Web Analytics
More
    Reklāma

    Adblock Plus no spraudņa pārtop par interneta pārlūku Android operētājsistēmai

    Jaunākie raksti

    Adblock Plus ir populārākais interneta pārlūku spraudnis galddatoriem un nu Adblock Plus komanda ir izveidojusi Adblock Browser pārlūku Android operētājsistēmai. Pagaidām Adblock Browser lietotne ir beta stadijā un tās saņemšanai nāksies pievienoties Google+ Adblock Browser testētāju saimei (tiešsaistes adresi meklē pie Avota raksta lejasdaļā).

    Iepriekš ziņojām, ka Adblock Plus reklāmas bloķēšanas filtros ir atradušies caurumi. Interesanti, ka tie ir tur izsitušies ar naudas palīdzību. Eyeo (Adblock Plus izstrādātājs) esot no Google, Microsoft un Amazon saņēmis naudu, lai interneta gigantu demonstrētās reklāmas tiktu ignorētas un palaistas garām filtriem.

    Reklāma

    Adblock Browser sola, ka tas spēs ietaupīt akumulatora tēriņus, jo nebūs jāielādē uzmācīgais reklāmu saturs un pēcāk to nenāksies demonstrēt visās apskatītajā mājaslapās.

    Adblock Plus ir vismaz 300 miljoni aktīvu lietotāju un nav nekāds brīnums, jo daudzas interneta lapas mēģina mūs apgarot ar visa veida kustīgām, mirgojošām un pat mūziku spēlējošām reklāmām. Tiesa, arī Kursors.lv ir gandrīz pilnībā atkarīgs no demonstrētajām reklāmām (Adblock Plus ir sadaļa Whitelisted domains, varbūt tur var ieviest kādu korekciju).

    Avotsbgr.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    21.05.2015 10:05

    Šķiet, ka industrija virzās nepareizā virzienā, spēlējot iebrucējus un pils aizstāvjus. Jēdzīgāk būtu izstrādāt vadlīnijas un tehniskos līdzekļus reklāmu attēlošanai, kas gala lietotājiem dotu iespēju ar spraudņu palīdzību agresīvī mirgojošās, skanošās un dancojošās reklāmas pārvērst teksta rindā kā tas ir googlei. Tehniski, dullajai reklāmai būtu jāsatur tā teksta rinda, kuru spraudnis, ja tāds ir instalēts, var izlobīt un parādīt. Ja reklāma nesatur šo teksta rindu, tad gan to vienkārši ņem un nosmacē pavisam vai daļēji – atslēdzot skaņu, bildi vai samazinot ekspozīcvijas laiku – lai nemaitā gaisu, protams, vērtējot arī pēc resursu patēriņa un agresivitātes skalām. Un visbeidzot, ja nav instalēts adbloks, tad cilvēks laimīgi patērē zibsnošos, skanošos un middžinošos murgus, tur nekā nevar iesākt.

    Domāju, ka lielākajai daļa cilvēku, saprotot ka reklāmas palīdz uzturēt viņu izmantotos ineta resursus, nebūtu iebildumu pret reklāmām, ja vien tās neuzvestos kā piedzēries matrozis ostas bārā un necenstos nomākt pamatsaturu.

    EMT
    21.05.2015 11:04

    Parluks Firefox at so to pamainitu. Es gan neteiktu, ka save parluks.

    harijsme
    21.05.2015 12:12

    (Adblock Plus ir sadaļa Whitelisted domains, varbūt tur var ieviest kādu korekciju) LOL

    Reklāma