu lietojams viedtālrunis, ja vien ražotājs uzstādītu konkurētspējīgu akumulatoru ap 2300 mAh un sakārtotu kameras JPG neticami agresīvo JPG kompresiju.

    Jaunākie raksti

    Ar šo apskatu turpinām iesākto labo darbu – informējam par plašam pircēju lokam pieejamajiem budžeta klases viedtālruņiem. Protams, visi vēlas apskatīt un lasīt par 400 un 500 eiro vērtiem viedtālruņiem, bet tos brīvi iegādāties var tikai retais. Budžeta klases viedtālruņi ir rets viesis tehnoloģiju lapās. Tieši tāpēc šāda veida apskatu vērtība ir vēl jo augstāka.

    Latvijas tirgū šobrīd pieejami aptuveni desmit Gigabyte veidoti Android viedtālruņu modeļi. Modeļu klāsta ziņā ar Gigabyte var spēkoties Samsung, varbūt LG un Prestigio. Modeļu skaits noteikti nav noteicošais un parasti tiek uzskatīts, ka labāk, lai ir pāris veiksmīgi modeļi vienam ražotājam, nevis vairāki desmiti gandrīz identiski un nevienam nevajadzīgi modeļi.

    Gsmart Akta A4 018

    Šoreiz apskatam saņemtais Gigabyte GSmart Akta A4 uzskatāms par ne pašu lētāko tirgū pieejamo Android viedtālruni, manuprāt, tam trūkst kāda nianse, kas to spētu izcelt starp citiem līdzīgas cenas viedtālruņiem. Toties GSmart Akta A4 ir konkurents tik ļoti iecienītajam Just5 Spacer 2.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.2 KitKat
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 540 x 960 punkti, ap 220 ppi, reģistrē tikai 2 pirkstu vienlaicīgus skārienus
    • Procesors: Mediatek MT6592 procesors, astoņi 1.4 GHz Cortex-A7 kodoli, Mali-450MP4 video apakšsistēma
    • RAM: 1 GB
    • Atmiņa: 8 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0, USB-OTG
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4128 x 3096, autofokuss, LED zibspuldze. 720p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM Radio: ir
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: 2 SIM kartes (miniSIM un microSIM)
    • Izmēri un svars: 147 x 73 x 9.6 mm, 158 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 1800 mAh
    • Krāsas: tumši zila (metāliska)
    • Cena: sākot no 149 eiro interneta veikalos

    Gsmart Akta A4 012

    Izskats un uzbūve

    GSmart Akta A4 izskats ir tieši nekāds. Tas izskatās kā daudzi citi diženās Ķīnas garadarbi. Viedtālrunis ieguvis noapaļotus stūrus, sudrabotu apmali pa perimetru un tumši zilas krāsas aizmugures vāku. Citā krāsā GSmart Akta A4 nemaz nav pieejams.

    Priekšpusē nav izvietoti nekādi logotipi, kas uzreiz nozīmē identisku modeļu pastāvēšanu, tikai tiem ir nomainīts aizmugures vāks ar uzdrukātu logo. Zem ekrāna atrodas sudrabotas, neizgaismotas ekrāna vadības pogas. Neizgaismotas pogas ir nianse, kas ir neērta un man grūti izprotama. Ja nevari trīs pogas par saprātīgu cenu izgaismot, tad liec tās ekrānā. Nemoki pircējus.

    Gsmart Akta A4 001

    Viedtālruņa aizmugurē ir vizuāli iespaidīga kameras acs. Faktiski kamera ir mazītiņa, bet tā ir uzsvērta ar nepamatoti lielu sudraba ietvaru. Blakus kamerai ir LED zibspuldze. Aizmugures vāka lejasdaļā ir skaļruņa atvere. GSmart Akta A4 augšdaļā atrodas microUSB un 3.5 mm austiņu pieslēgvietas. Šādu pieslēgvietu izvietojumu neuzskatu par ērtu, bet tas ir pieraduma jautājums.

    Komplektā iekļauta ekrāna aizsargplēve.

