Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmā Rietumu FinTech Challenge galveno balvu saņem savstarpējo aizdevumu platforma Mintos

    Jaunākie raksti

    Ir noslēdzies pirmais Rietumu FinTech Challenge by TechHub Academy, konkurss, kas, akcentējot finanšu sektora un tehnoloģiju attīstību, 28. aprīlī deva iespēju novērtēt fintech nozari reģionā. Dienas laikā 7 finanšu tehnoloģiju stārtapi saņēma biznesa konsultācijas, iepazinās ar banku un uzņēmējdarbības ekspertiem, kā arī prezentēja savu ideju žūrijai. Tā pēcāk par labāko stārtapu atzina Mintos, kas kļuva par 5000€ naudas prēmijas ieguvēju, to uzvarētājam pasniedza konkursa galvenais partneris Rietumu Banka.

    “Kad nolēmām rīkot Rietumu FinTech konkursu, ņēmām vērā aizvien pieaugošo interesi par finanšu tehnoloģijām un to pielietojumu ikdienas dzīvē,” norāda konkursa koordinatore Egita Poļanska. “Gribējām saprast, kādas idejas dzīvo reģionā, kāds ir to potenciāls un kādus resursus varam tām sniegt, lai šīs idejas kļūtu vēl konkurētspējīgākas nekā tās, iespējams, ir pašlaik. Konkursā uzņemtie stārtapi pierāda, ka mums ir, kurp tiekties – FinTech Challenge bija pirmais solis, tagad jāiet tālāk!”

    Reklāma

    Tādējādi konkurss piedāvāja ne tikai vienas dienas biznesa konsultāciju programmu stārtapiem, kas rada finanšu tehnoloģiju produktus vai pakalpojumus, bet arī vērtīgu ieskatu reģiona fintech tendencēs. No 16 stārtapiem, kas konkursā pieteicās, gala sesijā piedalījās 7 komandas no Latvijas, Polijas, Baltkrievijas un Igaunijas: WealthArc, Swipe, Zen Fin Tech, Mintos, Wizard.Finance, Monea un BePaid (EComCharge). To attīstīto ideju klāsts pārstāvēja gan maksājumu lietotnes, gan aizdevumu platformas, gan dažādus digitālus risinājumus, lai uzlabotu aktīvu pārvaldību vai grāmatvedības procesus.

    Noslēguma piču pasākumā stārtapi prezentēja savas idejas žūrijai un cīnījās par 5000€ naudas prēmiju no Rietumu FinTech Challenge galvenā partnera Rietumu Bankas. Sīvā cīņā par uzvarētāju tika pasludināts Mintos, savstarpējo aizdevumu platforma, kas saved kopā cilvēkus, kas grib aizņemties ar saprātīgiem nosacījumiem, un investorus, kuri meklē pievilcīgu atdevi. ‘Konkurss parāda, ka Latvijas fintech nozarei ir labs potenciāls, visi iesniegtie projekti bija interesanti, un mēs kā banka labprāt sadarbotos ar šiem stārtapiem arī nākotnē,’ noteic Rietumu Bankas valdes loceklis Renāts Lokomets. ‘Mintos uzvaras pamatā ir laba komanda, aktuāla biznesa ideja un spēja attīstīties. To arī novēlam!’

    “Šajā laikā nekas neliedz veidot kvalitatīvus produktus arī no mazām valstīm, piemēram, Igaunijas vai Latvijas, un šādi pasākumi kā Rietumu FinTech Challenge saved kopā visus fintech cilvēkus, ļauj redzēt, kas notiek nozarē, un dod iedvesmu virzīties tālāk,” par savu pieredzi konkursā stāsta uzvarētājkomandas Mintos valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Šulte. “Mēs esam priecīgi par izrādīto atbalstu un par to, ka tiek novērtēts mūsu darbs, tomēr saprotam, ka esam tikai pašā ceļa sākumā. Ilgākā laika posmā redzu, ka tuvāko 5-10 gadu laikā mēs piedzīvosim lielas pārmaiņas banku sektorā kopumā, ne tikai P2P aizdevumos, bet arī maksājumos, aktīvu pārvaldībā un apdrošināšanā – vēlamies būt starp tiem, kas dod šos jaunumus gan Latvijai, gan ārpus tās.”

