Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft beidzot sniedz informāciju par Windows 10 versijām

    Jaunākie raksti

    Windows Blog tikko izziņotas gaidāmās Windows 10 versijas. Windows 10 galddatoriem būs pieejams kaut kad šovasar, bet nekas precīzāk par jaunās operētājsistēmas iznākšanu nav zināms.

    Noteikti plašam patērētāju lokam interesantākā būs Windows 10 Home operētājsistēmas versija. Tā piemērota mājas lietotāju galddatoriem un klēpjdatoriem. Windows 10 Home versijā būs pieejamas Continuum iespējas, kas nodrošinās skārienekrānu ērtu lietošanu, kā arī digitālais asistents Cortana. Windows 10 Home versijas īpašniekiem nebūs pieejas biznesam paredzētajām iespējām.

    Reklāma

    Windows 10 Mobile operētājsistēmas versija būs uzstādīta viedtālruņos un maza izmēra planšetdatoros. Windows 10 Mobile saņems skārienekrāniem paredzētu ofisa programmatūru, kā arī visas universālās jaunajai Windows ekosistēmai veidotās lietotnes (Universal Windows Apps). Windows 10 Mobile operētājsistēma sadarbosies ar x86 un arī ARM bāzētām ierīcēm. Windows 10 Mobile ierīcēs būs atjautīgāka Continuum versija, kas ļaus tās pieslēgt pie ekrāna un klaviatūras, padarot telefonu par pilnvērtīgu galddatoru. Windows Mobile nosaukums ir augšāmcēlies, bet Windows Phone kļūs par vēsturi.

    Windows 10 Pro nosaukums vēsta, ka šī operētājsistēmas versija paredzēta vairāk mazā biznesa lietotājiem. Ar Windows 10 Pro tiks parīkoti galddatori, planšetdatori un arī hibrīdi (planšetdatori ar klaviatūrām). Windows Update for Business palīdzēs samazināt uzturēšanas izmaksas.

    Windows 10 Enterprise versija būs iegādājama tikai vairākām darbstacijām uzreiz. Windows 10 Enterprise pamatā ir Windows 10 Pro, bet Enterprise paredzēta vidējiem un lieliem uzņēmumiem. Windows 10 Mobile Enterprise ir jauns operētājsistēmas atzars, kas arī pieejams iegādei tikai vairākām ierīcēm uzreiz. Windows 10 Mobile Enterprise piedāvās uzlabotu drošību mobilajām ierīcēm.

    Windows 10 Education operētājsistēmas versija paredzēta skolu un augstskolu audzēkņiem un skolotājiem. Sīkāka informācija par Windows 10 Education nav pieejama, bet tiek pieļauts, ka ar tās palīdzību Microsoft mēģinās pārspēt Chromebook popularitāti izglītības iestādēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    14.05.2015 11:40

    Viens Windofs visiem? Waffeles!!

    Raivis Rasnačs
    14.05.2015 12:36

    Un kas teica, ka tā nav? Kodols visiem ir viens, atšķiras tikai “virsbūve”. Un tas ir tikai pareizi, ka ir atsevišķa Enterprise versija, jo visas biznesa fīčas konsjūmerim parastajam nav vajadzīgas.

    Reklāma