    Gsmart Akta A4 003

    GSmart Akta A4 iespējams ievietot divas SIM kartes – galvenā SIM būs miniSIM izmēra un otra – microSIM izmēra.

    Kopumā jāatzīst, ka GSmart Akta A4 nebūtu dēvējams par daiļu viedtālruni. Tam ir par vismaz diskutabliem saucami pieslēgvietu izvietojumi. Izmantoto materiālu kvalitāte ir pieņemama, vērtēju, ka tā ir aptuveni LG līmenī. GSmart Akta A4 komplektā saņēmis austiņas, kuras vērtēju kā pārsteidzoši augstvērtīgas, bet sienas uzlādes ierīce ir vāja. Tai virsū rakstīts „1A”, bet drīzāk ārā tiek padots pusampērs – tikpat cik teorētiski datora USB izejā.

    Gsmart Akta A4 004

    Ekrāns

    GSmart Akta A4 aprīkots ar IPS tehnoloģijas LCD ekrānu. Tam ir 5.0 collas diagonāle un 540 x 960 punktu izšķirtspēja, kas dod ap 220 ppi ekrāna punktu blīvumu. Maz.

    Ražotājs atzīst, ka ekrāns ir spējīgs reģistrēt tikai divu pirkstu vienlaicīgu skārienu un attiecīgi arī ievades žestu. Ikdienā šāds ierobežojums diez vai traucēs. Ciest varētu aktīvi spēlīšu spēlētāji, bet tāpat GSmart Akta A4 nav īsti spēlēm piemērots viedtālrunis. Pieminētais Just5 Spacer 2 cieta no ekrāna neatsaucības. Tiesa, tagad Just5 pārstāvis apgalvo, ka konkrētais testa telefons ir bijis brāķis. Drīzumā iegūsim testam vēl vienu Spacer 2, lai pārliecinātos par apgalvoto, bet pagaidām nākas norādīt, ka GSmart Akta A4 ekrāns ir salīdzinoši daudz patīkamāk lietojams.

    Gsmart Akta A4 014

    Manuprāt, šādas cenas viedtālrunim ekrāns darbojas pieņemami. Tas precīzi reģistrē skārienus, rāda nedaudz blāvas krāsas, bet GSmart Akta A4 cena tomēr ir 149 eiro. Par tādu cenu gaidīt ko vairāku būtu velti. Nesen apskatītās Lumia 535 ekrāns bija vēl blāvāks.

    Operētājsistēma un lietotnes

    GSmart Akta A4 uzstādīta pietiekami svaiga Android 4.4.2 KitKat operētājsistēmas versija. Ražotāja pielāgojumi tikpat kā nav redzami. Augšā pie pulksteņa zaigo zaļš 3G mobilo sakaru tīkla indikators, kas izceļas KitKat pelēkumā, bet ar to arī gandrīz viss beidzas.

    Gigabyte izvēlējies GSmart Akta A4 uzstādīt Google Now palaidēja līdzinieku vai kādu Google Now palaidēja iepriekšējo versiju. Google Now palaidējs no Google Play veikala neatjaunosies, to nāksies uzstādīt pašam vēlreiz. Patīkami, ka no Google krājumiem paķerta arī tastatūras lietotne.

    GSmart Akta A4 scr 005 GSmart Akta A4 scr 004 GSmart Akta A4 scr 009 GSmart Akta A4 scr 008 GSmart Akta A4 scr 011 GSmart Akta A4 scr 012

    Gigabyte apcirkņos par laimi nav tāda aplikāciju krājuma, kādu gadu gaitā uzkrājis Prestigio. Pēdējais ir spējīgs savos viedtālruņos uzstādīt ne tikai akumulatora saudzēšanas un atmiņas tīrīšanas lietotnes, bet arī paša Prestigio veidoto aplikāciju un grāmatu veikalus. Gigabyte iztiek tikai ar Battery Doctor, atmiņas tīrītāju un vēl dažām liekām lietotnēm.

