Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izlaiž optisko rakstzīmju atpazīšanu 200 valodām

    Jaunākie raksti

    Optical Character Recognition (OCR), jeb optiskā rakstzīmju atpazīšana ir iespēja skenētu vai nofotografētu tekstu pārvērst atpakaļ rediģējamā teksta dokumentā. Daudzi pat šo iespēju ir ne vienu reizi vien izmantojuši, nezinot visas rakstzīmju atpazīšanas nianses un iespējas.

    Google ar optisko rakstzīmju atpazīšanu ir darbojusies gadiem – digitalizētas grāmatas un dažādi attēli. Šobrīd Google Drive spēj izvilināt no PDF vai JPG dokumenta ar skenētu tekstu jau gatavu, rediģējamu Google Docs datni. Tikko izlaists arī optisko rakstzīmju atpazīšanas Google Drive rīks, kas atpazīs 200 pasaules valodas. To skaitā ir arī latviešu valoda.

    Reklāma

    Iepriekš rakstījām, ka izlaista Google Handwriting Input lietotne, kas kalpo kā alternatīva teksta ievadei, bakstot pa burtiem ekrānā. Rokraksta atpazīšana arī daļēji uzskatāma par optisko rakstzīmju atpazīšanas paveidu. Google rokraksta ievade šobrīd spēj atpazīt 82 valodas un to skaitā ir arī latviešu valoda. Tāpat rokraksta ievadei nepaliek nepamanīti populārākie smaiduļi jeb emoji ikonu atveide ar roku rakstītajā saturā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Like
    11.05.2015 10:35

    Nu labi. A kur un uz kā var darbināt? Kur un kā iegūt?

    Reklāma