Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus One Cyanogen OS 12 un arī Sony Xperia Z sērija saņem Lollipop

    Jaunākie raksti

    Cyanogen un OnePlus ceļi ir nedaudz šķīrušies, pie OnePlus One lietotājiem nesen nonāca OxygenOS. OxygenOS ir pieejama lejupielādei un uzstādīšanai OnePlus One telefonos. OxygenOS būvēts uz Android 5.0.2 Lollipop bāzes un pēc pirmajiem iespaidiem izskatās pēc pavisam tīra Android. OnePlus arī norāda, ka tas darīts ar nodomu un tagad ražotājs gaidīs no ierīču lietotājiem ieteikumus kādus uzlabojumus un izmaiņas ieviest jaunajā operētājsistēmas versijā.

    OnePlus One tikko ticis arī pie Cyanogen OS 12 operētājsistēmas versijas, kas līdzi nes visus Google ieviestos labumus, kā arī Cyanogen skatījumu uz Android operētājsistēmu. Cyanogen OS 12 operētājsistēmas versija balstīta uz Android 5.0 Lollipop bāzes, bet Android 5.1 Lollipop uzlabojumi būs pieejami vien Cyanogen OS 12.1 versijā.

    Reklāma

    Arī Sony aktīvi aprīko savus Xperia Z sērijas viedtālruņus ar Android 5.0 Lollipop jauninājumiem. Iepriekš pie Lollipop tika Z3 sērijas ierīces, tām sekoja Z2 sērija, bet nu ir kārta Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra un Xperia Z3 Dual. Android 5.0 Lollipop minētajām viedierīcēm būs viļņveidīgi pieejams kā OTA (over-the-air) jauninājums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Renārs
    14.04.2015 09:26

    Kad Latvijā sony z1 compact saņems android atjauninājumu?

    14.04.2015 09:56
    Reply to  Renārs

    Sony-prāt mēs esam laikam vienā tirgū ar Zviedriem. Diemžēl tas atspoguļojas arī cenās.

    Pēc Android jauninājumu pieredzes – minētās Xperia ierīces tiks pie Lollipop šonedēļ, bet sliktākajā gadījumā nāksies paciesties vēl nedēļu vai divas.

    Var izmēģināt Sony PC Companion (Win) lietotni jauninājuma saņemšanai, bet ir aizdomas, ka tas saņemšanas procesu nepaātrinās. Kad pienāks tavas ierīces kārta, tad Lollipop varēsi uzstādīt OTA vai caur PC Companion.

    14.04.2015 10:43

    Tikko paskatījos, ka XperiFirm ne Baltijai, ne Centrālai Eiropai vēl Lollipop neuzrāda.

    Andris
    14.04.2015 17:09
    Reply to  Artis Abols

    tas jau atkarīgs no paša telefona reģionālajiem settingiem. Iespējams telefons ir importēts no citas valsts, kā to bieži dara mazumtirgotāji un interneta veikali, līdz ar to varbūt ir bijis paredzēts teiksim Indijai. Valodas tad pie ieslēgšanas uzliek. Es savam iestādījumos uzliku Norway un pēc restarta atnāca atjaunojums, pēc tam pārliku atpakaļ uz UK..
    Problēma, youtube ik pa laikam gļuko.

    15.04.2015 13:40
    Reply to  Andris

    Par kuru iestatījumu maiņu ir runa?

    Pirx73
    22.04.2015 09:41
    Reply to  Artis Abols

    Droši vien par customization numuru, roototam telefonam to var izdarīt, jo vajag rediģēt default.prop failu.
    Tad var customizāciju nomainīt, uz jebkura cita reģiona. Un jā – paskatoties customization numuru, var perfekti noteikt telefona patieso izcelsmi.
    fails meklējams sistēmas saknē, jāskatās tā sekcijā “VERSION _PROPERTIES”, parametrs “ro.semc.version.sw=…”

    Tā izrādījās, ka sievai dāvinātā Z3 planšete, pirkta RD Electronics patiesībā ir nevis Baltijas bet Central Europe reģiona.

    Reklāma