    GSmart Akta A4 nav sadalīta tālruņa iekšējā atmiņa, kas nozīmē, ka lietotājam būs netraucēta pieeja brīviem 5 GB lietotnēm un fotogrāfijām. Jauninājuma veikšanai viedtālrunis pieprasīja microSD kartes ievietošanu. Arī RAM atmiņa tiek turēta samērā brīva – tikko atiestatītam viedtālrunim pieejami aptuveni 670 MB.

    GSmart Akta A4 scr 016 GSmart Akta A4 scr 017 GSmart Akta A4 scr 022 GSmart Akta A4 scr 023 GSmart Akta A4 scr 024 GSmart Akta A4 scr 025 GSmart Akta A4 scr 026 GSmart Akta A4 scr 027 GSmart Akta A4 scr 021

    Ir patīkami redzēt, ka ražotājs nav centies uzspiest savu redzējumu par Android un ikdienā nepieciešamajām aplikācijām. Man nedaudz traucē Gigabyte zaļās krāsas izvietošana saskarnē, kur tā nemaz neiederas. Mazais lieko aplikāciju skaits un brīvā vieta RAM atmiņā nodrošina pietiekami veiklu GSmart Akta A4 darbību.

    Procesors un akumulators

    GSmart Akta A4 rīcībā nodots Mediatek MT6592 procesors ar astoņiem 1.4 GHz Cortex-A7 kodoliem un Mali-450MP4 video apakšsistēmu. Mediatek MT6592 procesors ir pavisam tuvs Snapdragon 400 līdzinieks, bet MT6592 ir astoņi kodoli. Šobrīd reti kura lietotne spēj tos visus izmantot. Viena no retajām ir Chrome interneta pārlūks, kas arī strādā viegli un patīkami. Kopumā MT6592 procesors piedāvā lietojamu veiktspēju ikdienas nepieciešamībām un spēj neizlietot visu akumulatoru vienas dienas laikā.

    GSmart Akta A4 scr 028 GSmart Akta A4 scr 029 GSmart Akta A4 scr 003 GSmart Akta A4 scr 002 GSmart Akta A4 scr 001 GSmart Akta A4 scr 035

    Viedtālrunī uzstādīts lietotāja nomaināms Li-Ion 1800 mAh. Gaidstāves režīmā GSmart Akta A4 ir pat ļoti taupīgs un, visticamāk, ar ievietotu SIM karti izturētu arī četras līdz piecas dienas, bet tad to nedrīkst aiztikt. 1800 mAh 5.0 collu ekrānam ir maz un pat nepietiekami. Ekrāna lietošana pamatīgi tērē akumulatoru. Jau tā ēdelīgais Ingress kopā ar ekrāna darbināšanu iztukšos akumulatoru nedaudz vairāk kā stundas laikā.

    Uzmanīgam jābūt ar filmu skatīšanos – nekāds LOTR vai Zvaigžņu karu maratons nesanāks. Te man nākas atzīmēt, ka saņēmu GSmart Akta A4 vai nu nelietotu, vai arī ļoti mazlietotu. Iespējams, akumulators vēl nedaudz spēs „ieskrieties”, bet nekādas dižas cerības likt uz 1800 mAh nevajadzētu.

    Gsmart Akta A4 023

    Mediatek viedtālruņi ir bēdīgi slaveni ar savu GPS darbību vai precīzāk – bezdarbību. Šoreiz uzkrītošs likās solījums, ka GSmart Akta A4 aprīkots ar e-kompasu un tas arī lika vilkt ārā putekļus uzkrājušo Ingress spēli. GPS ar visu A-GPS aptuvenu signālu uzķer aptuveni divu minūšu laikā. Pēc tam nākas rēķināties ar minūti, kamēr tiek noteikta precīzāka atrašanās vieta. Bet tāpat ik pa laikam pilsētas mūros GSmart Akta A4 apjūk un atrašanās vietā lēkā par vairākiem desmitiem metru. Tam visam klāt Ingress nesaprata GSmart Akta A4 e-kompasu, vai arī tas nestrādāja kā pieklājas.