    “Finanšu tehnoloģijas attīstās visur, it sevišķi Eiropā, un kļūst par nopietnu digitālā viļņa attīstības sastāvdaļu,” konkursa izskaņā komentē viens no mentoriem un Vella Ventures Ltd. vadītājs Rojs Vella. “Turklāt banku kūtrums inovāciju radīšanā ļauj nepārtraukti nozarē ienākt jauniem spēlētājiem ar jauniem risinājumiem, [kas padara fintech vēl aizraujošāku].” Starp pārējiem mentoriem un žūrijas locekļiem bija Aigars Mačiņš (Microsoft), Kārlis Andersons (Eegloo business lab), Jevgēņijs Djugajevs (Rietumu Banka), Viesturs Sosārs (Real Sound Lab), Jevgēņijs Kazanins (Bondora), Renāts Lokomets (Rietumu Banka), Māris Daģis (Sellfy), Brendons Mērfijs (Rietumu Banka) un Normunds Bergs (SAF tehnika).

    Rietumu Fintech Challenge by TechHub Academy organizētājs bija nodibinājums TechHub Riga, pirmā un lielākā IT un tehnoloģiju jauno uzņēmumu koprades telpa, kur ikdienā strādā vairāk nekā 30 stārtapu un kas regulāri rīko tādus ar uzņēmējdarbību, tehnoloģijām un stārtapiem saistītus pasākumus kā ikmēneša Mītapi, TechChill Baltics konference un TechHub Stārtapu Akadēmija.

    Rietumu Fintech Challenge by TechHub Academy galvenie partneri bija Rietumu Banka – vadošā Latvijas banka ar vietējo privāto kapitālu, kas specializējas biznesa un privāto kapitālu apkalpošanā. Rietumu Banka sniedz pilnu mūsdienu finanšu pakalpojumu spektru, tai skaitā veic klientu biznesa organizāciju interneta vidē. Rietumu Banka organizē reģiona lielāko starptautisko elektroniskās komercijas konferenci eCom21.

    Konkurss notika arī sadarbībā ar Microsoft, LatBAN, Labs of Latvia un Latvijas Garantiju aģentūru programmas ‘Atbalsts iesācējuzņēmumu apmācību un semināru rīkošanai’ ietvaros. Informatīvie partneri: kursors.lv un skaties.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    gilbert
    29.09.2016 08:28

    Laba diena,

    Vai jūs jebkāda veida finanšu grūtībās; Vai jums ir nepieciešams kredīts, lai nodzēstu savus parādus; Vai jūs gatavojas palielināt savas finanses; Jūs esat biznesa cilvēks, kas vēlas paplašināt viņa / viņas bizness. Iesakām šo kontaktēties ar patiesu varoni, uzticību un efektīvu kredītu aizdevumu uzņēmumam par savu aizdevumu. Es atpazinu gan privātpersonām un valdībai mūsu lielā efektivitāti.

    Lūdzu atgriezties pie mums, ja interesē, izmantojot quickloanfirm2@gmail.com

    Mums ir sertificēti, uzticami, efektīvi, ātri un dinamiski.

    Ar cieņu,
    Gilbert Adams,
    quickloanfirm2@gmail.com

    https://uploads.disquscdn.com/images/deee2cc978c7608cfd2d5ef01db59b6e6677007dcb08fc8466e230ec6009e03a.jpcomment image comment image

    digitalk
    29.09.2016 07:46
    Reply to  gilbert

    > Vai jūs jebkāda veida finanšu grūtībās;

    nē. Kristap, nodzēs spameri :)

    Reklāma