Web Analytics
More
    Reklāma

    Kopijas kopija – Xiaomi nav mierā, kad sāk kopēt viņu darbu

    Jaunākie raksti

    Populārais Ķīnas viedierīču ražotājs Xiaomi piekopj sen pazīstamu nodarbi kopējot Apple ierīces, bet pārsteidzoši ir tas, ka Xiaomi pat spēj ar to pelnīt un labi pelnīt. Xiaomi Ķīnā ir tik populārs, ka spējis pārdot vairāk viedtālruņu, nekā Samsung un Apple kopā šajā tirgū.

    Ironiski, ka atradušies arī Xiaomi kopētāji, kas vēlas nedaudz iedzīvoties uz lielā ražotāja popularitātes rēķina. Bloomberg ziņo, ka arī Xiaomi izskata un pat visu ierīču kopētāji rīkojas ne mazāk nekaunīgi, Ķīnas tirgu piepludinot ar dažādām Xiaomi viedtālruņu kopijām. Tiek norādīts, ka visvairāk no kopētāju rīcības cieš Mi Power Bank – ārējā uzlādes ierīce pārdota vien 14.6 miljonos vienību, kas ir mazāk par pusi no plānotā apjoma.

    Reklāma
    Advertisement

    Beidzot Xiaomi var izjust, ko paši nodara Apple produkcijai ja ne visā pasaulē, tad vismaz Ķīnā noteikti. Apple pārstāvji jau iepriekš norādījuši, ka tik brutālas kopijas pat no Xiaomi nav gaidījuši. Xiaomi kopēšanas meistari ķērušies klāt ne tikai “dzelžiem”, bet arī iOS saturam. Lielisks piemērs ir Apple un Xiaomi kalendāra un kalkulatora lietotnes. Šī iemesla dēļ Xiaomi  Eiropā un ASV oficiāli neredzēt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    14.04.2015 10:48

    ja Apple būtu gudrāki, tad nopirktu tos ķīniešus un apvienojot spēkus, nedaudz nolaistu cenu un nožmiegtu androīdus.

    14.04.2015 12:10
    Reply to  x

    Uz šo komentāru man ir daži pretjautājumi:

    x) Vai Apple nav pietiekami gudri kļūstot par pasaules vērtīgāko uzņēmumu?
    x) Kāpēc būtu jāpērk Xiaomi, ja viņi paši neko nav radījuši un pagaidām nodarbojas ar citu darbu kopēšanu? Ko šeit pirkt? Lietotājus, kas nav lojāli un leks pie nākamā produkta, kas maksās n dolārus lētāk?
    x) Kāpēc būtu jānolaiž cena? Vai tas ir vienīgais risinājums?
    x) Kāpēc būtu jāžmiedz Androidīdus? Ko tas dos?

    x
    14.04.2015 13:05

    Vēsture rāda, ka reizēm gudrākais nevis karo, bet noslēdz sadarbības līgumu un jau pēc laika piedalās kādreizējā ienaidnieka bērēs.

    Ja applim viss ir tik šokolādīgi, viņi ir pārāki par kopētājiem kuri vienmēr būs tikai nožēlojami atdarinātāji, tad jau itkā nemaz nevajadzētu satraukties, vai ne? Demonstratīvi vajadzētu tos ignorēt un nenolaisties līdz tiesas prāvām, patērētājs tak pats saprot, kas ir īstā manta un nepirks pakaļdarinājumus. Aha :)

    es
    14.04.2015 13:52
    Reply to  x

    Patērētājs bieži vien novērtēs vislētāko, bet zagto. Izskatās, ka ķīniešiem tas ir īpaši izplatīti – līdzināties rietumniekam, pērkot visu to pašu, tik sliktāku, kā arī zagt viņi prot. Pēdējais viņu izgudrojums, šķiet, bija šaujampulveris.
    Tādas kompānijas kā Xiaomi pirkt nevajag kaut vai tādēļ, ka zagt nav māksla, jebkurš, kurš zagto preci prot pārdot par sviesta maizi, ieņems Xiaomi vietu. Un Apple tik tiešām vairs pa tiesas prāvām citus nevazā kā Džobsa laikos, taču rau, ar visiem lētajiem ķīniešu ražojumiem blakus, Apple uzstādīja kārtējo pārdošanas rekordu. :)

    Skats
    14.04.2015 18:11
    Reply to  es

    Vēsturnieki gan runā, ka Ķīnā vēsturi esot pārrakstījuši, lai lielākos eiropiešu sasniegumus pierakstītu sev ar atpakaļejošu datumu:)

    14.04.2015 15:58
    Reply to  x

    Precīzi saki par sadarbības veidošanu. Šādu stratēģiju piekopj arī Apple, kas turpina pirkt procesorus no Samsung, kaut iepriekš aktīvi tiesājās par savu produktu kopēšanu. Vairumam darbību pamatā ir bezkaislīgs aprēķins.

    14.04.2015 14:51

    Liela problēma ar šo ir, meklējot Xiaomi Piston austiņas. Ja nepērk no oriģinālā veikala, tad iespējams uzķerties uz daudz štrontīgākām kopijām, pat no Amazon.

    Matiss
    14.04.2015 16:03

    Austiņu pirkšana internetā vispār ir tāda laimes spēle, it īpaši ebayos un amazones.

    Skats
    14.04.2015 18:09

    Vispār jau atbalstu šādu kopēšanu,
    kad izmanto labākos dizaina sasniegumus, tipa – aplveidīga Xiaomi ierīce par saprātīgu cenu.:)
    Xiami jau īsti kopētājs nav, solīda firma.

    Nu jau lasīts ka Ķīnā labākās kopijas tiek vēlreiz nokopētas. Viltojums, tas gan ir slikti.

    erikiss1
    14.04.2015 18:36

    Nu man ir viņu “špēka banka”. Nesūdzos, un pretenziju nav pret šo uzņēmumu. Bet ka jau ir Xiaomi kopetāji, gan ir pārbaudīts un diezgan …..

    Bet nu ko lai saka, viss nāk atpakaļ!

    Skats
    19.05.2015 10:56

    Maz ticams, ka arī Aple dizaineri neizpēta labākos konkurentu dizaineru risinājumus.

    19.05.2015 13:15
    Reply to  Skats

    Tieši tā, visiem būtu jābūt lietas kursā par to, kas vispār notiek industrijā.

    Reklāma