    Kamera

    Gigabyte tehniskā specifikācija liecina, ka GSmart Akta A4 uzstādīta 13 megapikseļu galvenā kamera ar 4128 x 3096 izšķirtspēju, autofokusu un LED zibspuldzi. Kamera spēj uzņemt 720p izšķirtspējas video ar 30 kadriem sekundē. Vēl viedtālrunim ir 5.0 megapikseļu priekšējā kamera.

    GSmart Akta A4 foto 013 GSmart Akta A4 foto 014 GSmart Akta A4 foto 011

    Ar šādiem teorētiskiem parametriem GSmart Akta A4 varētu bez problēmām sacensties ar tādiem mobilās fotogrāfijas milžiem kā LG G3 (13 megapikseļu kamera), Galaxy Note 3 (13 megapikseļu kamera) un OnePlus One (arī 13 megapikseļu kamera). Realitāte, kā jau bija domājams, ir nedaudz citādāka.

    Sākumā manāms, ka kaut kas nav līdz galam kārtībā ar GSmart Akta A4 autofokusu. Tas ir un pat strādā vairumā gadījumu, bet autofokuss asakās „ķert” mazus un vidēja izmēra priekšmetus. Labi, pieņemsim, ka koka zaru fotografēšana no tuva attāluma ir problemātiska un vairāki viedtālruņi ar to netiek galā. Bet sētas staba nefokusēšana ir jau pavisam cits līmenis.

    GSmart Akta A4 foto 015 GSmart Akta A4 foto 005 GSmart Akta A4 foto 006

    Otra sūdzība rodas par JPG kompresiju. Lieli, vienkrāsaini laukumi tiek bez žēlastības kompresēti. Fotogrāfija zaudē jebkādu detalizāciju. Uzskatu, ka tik mežonīga JPG kompresija ir pilnīgi lieka. Tad fotogrāfijas ar 13 megapikseļiem vispār var neuzņemt. Dažs labs viedtālrunis ar 5 megapikseļu kameru sniedz augstāku detalizāciju, nekā GSmart Akta A4. Pilna izmēra fotogrāfijas meklē zemāk esošajās Dropbox saitē. Fotogrāfija ar šķūnīša durvīm ir īpaši izteiksmīga!

    Ne visas fotogrāfijas cieš no nejēdzīgi agresīvās JPG kompresijas, bet tās ir uz vienas rokas pirkstiem skaitāmas. Tiesa, kompresija nekur nepazūd, tikai tā ir mazāk manāma. Krāsu atveide ir pieņemama un kamera neapjūk, kad kadrā trāpās sniegs.

    Manuprāt, GSmart Akta A4 kamera uzrāda neadekvātu sniegumu 13 megapikseļiem. Ir redzētas labākas 8 un pat 5 megapikseļu viedtālruņu kameras. Uzņemtās fotogrāfijas maksimums ir skatāmas izšķirtspējā ar garāko malu ap 800 pikseļiem. Skumīgi un nepārliecinoši.

    Pilna izmēra bildes iekš Dropbox.

    Konkurenti

    Gigabyte GSmart Akta A4 ar savu 149 eiro cenu interneta veikalos nevar ierindoties pašu lētāko Android viedtālruņu vidū. Līdzvērtīgā cena varētu vēl meklēt LG L90, nesen apskatīto Prestigio Multiphone 5454 DUO ar 4G, kā arī vairākus citus Prestigio modeļus, Just5 Spacer 2, Gigabyte GSmart Mika M3 un LG G2 mini.

    LG piedāvātie modeļi viennozīmīgi pārspēs Gigabyte GSmart Akta A4 akumulatora darbības ilgumu. Tāpat uzskatu, ka LG izmanto nedaudz labākus ekrānus un LG apskāvienos varētu doties visi tie, kas vēlas simpātisku, vienotā stilā ieturētu saskarni.

