Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei peļņa 2014. gadā pieaugusi par 32.7%, šim gadam uzņēmums prognozē 10% izaugsmi

    Jaunākie raksti

    IKT uzņēmums Huawei publiskojis auditorkompānijas KPMG auditēto 2014. gada pārskatu. Tas demonstrē rekordaugstus ieņēmumu un neto peļņas rādītājus, rezultātiem pieaugot visās biznesa grupās. Grupas kopējie ieņēmumi sasnieguši 46,5 miljardus ASV dolāru (288,2 miljardus Ķīnas jenu), kas ir par 20.6% vairāk nekā 2013.gadā. Grupas tīrā peļņa ir 4,5 miljardi ASV dolāru (27,9 miljardi Ķīnas jenu), kas ir par 32.7% vairāk nekā pērn. Šim gadam uzņēmums prognozē 10% izaugsmi.

    “Uzņēmuma finansiālie panākumi lielā mērā balstās mūsu fokusētas darbības stratēģijā (angl. – Pipe Strategy), kas paredz fokusēšanos uz noteiktiem biznesa segmentiem – mobilo tīklu operatoriem, uzņēmumiem un patērētājiem. Peļņas pieaugums panākts, pateicoties vadības procesu modernizēšanai un efektivitātes palielināšanai uzņēmumā,” skaidro Kens Hu (Ken Hu), Huawei Valdes priekšsēdētāja vietnieks un rotējošais izpilddirektors. “Pateicoties plašām investīcijām inovācijās – mākoņskaitļošanas, Lielo Datu, 5G, programmatūras definēto tīklošanu (SDN) un tīkla funkciju virtualizāciju (NFV) tehnoloģijās, Huawei ir ļoti spēcīga bāze, lai izmantotu mūsdienu digitālās ēras radītās priekšrocības.”

    Reklāma

    2014. gadā teicamus rezultātus uzrādīja visas Huawei Biznesa grupas. Tīklu operatoru darbības jomā Huawei ienākumi pieauga par 16.4%, sasniedzot 31 miljardu ASV dolāru. Lielu pienesumu tajā sniedza platjoslas mobilā tīkla attīstība visā pasaulē. Biznesa klientu grupā Huawei ieņēmumi pieauga par 27.3%, sasniedzot 3 miljardus ASV dolāru, lielā mērā pateicoties izaugsmei tīklu un IT risinājumu segmentos, iekaitot mākoņskaitļošanu un agile tīklus. Patērētāju biznesa segmentā ienākumi pieauga par 32.6%, sasniedzot 12 miljardus ASV dolāru, pateicoties pieaugošajam pieprasījumam pēc viedtālruņiem un spēcīgai izaugsmei attīstības tirgos.

    Arī pērn Huawei turpinājis īstenot vērienīgu investīciju politiku, ieguldot inovāciju attīstībā. 2014.gadā izpētē un attīstībā (R&D) uzņēmums investējis 6,6, miljonus ASV dolāru. Tas ir 14.2% no 2014.gada ieņēmumiem un par 29.4% vairāk, nekā tika investēts 2013.gadā. Pēdējo desmit gadu laikā izpētē un attīstībā Huawei investējis vairāk nekā 30,7 miljardus ASV dolāru.

    “IKT tehnoloģijas, īpaši platjoslas tīkli, mākoņskaitļošana, Lielie Dati un Lietu Internets (IoT), kļūst par dzinējspēku, kas maina ļoti daudzas industrijas. Arī turpmāk Huawei turpinās īstenot savu fokusētās darbības stratēģiju (angl. – Pipe Strategy), lai radītu augstas pievienotās vērtības produktus. Ar mērķtiecīgu komandas darbu, Huawei mērķis ir nostiprināt savas pozīcijas kā telekomunikāciju tīklu operatoru stratēģiskajam partnerim to nākotnes pārmaiņu procesos, kā vadošajam IKT infrastruktūras piegādātājam biznesa klientiem un kā TOP zīmolam patērētāju viedierīču segmentā.

    Huawei gada pārskats pilnā apmērā pieejams lejupielādēšanai šeit.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Joņs
    01.04.2015 21:59

    Reāli interesants raksts

    Reklāma