Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft: Google Android jauninājumu filozofija ir mēslu kaudze

    Jaunākie raksti

    Terijs Meijersons (Terry Myerson), kurš ir atbildīgs par visu Microsoft Windows divīziju, Microsoft Ignite konferences ietvaros uzbrucis Android un Google. Viņš norādījis, ka Google piedāvā klientiem tikai sūdu kaudzi operētājsistēmas koda izskatā. Google atteikusies uzņemties jebkādu atbildību par ierīces operētājsistēmas jaunināšanu. Gala lietotājam tas nozīmējot zīlēšanu par jauninājumu saņemšanu nākotnē, kas ir tikai atkarīga no ierīces ražotāja labās gribas.

    Tiesa, tajā pašā laikā Meijersons nesniedza tiešu atbildi, kā Microsoft plāno iedāvāt regulārus jauninājumus Windows 10 viedtālruņiem. It īpaši tiem, kas saņēmuši mobilo sakaru operatoru papildinājumus. Microsoft pagātne nav nemaz tik rožaina – Windows Phone 7 operētājsistēma uz Windows Phone 8 netika jaunināta, lielas problēmas būs Windows RT lietotājiem, jo tiek tiek pamesti novārtā.

    Reklāma

    Tiek solīts, ka Windows 10 būs solis pareizajā virzienā. Uzreiz visas jauninājumu saņemšanas problēmas netiks izskaustas. Būšot lietotāji, kas jauninājumu saņems agrāk, bet daudziem nāksies uzgaidīt pat vairākas nedēļas. Microsoft nemaz nemēģinās vienā dienā atjaunināt visu aktuālo ierīču klāstu. Tomēr šāda pieeja ir labāka par Google un Android spējām piedāvāt jauninājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    06.05.2015 10:03

    Microsoft knapi paspējuši izziņot ka piedāvās apgreidu uz windows 10 arī vecākām windows versijām un uzreiz sajutās tik superīgi un labi, ka momentā var aplikt citus… Līdz šim Microsoft nav bijuši ne par matu labāki par pārējiem…

    Mārcis Buhholcs
    06.05.2015 10:13
    Reply to  Uldis M.

    Tas nenozīmē, ka Googles virzienā ij iepīkstēties nevar. Tas, ka Android jauninājumu un kļūdu labojumu saņemšana ir atkarīga tikai no mana telefona ražotāja kaprīzēm, ir fakts.
    Savukārt, lai dators ar Windows nesaņemtu patčus un jauninājumus – tos ir apzināti jāatslēdz. Pie tam, jauninājumus un kļūdu labojumus saņem visi datori ar Windows, vienalga vai brendotie vai paša liktie.
    Windows Phone gadījumā tas ir atkarīgs no tā, cik daudz ir izvirtis telefona ražotājs. Lumijām šķiet nāk automātiski. Tās operatora modifikācijas mūsu reģionam ir nebūtiskas, jo neviens LV operators telefona kodu nemodificē.

    Matiss
    06.05.2015 11:54

    Kā jau zinām androids skaitās ķipa “atvērtais kods”, tādēļ arī atjauninājumu saņemšana atkarīga no telefona ražotāja. Pilnīgi cita filozofija nekā microsoft, tādēļ pat nevar salīdzināt pat ar windows. Ja andoid būtu slēgts kā windows, tad arī varētu pārmest kaut ko. Un vispār šitā lielo kompāniju vienu otru nodiršana ir bērnišķīga.

    Mikus Vanags
    07.05.2015 08:55
    Reply to  Matiss

    Ja Tu salīdzini divas platformas: Windows Phone ar Google Android, tad zināšanai: neviena no šīm nav atvērta! Līdz ar to OS atjauninājumi ir racionāla salīdzināšana! Tas skar ne tikai drošību, bet arī veiktspēju un funkcionalitāti, kas lielai daļai lietotāju nav mazsvarīgi!

    Matiss
    07.05.2015 10:19
    Reply to  Mikus Vanags

    Ja jau nav atvērta, tad kādēļ daudzu ražotāju android izskatās un darbojas savādāk, salīdzinot ar Windows Phone, kur uz visu ražotāju ierīcēm ir tāds pats Windows? Kādēļ androidam ir simtiem romu modu utml? Paskaties kaut uz Amazone kindle planšetēm vai kādu no ķīniešu ierīcēm. Pilnīgi pārtaisīti android ar saviem app storiem.

    07.05.2015 10:22
    Reply to  Matiss

    Lūdzu, nejaukt kopā Google Android un Android Open Source Project.

    Matiss
    07.05.2015 10:40

    Tas tāpat nemaina būtību, ka ierīču ražotāji ir atbildīgi par atjauninājumiem, kad google tos izlaiž, nevis kā windows, kur microsofts atbild par OS katrā ierīcē.

    06.05.2015 11:45

    Kāpēc visu laiku tāds iespringums par WIndows RT? To apgraizīto operētājsistēmu takš teju neviens nelieto, īpaši jau nu Latvijā.

    x
    07.05.2015 08:18

    es arī brīnos, ka neviens nepieminēja XP – to taču MS arī nokāva.

    Reklāma