Web Analytics
More
    Reklāma

    Canon izlaiž jauno EF 50mm f/1.8 STM portretu objektīvu

    Jaunākie raksti

    Canon šonedēļ paziņo par EF 50mm f/1.8 STM – jaunu “prime” objektīvu, kas ļauj jums uzņemt attēlus ar objektiem, kas izceļas uz fona un rada iespaidu ar skaisti izpludinātu fonu.  Jaunais EF 50mm F/1.8 STM ir populārā EF 50mm f/1.8 II pēctecis. Tas ir lieliski piemērots kā otrais objektīvs ikvienam, kas vēlas pacelt savas fotogrāfijas nākamajā līmenī, pateicoties tā platajam f/1,8 maksimālajam atvērumam un 50 mm fokusa attālumam, tas ir izcils portretu uzņemšanai, fotografēšanai nepietiekama apgaismojuma apstākļos un mākslinieciskas pieskaņas pievienošanai ikdienas objektiem un skatiem.

    EF 50mm f/1.8 STM ir uzlabots dizains, Canon Super Spectra pārklājums, 7 asmeņu diafragma un STM tehnoloģija, kas sniedz vienmērīgu fokusēšanu gandrīz bez skaņas. Kompaktais, vieglais un izdevīgais EF 50mm f/1.8 STM būs gaidīts papildinājums to cilvēku foto somās, kas vēlas radīt iespaidīgākus attēlus.

    Reklāma

    Iepazīstiet radošu portretu uzņemšanas iespējas un fotografēšanu nepietiekama apgaismojuma apstākļos

    Ar jauno objektīvu ir viegli uzņemt izcilus portretus un izteiksmīgas, mākslinieciskas fotogrāfijas un video – platais f/1,8 maksimālais atvērums sniedz precīzu kontroli pār lauka dziļumu. Tas sniedz jums radošu brīvību, fokusējot kameru uz objektu un ļaujot pārējam kadram sajaukties maigā miglā, uzreiz piesaistot skatītāja uzmanību objektam. Turklāt diafragma objektīvā ielaiž vairāk gaismas, tādēļ variet ērti fotografēt tumšākos apstākļos.

    “Prime” objektīvam fiksētais 50 mm fokusa attālums sniedz augstas kvalitātes rezultātus ar uzlabotu, redzamu asumu un kontrastu. Kopā ar APS-C EOS DSLR objektīvs ir ideāli piemērots portretu fotografēšanai. Tas ir arī noderīgs ikdienas “standarta” objektīvs pilnkadra DSLR, kā arī piemērots dažāda diapazona objektu uzņemšanai ar dabisku skatu punktu un perspektīvu.

    Objektīvs piedāvā 0,35 m minimālo fokusēšanas attālumu, ļaujot jums piekļūt objektiem vēl tuvāk un sasniegt vēl labāku palielinājumu, kamēr 7 asmeņu diafragma piešķir skaistu izplūdumu un nefokusētas gaismas. Salīdzinot ar tā priekšteci, objektīvs sniedz uzlabotu attēlu kvalitāti un ir apstrādāts ar Canon Super Spectra pārklājumu, kas samazina iekšējo atspīdumu, kā arī mirgošanu un dubultošanos.

    Izcils papildinājums ikvienai somai

    Objektīvam ir kompakts un viegls dizains, tas sver tikai 160 g. Objektīva jaunais ārējais dizains papildina gan Canon lietotāju kameru, gan vidējās klases EOS DSLR kameru klāstu, un jaunais metāla stiprinājums sniedz stiprāku savienojumu ar kamerām. Turklāt objektīva manuālais fokusēšanas gredzens dod jums papildu brīvību kontrolēt fokusa zonu jūsu fotogrāfijās un video.

    EF 50mm f/1.8 STM galvenie ieguvumi:

    • Lielisks objektīvs portretiem
    • Ātra, praktiski klusa fokusēšana
    • Lielisks sniegums pat nepietiekama apgaismojuma apstākļos
    • Īpaši asa attēlu kvalitāte
    • Kompakts dizains, ko var paņemt līdz jebkur
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    14.05.2015 12:51

    Salīdzinot ar tumšajiem zūmiem, f/1.8 ir gaišs.