    Gsmart Akta A4 020

    Prestigio viedtālruņi ir lēti, bet nedaudz samocīti. Prestigio gadījumā ir jāpēta katrs modelis atsevišķi, jo šad tad tajos iezogas kāda nestabilitāte.

    Latvijā iecienītais Just5 Spacer 2 ir gluži vai Gigabyte GSmart Akta A4 dvīņubrālis. GSmart Akta A4 būs nedaudz ērtāks rokās un MT6592 procesors ir ātrāks, kamēr Spacer 2 piedāvās druscītiņ augstvērtīgākas fotogrāfijas. Starp šiem abiem modeļiem būs grūti izšķirties.

    Gsmart Akta A4 010

    Gala vārds

    Gigabyte GSmart Akta A4 vienīgais attaisnojums visām nedienām ir viedtālruņa cena. Šis ir klasisks „ķīnietis” bez jebkādiem ražotāja atšifrējumiem viedtālruņa priekšpusē. Vienīgā informācija par saistību ar Gigabyte vērojama uz zilā aizmugures vāka.

    GSmart Akta A4 pamatīgi uzsver 13 megapikseļu kameru, bet tās kārotāji var nelolot milzu cerības. Kamera ir vāja un fotogrāfijas lietojamas vien Instagram, pievienojot plašu un agresīvu filtru spektru.

    Gsmart Akta A4 015

    Manuprāt, nepieņemami ir 5.0 collu viedtālrunī uzstādīt 1800 mAh akumulatoru. GPS it kā varētu dēvēt par strādājošu, bet tas ir neprecīzs un šķiet, ka e-kompass nemaz nedarbojas. Šī nespēja nav kritiska, bet dažiem lietotājiem varētu nepatikt.

    Pie plusiem būtu jāpieskaita ekrāna darbība un viedtālruņa atsaucība, brīvās RAM atmiņas apjoms, mazais lieko lietotņu skaits un kopējā sistēmas stabilitāte, kas šādos viedtālruņos mēdz pieklibot. Ikdienas aplikācijām astoņu kodolu Mediatek MT6592 procesors būs pietiekams, vien nedaudz lēnīga ir aplikāciju uzstādīšana. Daļēji vainīgs varētu būtu arī iebūvētās atmiņas zemais ieraksta veikšanas ātrums.

    Gigabyte ik pa laikam saviem viedtālruņiem piedāvā kādu jauninājumu, bet diez vai GSmart Akta A4 vajadzētu gaidīt Android 5.0 Lollipop.

    Par 149 eiro GSmart Akta A4 būtu lietojams viedtālrunis, ja vien ražotājs uzstādītu konkurētspējīgu akumulatoru ap 2300 mAh un sakārtotu kameras JPG neticami agresīvo JPG kompresiju.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Displejs
    5
    Kamera
    3
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    7
    Baterija
    3
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    09.02.2015 16:58

    Dārgie ļaudis, ja nevarat atļauties Android ar vismaz 2 gb ram, nepērciet šos budžeta mēslus, sabojāsiet vien nervus. Par šo naudu ir normāli win phone, vai lietoti iphone.

    Prusljix
    09.02.2015 17:19
    Reply to  baronc

    Ne vienmēr visu izsaka RAM apjoms. Visu laiku lielākajam android “Bestselleram” SGS3 bija tikai 1gb rams, un neesmu dzirdējis, ka kāds ļoti sūdzētos.

    09.02.2015 19:23
    Reply to  Prusljix

    kitkat ar 1 gb ram rīstās un bremzē, starp aplikācijām vienkārši pārejot. Taisi ciet chrome, un jāgaida sekundes padsmit, līdz tiec vispār uz home screen.

    Mahmuds
    09.02.2015 19:04
    Reply to  baronc

    Ieteicu sievas māsai Lumia 630, jo viņa telefonu lieto tikai zvaniem, SMS un šad tad kaut ko pafotogrāfē. Izvēle uz Lumia krita tieši labās kameras un pievilcīgās cenas dēļ. Tad, kad es to s**du palietoju un sapratu, ka pat tādu nieku kā SMS melodiju nevar uzlikt garāku par 5 sec, nemaz nerunājot par tizlo flīžu saskarni, es labāk lietoju SGS3 vai LG L90 un nevienam neiesaku viedtālruni ar WP!

