Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia oficiāli noliedz atgriešanos viedtālruņu tirgū

    Jaunākie raksti

    Reuters ziņo, ka Nokia noraida apgalvojumus par gatavošanos viedtālruņu tirgus atkārtotai iekarošanai. Nokia pārstāvis norādījis, ka uzņēmums nav veicis pārrunas ar ražotājiem Ķīnā par jaunu viedtālruņu ražošanu. Kādreizējais telefonu tirgus milzis oficiāli atklāj, ka šobrīd netiek plānota jaunu viedtālruņu ražošana un pārdošana.

    Tieši pirms gada noslēdzās Nokia un Microsoft viedierīču divīzijas pārdošanas darījums. Microsoft par 5.44 miljardiem no Nokia ieguva viedtālruņu ražošanas divīziju un daudzus patentus. Nokia un Microsoft darījums paredzēja, ka Nokia nedrīkst atgriezties viedtālruņu tirgū ātrāk kā 2016. gada nogalē. Diemžēl Microsoft gada laikā nav spējuši saņemties, lai pircējiem piedāvātu zem Microsoft karoga ražotu flagmani un mums ir jāiztiek ar neskaitāmiem piektās un burtiski pāris sestās sērijas Microsoft Lumia viedtālruņiem.

    Reklāma

    Iepriekš ziņojām, ka noris sarunas par sakaru tīklu aprīkojuma ražotāja Alcatel-Lucent iegādi. Iepriekš tika baumots, ka Nokia vēlas iegādāties Alcatel-Lucent un nu tās ir apstiprinājušās. Sarunas noslēgušās pozitīvi un Nokia apvienosies ar Alcatel-Lucent. Pirkumam vajadzētu noslēgties 2016. gadā, jo nepieciešami atzinumi no vairāku valstu konkurenci uzraugošām un citām iestādēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    27.04.2015 10:01

    >mums ir jāiztiek ar neskaitāmiem piektās un burtiski pāris sestās sērijas Microsoft Lumia viedtālruņiem.

    ak, nabaga mēs….bez flagmaņa….!!!

    flagmanis ir spēcīgākais un spējīgākais modelis, tad nu jums atliek izvēlēties kurš no patreizējiem modeļiem ir tāds. Kas attiecas uz MS politiku, tad man ir aizdomas ka viņi nemērkaķosies pakaļ ķīniešiem, kuru augstākais domas lidojums ir nokopēt aifonu, bet vismaz kādu brīdi eksperimentēs ar dažādiem lētā un vidējā līmeņa iekartām, lai padarbotos ar tehnoloģijām un izstrādātu savu modeļu politiku. Iespējams, pēc tam arī izdarīs šāvienu. Un iespējams, ka tehnoloģiju kompānija nekad arī neatgriezīsies pie primitīvisma a la metāla maliņa ar visvairāk cpu korēm. OK, zelta maliņas lumija bija, acīmredzot lai nomērītu blinga līmeni pircēju vidū.

    27.04.2015 10:48
    Reply to  x

    Tādā gadījumā – kura no Microsoft Lumijām būtu tavuprāt pērkama? Jo cik redzu interneta forumos, cilvēki taujā pēc izvēles starp 930, 830, dažkārt 735.

    x
    27.04.2015 12:21
    Reply to  Artis Abols

    Tikai pircējs zin atbildi uz šo sakrālo jautājumu….vienam svarīga ir cena, otram – kamera, trešajam – lai būtu maksimāli nopakots, vēl kādam – lai korpuss no kosmiskiem materiāliem. Jāvelk ar pirkstu ar sarakstu un jāskatās, kas der. Vienam derēs 435 jo tur pēc būtības viss strādā, citam nederēs 930 jo priekšējai kamerai izšķirtspēja mazāka, nekā gribētos.

    Kā jau teicu, domāju ka MS kā softa kompānija spiedīs uz softu un technoloģijām, nevis sacentīsies rituālo priekšmetu izgatavošanā ar kompānijām, kurām tas ir pamatbizness.

    27.04.2015 12:40
    Reply to  x

    Nu jau nu. Ja Microsoft saražojis tikai piektās sērijas telefonus ar TFT ekrāniem, tad nekas dižs nesanāk. Nav jau no kā izvēlēties. Un nevajag pīt iekšā Nokia Lumia. Mēs šoreiz par MS Lumia.

    x
    27.04.2015 13:11
    Reply to  Artis Abols

    kas vainas TFT jeb TN paneļiem telefonos? kā nespeciālists ne-TN redzu divus pielietojumus – kad monitoram jāattēlo krāsas daudz maz precīzi jomās, kas saistītas ar foto un izdevniecībām, un lielās ģimenēs kurās ap TV kasti sasēžas 5+ cilvēki (lieli leņķi). Priekš kam telefonā vajag IPS paneli, es īsti nesaprotu. Jā, uz papīra IPS ir būtiski labāks par TV, bet ikdienas lietošanā es tam neredzu lielu vajadzību. Varbūt pagalam trūcīgās ģimenēs, kur vienīgais telefons pilda arī vienīgā TV funkcijas….? Zvanot, pārskatot ziņas vai spēlējot – turi telefonu kā ērtāk un kā labāk redzēt bildi un miers.

    P.
    27.04.2015 13:23
    Reply to  x

    Tie, kas mēdz skatīties filmas viedtālrunī, ļoti novērtē IPS matricu, jo var mierīgi telefonu kaut kur atstutēt, piestutēt un attēla kvalitātē nekas nemainīsies. TN matrica tomēr prasa atrasties 90 grādu leņķī – mazliet pašķiebjot uzreiz sāk zust krāsas un kontrasts.
    Pa lielām šaibām – nav baigās atšķirības, bet tomēr atšķirības ir pamanāmas. Tie, kas filmas neskatās, tiem gan jau vienalga.

    27.04.2015 13:27
    Reply to  P.

    Ja telefons maksā <150 EUR, tad tik tiešām nav dižas nozīmes kāds panelis izmantots par pamatu displejam. Tomēr, ja ierīce maksā kaudzi naudas, tad ir svarīgi, lai displejs ir kvalitatīvi nostrādāts un neliek lieki čakarēties.

    Mārtiņš Stankevičs
    27.04.2015 14:23

    Pilnībā piekrītu par IPS… Tiem ir vieta planšetēs un citos lielajos gadžetos, bet ne telefonā. Jābeidz čakarēties ar filmu skatīšanos pilnīgi nepiemērota izmēra ierīces… Plus, es negribu lai manu saturu ierīcē redz kāds cits man apkārt, jo tā ir mana lieta, bet nē… IPS.

    27.04.2015 14:26

    Tu to nopietni? Varbūt uz telefona displeja vēl uzlīmēt plēvi, lai vispār neko no sāniem neredz? Nu tā kā bankās :D

    Mārtiņš Stankevičs
    27.04.2015 14:51

    Godīgi? Mani tas ļoti nesatrauc, bet esmu par šo aizdomājies no to lietotāju perspektīvas, kas ikdienā izmanto sabiedrisko transportu. Tur apkārt nereti ir visādi gnīdas, kuriem nevajag bāzt degunu citu telefonos, bet tas notiek nemitīgi.
    Un, ja pilnīgi godīgi, tad uzskatu, ka telefonā atspoguļotā informācija ir jāredz tikai tā lietotājam. Pieļaujamais skata leņķis nedrīkts būt lielāks par 45 grādiem, kas ir pietiekami, lai parādītu kko kaimiņam/blakussēdētājam, bet tik un tā vien tad, ja gribu, lai viņš redz.
    Vēl jo vairāk – mūsdienās telefoni tiek izmantoti darbam- e-pasti un lērums citas konfidenciālas informācijas uz tiem tiek aplūkotas. Un tagad dēl IPS teju no visiem leņķi tas ir redzams visiem…

    Plēves? Tagad jautāšu Tev- Tu to nopietni?

    27.04.2015 15:27

    Interesants skatījums uz ekrānu tehnoloģijām, jo pārsvarā visi iet uz labiem skatu leņķiem. Manuprāt nav normāli, ja telefona ekrāns redzams tikai skatot to tieši 90 grādos.

    Ko darīt, ja telefons atrodas uz galda un zvana? Lieksies tam pāri, gulsies uz galda vai levitēsi, lai redzētu saturu?

    Nevajag jau arī tramvajā sarakstīties ar oligarhiem un pārdot naftas laukus… Palasi Twiteri, papēti ziņas.

    Mārtiņš Stankevičs
    27.04.2015 15:36
    Reply to  Artis Abols

    Tāpēc jau saku – 45 grādi!
    Nu, pagaidi… Kāpēc oligarhi un nafta?
    Kaut vai katra uzņēmuma iekšējās sarakstes par daž ne dažādiem piedāvājumiem, līgumiem, nodomiem utt ir konfidenciāla informācija. Tādu var saņemt sākot no pašas vadības līdz pat uzņēmuma zemākajiem amatiem, neskatot, protams, cilvēkus, kas pilnīgi nav saistīti ar to.
    Vēl jo vairāk, ka ļoti daudzi uzņēmumi piekopj BYOD praksi un e-pastu pieejamība kļūts tiešam pieejama.
    Protams, IPS ir savi plusi, bet ļoti ilgi arī pirms IPS nebija problēmas redzēt kas zvana, pat ja telefons stāvēja uz galda :)

    28.04.2015 07:43

    Nezinu… ja nespēj 20 min novaldīties un tramvajā nenočekot e-pastu, tad vai nu tā ir slimība (atkarība) vai tiešām naftas lauks jāpārdod.

    khe
    27.04.2015 19:54
    Reply to  x

    MS tiešām spiedīs uz softu. Piekrītu.
    Salīdzini lūdzu 930 vai 830 ar jebkuru citu “flagmani” no android, kaut apple. Es domāju dzelžu ziņā. Visi ieliks kloķi šīm divām lumijām un tas jau ir tas uz ko pavelkas parastais lietotājs. cpu 2+ghz ar 4 kodoli, 2+gb ram utt. windows phone ir spējīgs izcili pildīt savas funkcijas ar 512ram, snapdragon 400, kuru neviens “flagmanis” neizmantos nekad un nav izmantojuši. pikseļi un visi pārējie.
    Pats lietoju lumia 830 ar win 10 TP. Ļoti labi patīk kur MS ar win10 virzās un ceru, ka neapstāsies.
    Vismaz zinu to, ka i pēc gada mans telefons saņems jaunāko softu, kuru griezīs rūkdams.

    Ksspars Lccis
    27.04.2015 20:43
    Reply to  khe

    super… bet, piemēram, rakstīt īsziņas datorā nevar un nekad nevarēs… nu ja esi dzirdējis tik ērtu fīču kā Mighty text. Skaņas režīmus pat 10 TP nevar ieraudzīt, tāpat visādus nakts režīmus kad pats atļauj kādas notifikācijas un no kā saņemt. Sarakstiņš pagarš – jo man ir abi – gan adrītis, gan win. Ā jā, un pats smieklīgākais… Tev atnāk e-pasts ar kautkādu atačmentu, ko vajag pārsūtīt, pieliekot klāt exel failiņu – SKUJU :D nu tik daudz kaitinošu sīkumu… OsLimited…

    1020
    28.04.2015 01:45
    Reply to  khe

    Kāda nozīme ir dzelžiem ja softs visu norij? Lumia ar 512MB-1GB RAM, kā pareizi teici ātrdarbības un gļuku neesamības ziņā ieliek kloķi visiem konkurentu super truper xkodoliem komplektā ar citiem skaisti skanošiem parametriem.

    neJANIS
    27.04.2015 10:59

    Nu nav diemžēl šobrīd normāla Lumia flagmeņa, tieši šī iemesla dēļ pirms 2 nedēļām veco Lumia 920 nācās aizstāt ar Galaxy viedtālruni. Lumia 930 tā jau nav slikts, bet atsevišķi faktori man liedz to uztvert kā normālu alternatīvu, man tā galvenokārt ir baterija, kas ir vel sliktāka par Lumia 920, kas ar maniem lietošanas paradumiem 2x dienā bija jālādē. Lai arī neesmu sajūsmā ne par Android, ne TouchWiz un WP man nedaudz pietrūkst, šobrīd lietoju Galaxy S5 un kamera ir laba, baterija līdz vakaram mierīgi izvelk.

    Reklāma