Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei mazinās atkarību no Google un veidos savu operētājsistēmu

    Jaunākie raksti

    Ķīnas viedtālruņu ražotājs Huawei grasās drīzumā izziņot pašu veidotu operētājsistēmu, lai samazinātu atkarību no Google uzturētās Android operētājsistēmas. Kirin operētājsistēma tiekot izstrādāta jau trīs gadus un drīzumā ražotājs ar to grasās oficiāli iepazīstināt pasauli.

    Tiek pieļauts, ka Kirin operētājsistēmu varētu izziņot jau pēc pāris nedēļām – 2. jūnijā. Huawei jau ir izsūtījuši ielūgumus apmeklēt pasākumu, kas norisināsies Ņujorkā. Pasākuma ietvaros ražotājs atklās informāciju par ASV tirgus iekarošanas plāniem, kā arī varam gaidīt kādu vārdu par Kirin operētājsistēmu.

    Reklāma

    Šis varētu kļūt par Huawei veiksmes gadu, jo klīst baumas, ka Google izvēlējusies Huawei par vienu no nākamā Nexus viedtālruņa autoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    18.05.2015 15:14

    Ja šī OS nespēs emulēt kādas citas mobilās OS aplikācijas, tad nekas prātīgs no tā visa nesanāks. Viss mobilās OS spēks slēpjas aplikāciju klāstā.
    Paskat kā Microsoft – ar visu savu lielo finansiālo pusi, viedtālruņu Windows OS versijai tik spīdoši nemaz neiet, un tā vēl aizvien nespēj sacensties popularitātē ar Android un iOS…
    Daži gīki nopirks lai patestētu un tas arī viss…

    Ivo
    18.05.2015 18:01
    Reply to  Uldis M.

    Teica cilvēks, kurš ar Windows Phone 8.1 nav nodzīvojis nevienu nedēļu un nevar pateikt, kas tur pietrūktu (it sevišķi jau nu vidusmēra (90%) lietotājam).

    dfsdfsd
    18.05.2015 23:54
    Reply to  Ivo

    ko nu pljuuti, paskaties statistiku, pasaule ir runajusi. Nav jabut pavaram, lai pateiktu, vai zupa ir suuds.

    Ivo
    19.05.2015 07:12
    Reply to  dfsdfsd

    Statistika ir veidojusies, pateicoties pieradumam (laiks to izmainīs) un tādiem pļūtītājiem kā jūs abi, kas runā par lietām, par kuriem viedoklis pašiem gan jau balstījies uz “viena tante teica”. Vēlreiz atkārtošos – kas tur pietrūkst vidusmēra (90%) lietotājam?

    Ksspars Lccis
    19.05.2015 19:34
    Reply to  Ivo

    OK, ja jau TIK uzstājīgi prasi… Nosaukšu TRĪS lietas kas NAV WP: 1. Sistēma neatbalsta vadību attālināti. Tu zini kas ir MightyText vai Airdroid? 2. Ms nespēj ielikt normāli profilu sistēmu. Ir 2015 gads un JOPROJĀM – vienīgais veids kā nogriezt skaņu ir to nogriezt spiežot skaļuma pogu. Bez variantiem – tikai zvans, pīkstiens+vibrācija utt. Te klāt nāk arī dažādu režīmu neesamība (piem: uzlikt lai automātiski pēc 22.00 tevi var sazvanīt tikai atļauto cilvēku grupa) utttttttttttt… 3, E-pasts. Tev atsūta e-pastu ar pielikumu, kuru vajag pārsūtīt tālāk pieliekot, piemēram, ekseļa tāmi. HREN. Nevar. Tu vari nosūtīt dažādus dokumentus NO aplikācijas, bet tu nevari kabināt e-pastos klāt ko vajag. Par visu pārējo es piekrītu – gan jau mārketā pievilksies klāt aplikācijas kuras mums GRIBAS, bet nu swedbankas trūkums, pocket trūkums, normāla dropbox aplikācijas trūkums, chromes trūkums kas automātiski sinhronizētos ar datora chromi… Varu paturpināt: WP tu vari uzlikt kontakta ikonu, bet aizdomāties līdz tam, ka uz šīs ikonas piespiežot uzreiz zvana, nevis piedāvā izvēlēties opcijas… aizdomāties līdz tam nespēj. Jā, var arī tā, bet kāpēc neredzēt labāko, ko spēj citi? OK, vidžeti ir pieraduma lieta, bet ja Tu pierodi pie viena pieskāriena, lai apskatītos cik kontā naudas, tad pārējais jau ir… Read more »

    19.05.2015 19:40
    Reply to  Ksspars Lccis

    He he, es pat zinu kurš vēl telefons pie šādām prasībām nederēs. Tā nosaukums sākas ar “i” un beidzas ar “Phone” :D

    Ksspars Lccis
    19.05.2015 22:32

    uzinstalē man uz aifona androīdu un es to nopirkšu. tas pats attiecas piem. uz lumia 830. citādi – tizli. Tizli OSi.

    Uldis M.
    19.05.2015 08:56
    Reply to  Ivo

    Es taču neteicu ka Windows Phone būtu slikta vai tamlīdzīgi… es vairāk par to ka ar kaut ko jaunu ir grūti izlauzties šajā sfērā – pat tādam milzim kā Microsoft neizdodas panākt savus konkurentus. Pēdējais teikums bija domāts par Huawei jauno OS – ka daži viņu intereses pēc nopirks, bet tas arī viss

    Aleksejs Mjaliks
    19.05.2015 11:11
    Reply to  Ivo

    Ja jau Windows Phone ir lietotnes visiem dzīves gadījumiem, tad kāpēc Microsoft sper tādu izmisuma soli, ka līdz ar 10 ievieš atbalstu Android un iOS lietotnēm?

    x
    19.05.2015 23:56

    iespējams, lai izdabātu tiem dīvaiņiem, kuri izvēlas telefonu pēc pieejamo aplikāciju skaita?
    bet tie ir maksājoši dīvaiņi, var saprast mikrosoftu….

    Pirx73
    19.05.2015 08:50

    Sirsnīgi ieteiktu viņiem sākt ar HiSilicon Kirin SoC GPS sensoru un softa labošanu. Ascend P7 spēja pazaudēt GPS nesaprotamu iemeslu dēļ, tur kur cits telefons mierīgi tur, tas ir kas fantastisks.

    Ksspars Lccis
    19.05.2015 19:39
    Reply to  Pirx73

    nes labot… es savam nekad nevienu problēmu neesmu i tuvumā redzējis…. gadu lietoju un jāsaka, ka 5,87x stabilāks par SamsungGalaxy s5

    wils
    19.05.2015 12:42

    Neko jaunu Huawei netaisīs, tas pats andrītis, tikai bez Googles servisiem. T.i. piedāvās savu app veikalu, savu e-pastu, kalendāru utt. Mākonis Huawei jau ar ir. Kāpēc visu reklāmas biznesu atstāt Google?

    Reklāma