    Kaspars
    09.02.2015 20:05
    Reply to  Mahmuds

    Tiesa, skaņas signāla ilgums WP ir ierobežots, bet ja papētīsi to telefonu tuvāk, tad atklāsi, ka gadījumiem, kad gribās paklausīties mūziku, ir arī tīri labs mūzikas atskaņotājs ;)

    Keems
    10.02.2015 20:25
    Reply to  Mahmuds

    Es gan esmu sajūsmā par WP un sievai arī ir 630 lumia, sajūsmā :)
    bet androīdu gan vairs negribu ne redzēt ne bakstīt…

    Lenovo
    07.04.2015 10:18
    Reply to  baronc

    Man pat uz JB 4.1.1 pilnībā pietiek ar 1GB RAM. Nevajag telefonu pārvērst par datoru.

    Ksspars Lccis
    09.02.2015 17:19

    klasisks ķīniešu telefons no uzlecošās saules zemes. Tiem, kam sekmes vājas bija ģeogrāfijā, jāpačukst, ka uzlecošās saules zeme ir Japāna.

    x
    09.02.2015 22:08
    Reply to  Ksspars Lccis

    ikurāt gribēju piebilst par šo

    :)
    09.02.2015 18:43

    Ar to Mediatek MT6592 ir kā ir, pats lietoju Jiayu G4S, viss būtu forši ja ne GPS, kurš visu laiku metājas pa blakus ceļiem, tāpēc jālieto ārējais GPS modulis caur bluetooth :(

    Kaspars
    09.02.2015 19:15
    Reply to  :)

    GPS nav MT6592 problēma, bet Jiayu! Ražotājs ir kaut ko ārmudrījis (sačakarējis), iespējams, ka pielāgots tieši Ķīnas tirgum (tur sava specifika (GPS ir nelegāls). Vispār Jiayu ir mazliet pārvērtēts brends krievu auditorijā, praksē zem vidējā ķīniešu…

    09.02.2015 21:17
    Reply to  Kaspars

    Cik esam testējuši MediaTek ierīces, tik ir bijušas problēmas ar GPS signāla uztveramību. Tā laikam ir vairuma budžeta klases ierīču problēma. Kā likums, lielākā daļa no tām darbojas uz MediaTek platformas.

    :)
    10.02.2015 12:53
    Reply to  Kaspars

    Nemaz tik slikts nav Jiayu, man ar lielo standarta baču tikai sarunām un sms telefons izvelk 8 dienas, ja ieslegts internets tad 4 ;) ekrāns krāsu ziņā arī labāk patīk ne kā samsungiem

    x
    09.02.2015 22:12

    >Uzmanīgam jābūt ar filmu skatīšanos

    vai tiešām kāds skatās filmas uz šiem niecīgajiem ekrāniem?
    ja ceļā uz darbu jāpavada vairākas stundas dienā, vai nav jēdzīgāk izmantot 12″ planšeti vai vienkārši snauduļot un apcerēt dzīvi – ieguvumu vairāk, kreņķu mazāk.

    Mārtiņš Dmitrijevs
    10.02.2015 02:30

    Ingress nav vērts likt, ja ir MediaTek. Obligātais minimums ir jebkurš normālais procesors un GLONASS, lai varētu precīzi visu izdarīt nelamājoties.
    (Resistance is futile)

    Cinderella
    20.02.2015 14:45

    būtu interesanti palasīt par gsmart tuku t2 nodeli

    Reklāma
    Par 149 eiro GSmart Akta A4 būtu lietojams viedtālrunis, ja vien ražotājs uzstādītu konkurētspējīgu akumulatoru ap 2300 mAh un sakārtotu kameras JPG neticami agresīvo JPG kompresiju.Gigabyte GSmart Akta A4 apskats