    Tikai lūdzu, lūdzu neuzsveriet tās 7 lameles diafragmā, parasti skaitu uzsver objektīvos kam to ir 9 un vairāk. Asmeņi ir tiešs tulkojums no blades, bet ticiet, tur nav asmeņu, esmu pārbaudījis.

    Te jautājums no auditorijas – kāpēc tāds objektīvs vajadzīgs, ja telefonā arī var panākt fona izplūdumu, atstājot fokusā seju? Turklāt bez papildus izdevumiem.

    Ksspars Lccis
    16.05.2015 17:58
    Reply to  x

    par pēdējo jautājumu atbildi vari meklēt dpreview.com. Pie tik mazas matricas kā telefonam, pat 1,8 dod apmēram to pašu boke kā FF camerai pie diafragmas vismaz 16 ja ne visi 32. Un pie tam – apm. 28mm analogs pat uz FF nedod nekādu baigo boke, ja vien tu gīmi neņem pa visu kadru (kas attiecīgi rada optiskus kropļojumus)

    x
    17.05.2015 17:07
    Reply to  Ksspars Lccis

    boke vai asuma dziļumu? taču pats zini, ka tie nav sinonīmi.

    Ksspars Lccis
    17.05.2015 19:40
    Reply to  x

    protams, ka nav sinonīmu: bet cieši saistīti gan.

    KKTK
    15.05.2015 10:32

    Man mācīja, ka portretiem jālieto 100mm un pat 200mm prime ;)

    x
    15.05.2015 16:31
    Reply to  KKTK

    Citiem māca, ka portretiem der 24mm – tas tikai gaumes jautājums :)

    Nupat paskatījos cenu – 125$, par to naudu ir grēks žēloties, un ja neizmantos tik bieži kā Sigma 50/1.4 Art, tad pa vidam lai kalpo kā bodija vāciņš. Atsaucu savu iepr. piebildi par 7 lamelēm, ko jūs gribat par to naudu, grēks žēloties. Normāls apkārtstaipāmais, zemēmetamais gaišais pamatnieks, ja nav iebildumu pret 50mm.

    KKTK
    15.05.2015 18:40
    Reply to  x

    Līdzi mētāšanai varbūt labāks “vāciņš” būtu 40mm STM? Vismaz nesalauztu to plastmasu tiešām mētājot kaut kur.

    Ksspars Lccis
    16.05.2015 17:54

    ko tas canon pīpē? tas nav nekāds “praim”. 1,4 vai 1,2 vēl varētu būt. 500/1,8 vienmēr ir bijis pamata bodija aizbāznis – savā ziņā kits, jo agrāk tā īsti neviens negribēja pirkt 35mm filmu bodiju vienu pašu. Dažādiem ražotājiem tur variēja – no 1,7 līdz 2.0. Šitādu lēto mēslu tagad klejo pa pasauli miljoniem! Uz crop kameras tā īsti ne šis ne tas, bet FF noteikti var atļauties arī prime nopirkt – 50 1,4. Klasisks FF fokusa attālums – dod apmēram to pašu skata leņķi un objekta izvietojumu perspektīvā ko cilvēka acs. (patiesībā, pēdējie pētījumi rāda, ka priekš FF ideāli būtu 43 mm)

    x
    17.05.2015 17:06
    Reply to  Ksspars Lccis

    In film and photography, a prime lens is either a photographic lens whose focal length is fixed, as opposed to a zoom lens, or it is the primary lens in a combination lens system.

    tas, ka šis ir fiksēta fokālā attāluma objektivs, jāšaubās nav.
    un visdrīzāk lēto ef 50/1.8 izvēlēsies kā primāro, nevis kādu f/1.2 vai, ja gribi, f/1.0 50nieku.

    Reklāma