Web Analytics
More
    Reklāma

    Stenforda Universitāte izveido lētu, vienā minūtē uzlādējamu akumulatoru

    Jaunākie raksti

    Stenforda Universitātes pētnieki ir izveidojuši viedtālruņiem piemērotu akumulatoru, kas ir uzlādējams vienas minūtes laikā. Alumīnija akumulators ne tikai ir ātri uzlādējams, tas arī ir lēts, pacieš tūkstošiem uzlādes reizes un arī ir mazāk sprādzienbīstams. Stenforda Universitātes izveidotais akumulators nesprāgs arī tad, ja tā vidū tiks izurbts caurums.

    Alumīnija akumulators var pārciest 7500 uzlādes reizes, nezaudējot ne nieka no savas ietilpības. Salīdzinājumam modernie litija akumulatori iztur vien 1000 uzlādes reizes un to laikā zaudē aptuveni trešo daļu vai pat pusi no ietilpības. Tiesa, iepriekš alumīnija akumulatori spēja izturēt vien 100 uzlādes reizes, bet nu šī nespēja ir atrisināta.

    Reklāma

    Stenforda Universitātes alumīnija akumulatorus var locīt un pat pārlocīt, tādā veidā atvieglojot lokanu viedtālruņu izveidi. Šobrīd alumīnija akumulatoru vienīgā problēma ir zemā voltāža, kas pagaidām nevar sacensties ar litija akumulatoriem, bet Stenforda Universitātes pētnieki uzskata, ka tā ir tuvākajā laikā atrisināma nianse.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    armandsz226
    07.04.2015 13:18

    Progresīva nākotnes ideja, bet lielie litija jonu bateriju ražotāji šādas alternatīvas nonākšanu tirgū nepieļaus. Vienkārši viņiem nebūs izdevīgi. Visa infrastruktūra būs jāmaina.

    Uldis M.
    07.04.2015 15:43

    Pēc visa izklausās pēc kaut kā līdzīga kondensatoram… Voltāžas problēmu jau var atrisināt saslēdzot vairākus virknē, kā līdz šim tika darīts ar Ni-MH… vienīgi nekur neredzēju tā enerģijas blīvumu, pieļauju ka krietni mazāks kā Li-ion.

    Reklāma