Web Analytics
More
    Reklāma

    Daudzas vecākas ierīces vairs nevarēs piekļūt YouTube

    Jaunākie raksti

    Kopš 20. aprīļa vēla vakara Google nolēmusi pārtraukt vecāka YouTube API uzturēšanu, kas nozīmē vien to, ka vairākas vecās ierīces ar iebūvētu YouTube vairs nespēs piekļūt tiešsaistes video servisam. Wikipedia skaidro, ka API jeb lietojumprogrammas saskarne (angļu: Application Programming Interface, API) ir iepriekš definētu klašu, procedūru, funkciju, struktūru un konstanšu kopums, kas tiek pasniegts kā pielikums (bibliotēkas, servisi), kuru iespējams izmantot ārējiem programmatūras produktiem. Izmanto programmētāji, lai rakstītu dažādus programmu pielikumus.

    YouTube oficiālajā blogā izvietota informācija, ka vecākus viedos televizorus, BluRay atskaņotājus un citas ierīces var skart jaunās izmaiņas. Tas pats attiecas uz vairākām Windows Phone 8.1 lietotnēm, bet tās tiek strauji atjauninātas. Problēmas radīsies spēļu konsolēm, kam nav Flash vai HTML5 atbalsts. Tāpat vairs netiks atbalstītas Apple ierīces ar operētājsistēmas versiju zem iOS 7. Otrās paaudzes Apple TV arī cietīs no YouTube lēmuma. Tehniski būs iespējams ar AirPlay palīdzību straumēt YouTube no iPod, iPhone vai iPad, bet tas nav ideāls risinājums vai skatīt saturu no m.youtube.com.

    Reklāma

    Tiek norādīts, ka vislielākās problēmas var rasties Sony un Panasonic televizoru un atskaņotāju īpašniekiem. Latvijā populārie interneta satura atskaņotāji, piemēram, Western Digital WD TV dažādās versijas un Popcorn Hour, arī varētu ciest no YouTube lēmuma, bet to katram pašam nāksies pārbaudīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edvīns
    23.04.2015 08:33

    Nezinu kādēļ, bet pierakstīties nevaru ar juno Samsung Smart tv UE-48H6400 – pierakstīšanās Iekš youtobe notiek laikam ar skaitļu kombināciju, bet TV piedāvā ciparu kombināciju, kuru nevar ievadīt nu līdz ar to pierakstīties nevaru.. skatīties var viskko, bet savus abonentus palaist uz TV tikai caur telefonu.. Kādam arī ir tāpat?

    Reklāma