Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung pašu veidotie procesoru kodoli ir 45% ātrāki par Cortex-A57

    Jaunākie raksti

    Samsung pašu veidotais Exynos 7420 astoņu kodolu 14 nm procesors nenoliedzami ir augstvērtīgākais, ko šobrīd varam sastapt viedierīcēs. Exynos 7420 darbina Galaxy S6 un S6 edge viedtālruņus, Samsung Exynos 7420 nodrošina nepieciešamo ātrdarbību, zemākas izmaksas ilgtermiņā un mazāku viedtālruņu uzsilšanu. Qualcomm vai Mediatek alternatīvas būtu karstākas un mazāk jaudīgas.

    Šobrīd tiek ziņots, ka Samsung veidos ne tikai savus procesorus, bet arī paši savus procesoru kodolus. Exynos 7420 procesoram ir četri Cortex-A53 un četri Cortex-A57 kodoli, kas nākamajās Exynos paaudzēs tiks aizstāti ar Samsung veidotiem kodoliem.

    Reklāma

    Samsung Mongoose kodolu uzbūvē tiks izmantota atšķirīga arhitektūra un jau tiek norādīts, ka pat sākotnējie Mongoose modeļi būs aptuveni par 45% ātrāki, ja tos salīdzina ar Cortex spējām. 64-bitu Mongoose ARMv8 kodoli nodrošinās līdz 2.3 GHz takts frekvenci, bet nekas nav zināms par Samsung spēju samazināt procesoru silšanu. Mongoose procesori arī tiks veidoti 14 nm FinFET tehnoloģijā, gluži kā Exynos 7420.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    28.04.2015 11:31

    Izskatās, ka Samsung ir top mobilo procesoru ražošanas līderis un ar atrāvienu (arī iPhoni, iPadi utt. darbojās uz Samsung ražotajiem procesoriem), Qualcomm gulēja uz lauriem un nogulēja (it kā jau jau arī Qualcomm grib zem sava brenda tirgotos procesorus pasūtīt Samsung rūpnīcās). Qualcomm patreiz meklē papildus noietu pie Ķīnas ražotājiem piedāvājot tiem atbalstu izejai uz starptautiskajiem tirgiem (ar nosacījumu, kad viedtelefonu darbinās Qualcomm).

    varis
    28.04.2015 16:19

    samsung ir nopietns spēlētājs procesoru jomā.Pagājušo gad un galaxy s2 laikā procesori bija tiešām augstākajā līmenī.Protams arī s6 procesors tāds ir -ne velti pirmais 14nm .Uz tā iespējams būs veidots ari apple a9 procesors ,protams, ar ne tik daudz kodoliem ,bet ar spēcīgāku gpu.Varbūt varam sagaidīt mongoose jau gada begās -note 5 modelī.

    Reklāma