Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iegādājas LinX iPhone kameras darbības uzlabošanai

    Jaunākie raksti

    Populārā fotogrāfiju uzglabāšanas vietne Flickr jau norāda, ka Apple iPhone 5, Apple iPhone 5s un Apple iPhone 6 ir populārākās fotogrāfiju uzņemšanai izmantotās ierīces. Viedtālruņi ir pārspējuši kompaktkameras un spoguļkameras, paņemot tās “uz masu”, bet kvalitāte vēl arvien pamatīgi klibo. Tiesa, iPhone modeļi ne vienmēr iegūst labākās kvalitātes kameras, tāpēc Apple kārtējo reizi ķeras pie iepirkšanās.

    Flickr  Camera Finder
    Flickr – populārākās izmantotās kameras (uzklikšķini palielināšanai)

     

    Reklāma

    Visticamāk, Apple vēlas iet vēl tālāk, piedāvājot uzlabotas iPhone fotogrāfiju uzņemšanas iespējas un gala rezultāta kvalitāti. Par aptuveni 20 miljoniem dolāru (Apple, protams, cenu neatklāj) iegādāts uzņēmums LinX Computational Imaging, kas specializējas viedtālruņu un planšetdatoru sensoru izveidē.

    Tiek norādīts, ka LinX veidotās gaismjūtīgās matricas spēj veidot attēlu, kas kvalitātes ziņā neatpaliek no spoguļkameru veikuma. LinX esot daļēji tikuši galā arī ar fotogrāfiju uzņemšanu sliktā apgaismojumā. Paziņojumā norādīts, ka LinX izmanto dažādu esošu un arī jaunu tehnoloģiju apvienojumu, lai iegūtu augstāko iespējamo attēla kvalitāti arī no viedierīcē ievietotas matricas un neliela objektīva.

    Visticamāk, Apple šoruden iPhone 6s modelī vēl neiestrādās jaunās LinX tehnoloģijas, bet 2016. gadā kopā ar Apple iPhone 7 ir gaidāma pamatīga tirgus pārdale par labu Apple, ja vien kāds cits ražotājs neatradīs iespēju izgatavot līdzvērtīgu tehnoloģiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    16.04.2015 13:22

    >LinX veidotās gaimjūtīgās matricas spēj veidot attēlu, kas kvalitātes ziņā neatpaliek no spoguļkameru veikuma

    interesanti, protams.
    negribās teikt, ka tās ir pilnīgas blēņas, galu galā, arī mazā 1/1.8″ matrica mūsdienās ir pavisam kas cits, kā pirms 10 gadiem.
    viss iet uz priekšu, izgudro daudz ko jaunu.

    spoguleni telefons neaizstās kaut vai no tā viedokļa, ka ir lēna, neergonomiska tāfelīte ar lēnu AF bez bajonetes, bet kārtējais izrāviens savā klasē – tas būtu labi.

    16.04.2015 13:51
    Reply to  x

    Protams, primārais jautājums un DSLR spēks ir objektīvos. Bet arī matricas sakārtošana būtu plats solis uz priekšu.

    Papētīju, ka LinX ideja laikam ir daļēji saistīta ar vairāku kadru uzņemšanu un to apvienošanu.

    Aiz neko darīt Apple jau šos nepirktu, bet kaut kā aizdomīgi zema šķiet cena priekš matricu ražotāja.

    Jānis
    23.07.2015 21:30
    Reply to  Artis Abols

    Primārais spēks ir objektīvos???
    Ja tev ir sapistas acis brilles Tevi neglābs!!!
    Liec cik labu stiklu vēlies, ja sensors būs sūds tad tāds viņš arī paliks, un nav runa par foto labos gaismas apstākļos bet sliktā gaismā!! neviens no viedtālruņiem nespēj uzņemt pat normālus foto vidēji sliktos gaismas apstākļos!!! varbūt telefona ekrāna izskatās kaut cik ok, bet reāli aplūkojot bildi tā ir neasa un “trokšņaina” plus izšķirtspēja drausmīga!!! Ja godīgi apple(un citi) varēja mēģināt tikt līdz 80eur vērtas kompakt kameras līmenim, kur nu vel runāt par dslr tas ir vnk pazemojoši!!!

    16.04.2015 19:11

    iPhone vienmēr ir bijusi viena no labākajām/ērtākajām kamerām, loģisks solis. Šobrīd dodoties ceļojumā vairs nav jāvazāk līdzi kamera, pat vecākiem esmu iemācījis to un šie baigi apmierinātie, fočē visu ar iPhone un tad var draugiem pārsūtīt un ņemties, daudz vieglāk viss kā kādreiz.

    Reklāma