Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izveidojuši datu pārraides apjoma samazināšanu arī galddatoru Chrome

    Jaunākie raksti

    Google jau kādu laiku cenšas savu Chrome pārlūku Android un iOS operētājsistēmām padarīt draudzīgāku pret mobilo datu tēriņiem, pievienojot iespēju samazināt datu apjomu, tos “izlaižot” caur Google serveriem. Tieši tāda pati pārraidīto datu samazināšana gaidāma galddatoru Chrome interneta pārlūkiem.

    Google sola, ka pārraidīto datu apjomu iespējams samazināt līdz pat 50%, tādējādi atslogojot mājas vai ofisa tīklu. Šāda iespēja lieti noderētu vasarā vai ceļojuma laikā, kad klēpjdators tiek slēgts klāt viedtālruņa mobilajam internetam. Chrome Web Store šobrīd pieejama Data Saver paplašinājuma beta versija. Tā ir saderīga ar jaunākajām Chrome pārlūka versijām. Tiesa, ar SSL aizsargāto saturu Data Saver paplašinājums nespēs saspiest.

    Reklāma

    Ideja noteikti ir laba un atbalstāma. Diemžēl, izmēģinot Data Saver uz sev pieejamā datora, konstatēju, ka Data Saver vismaz maniem datiem nespēja neko sakompresēt. Kopumā tika pārraidīts ap 1 GB datu, bet Chrome paplašinājums tā arī nekad neko nesaspieda. Jā – pārlūku un datoru pārstartēju. Nevajag piemirst, ka šī ir beta versija.

    Chrome 1 Chrome 2

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma