Web Analytics
More
    Reklāma

    Ubuntu arī ķeras pie telefona un datora iespēju apvienošanas

    Jaunākie raksti

    Uz Microsoft Continuum slavas viļņa vēlas pasēdēt arī Canonical ar Ubuntu viedtālruņa un galddatora apvienošanas ideju. Tiek norādīts, ka Canonical drīzumā spēs pircējiem piedāvāt Microsoft Continuum alternatīvu.

    Atgādināšu, ka Ubuntu jau reiz mēģināja publiski finansēt Edge viedtālruni, kas tā arī nesasniedza nospraustos mērķus un nenonāca līdz ražošanai. Ubuntu Edge viedtālruņa koncepta pamatā bija tālruņa spēju apvienošana ar tā pieslēgšanu monitoram un pilnvērtīgu galddatora aizstāšanu. Canonical šobrīd sastrādājoties ar noslēpumā turētu ražotāju, lai jau pavisam drīz piedāvātu tieši šādu ierīci, kas beidzot kļuvusi visiem aktuāla.

    Reklāma

    Precīza jaunā viedtālruņa iznākšana nav zināma, bet tam būtu jānonāk pie pircējiem jau šogad. Netiek minēta nekāda iespējamā viedtālruņa Ubuntu tehniskā specifikācija. Divus gadus senā Edge projekta ietvaros vajadzēja tapt 4.5 collu 720p izšķirtspējas ekrāna viedtālrunim ar 4 GB RAM un 128 GB iekšējo atmiņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Loks
    06.05.2015 10:56

    Šādu apvienošanas ideju Ubuntu tak kaut kad jau pirms gada demonstrēja, ja nemaldos…

    Treneris
    06.05.2015 10:57

    Tad Ubuntu prezentēja šo koncpetu jau divus gadus atpakaļ vai arī tagad ‘vēļas pasēdēt uz Microsoft slavas viļņa’? Izvēlies vai nu vienu vai otru :)

    06.05.2015 15:53

    Šatlvorts par šādu ideju runāja sen, bet nu tur visa realizācija sabremzējās. Microsofts vienkārši nospēra ideju… http://www.androidauthority.com/ubuntu-on-android-changing-the-landscape-of-computing-55804/

    06.05.2015 19:41

    Kamēr viens muļļājas, tikmēr otrs to realizē. Bet ja runājam nopietni, tad es atceros, ka Ubuntu bija šāda plāni un patiesībā nemaz ne tik sen. Varbūt zini vairāk kāpēc realizācija nav tik strauja kā plānots? Ražotāju neieinteresētība sadarboties ar Canonical?

    06.05.2015 20:59

    Tur Tev taisnība. Man liekas, ka tur paši Canonical pie vainas bija – pārāk ievilkās displeja servera XMir izstrāde laikam – tas bija paredzēts grafisko lietotņu korektai atainošanai gan PC, gan tālruņos. Man liekas, ka pašlaik ir plāns XMir pēc noklusējuma likt tikai nākamajā Long Time Support laidienā, kas iznāks tikai nākamgad aprīlī. Es gan varu kļūdīties. Pēdējā laikā diezgan virspusēji sekoju open source kopienu darbam.

    Kristaps Lācis
    08.05.2015 06:55

    te nu bija open source korespondents, kurš tikai virspusēji seko jaunumiem..

    08.05.2015 06:57

    Iztiksim bez personiskiem uzbraucieniem. Es jau ilgu laiku kā neesmu open source korespondents.

    Kristaps Lācis
    08.05.2015 09:41

    Neuztver personiski – bija liels pazinojums/raksts, ka opensource resurss vietējais pievienojas kursors.lv kopā ar Gati Kalninu kā korespondentu kursora satāvā un lasam turpmāk par opensource jaunumiem šeit un tikai šeit, bet pazinojums, ka tas pīlēm domāts nesekoja.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_Edge
    Tas domāts tiem tehnoloģiju ekspertiem, kas nemāk lietot google.
    “The Ubuntu Edge, a state-of-the-art smartphone with the power to run the
    full Ubuntu desktop, was backed by more than 25,000 consumers during a
    record-smashing crowdfunding campaign on Indiegogo. It was a huge
    success in showing the mobile industry that there is still a great
    demand for innovation, and that Ubuntu has a bright future when it comes
    to phones in 2014.” (http://www.ubuntu.com/2013/07/edge-founders)
    Nu jā, Ubuntu jau 2013. gadā (atgādināšu, ka tagad ir 2015.gads) vēlējās pasēdēt uz Microsoft Continuum slavas viļņa.
    Ņemot vērā , ka kompānija Canonical savu produktu – Ubuntu – patērētājiem piedāvā bez maksas, brīvu resursu jaunu produktu radīšanai viņiem varētu arī nebūt. Tamdēļ salīdzināt Canonical un Microsoft nebūtu korekti.

    08.05.2015 09:46

    Prioritātes dzīvē mēdz mainīties. Galīgi saites ar kursors.lv un atvērto pirmkodu sarāvis es neesmu, tāpēc atsevišķa paziņojuma nav, tāpat kā nav arī iemesla sarkastiskām norādēm, kas veltītas man personiski, taču it kā nav uztveramas personiski.

    Kristaps Lācis
    08.05.2015 09:52

    Ja uztvēri personiski – atvaino! Sarkasms vērsts Kursora virzienā, jo raksts nav precīzs un ir paviršs..

    08.05.2015 10:05

    Peace! :) Bet patiesībā mana distancēšanās no rakstīšanas par atvērto kodu varētu būt atsevišķa raksta vērta. Neteikšu, ka esmu tajā visā pievīlies, taču man zināmā mērā ir noriebies bardaks un nosacīta mīņāšanās uz vietas daudzos projektos, kas saistīti ar atsevišķu atvērtā pirmkoda produktu izstrādi. Lai gan joprojām uzskatu, ka tā lieta ar lielu attīstības potenciālu, uzskatu, ka visu bremzē lielā projektu sadrumstalotība, nespēja vienoties par kaut kādiem mērķiem un tml. Dažādu apstākļu dēļ nu jau pāris gadus darbā “sēžu” uz MS Windows, kā arī mājās nu jau rit, šķiet, kāds 3 mēnesis, kopš galvenais uzsvars ir uz Windows sistēmu lietošanu. Lūdzu nepārprast – tas nenozīmē, ka tās ir labākas vai sliktākas. Man vienkārši noriebās čakarēties. Un man ir noriebies lasīt komentārus forumā pēc kārtējā TOP 3 distributīva iznākšanas, ka, piemēram, “login menedžerī ir neaktīva sistēmas izslēgšanas poga”, jo kāds programmētājs tur kaut ko skriptos nav pareizi uztaisījis un tml. Filosofija tam visam apakšā ir ļoti laba, taču plānošanai un virzīšanai vajadzētu pamācīties kaut ko Džobsa, piemēram… (nē, man nav ne iPhona vai Apple datora, tikai biogrāfiju izlasīju). Kā var izlaist tautā distribūciju ar grafisku saskarni (tātad mērķauditorija ir lietotāji parastie), kurai elementāras lietas nav notjūnētas? Sēžu šajos forumos nu jau… Read more »

    Kristaps Lācis
    08.05.2015 11:40

    Es arī darbā lietoju WIN produktu(7), bet mājās joprojām palieku uz atvērtajiem variantiem. Salīdzinot – lai arī ir dažādas kļūdas un neizdarības jauniem laidieniem, tie ir labojami vienkāršāk, ātrāk un ērtāk kā Win. Un strādā stabilāk. Un mazāk kaitina kā Microsoft ražojumi, stipri mazāk kaitina (Outlook uz datora ir nelietojams vispār..). Apple produkciju nelietoju un neplānoju lietot..

    08.05.2015 11:59

    Nu ko lai saka?… :D Laikam Tev sūdīgs kompis patrāpījies. Uz mana 2009. gada PC Office 365 strādā bez problēmām. Katrā ziņā Outlook ar manām pastkastēm tiek galā krietni labāk nekā Thunderbird. Tāda tīri profesionāla interese – cik pats labojumus Linuxā esi veicis?

    Kristaps Lācis
    08.05.2015 13:06

    Necik, neesmu programmētājs..

    Reklāma