Web Analytics
More
    Reklāma

    AirDog bezpilota lidaparātus ražot uzsāks jūlijā, pircējiem izsūtīs augusta beigās

    Jaunākie raksti

    Latvijā bāzētais bezpilota lidaparāta AirDog izstrādātājs šo gadu iesācis patiešām iespaidīgi. Gada sākumā Lasvegasā notikušajā tehnoloģiju izstādē Consumer Electronics Show 2015 AirDog atzīts par labāko robotu (dronu) un pāris mēnešus vēlāk uzņēmums paziņoja par 2 miljonu ASV dolāru investīciju piesaistīšanu un tagad ir saņemts vēl pusmiljons ASV dolāru. Kopumā AirDog sava produkta izstrādei un ražošanai ir saņēmis investīcijas jau 3.8 miljonu ASV dolāru apmērā (ieskaitot KickStarter kampaņā savāktos līdzekļus).

    Nedēļas sākumā AirDog savas kopāfinansēšanas vietnes KickStarter kampaņas lapā publicēja paziņojumu, kurā pavēstīja par savu progresu un lidaparāta ražošanas uzsākšanu.

    Reklāma

    Rakstā pavēstīts, ka prototipa izstrāde ir viena lieta un reāla produkta masveida ražošanas uzsākšana, kas pavisam cits. Tomēr uzņēmums ir cītīgi strādājis, atrisinājis neskaitāmus tehniskus izaicinājumus un paziņojis, ka AirDog ražošana tiks uzsākta 5. jūlijā. Sākotnēji tiks ražotas AirDog baterijas un korpusa detaļas (“kājas”) un sākot ar 15. jūliju roboti tiks likti kopā. 5. augustā no ražotājiem tiks saņemta maza AirDog partija, lai veiktu pēdējās pārbaudes un ja visas ierīces būs nostrādātas godam, 15. augustā tiks pasūtīta lielāka AirDog partija. Ierīces kopā salikšana uzticēšana Latvijas uzņēmumam HansaMatrix.

    31. augustā pirmie AirDog roboti tiks izsūtīti cilvēkiem, kas ierīci bija pasūtījuši.

    AirDog ir bezpilota sekotājlidaparāts, kas speciāli veidots aktīvo sporta veidu cienītājiem. Tam var piestiprināt GoPro kameras un lidaparāts spēj autonomi sekot tā lietotājam vai arī tikt vadīts no viedtālruņa, kā arī speciālas uz rokas piestiprināmas pults.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma