Web Analytics
More
    Reklāma

    Atjauninot pirātisku Windows versiju līdz Windows 10, nebūs iespējams padarīt to legālu

    Jaunākie raksti

    Pirms dažām dienām izskanēja ziņa, ka Microsoft atļaus atjaunināt Windows 7 un Windows 8 pirātiskās versijas līdz Windows 10. Un daudz jau nopriecājās, ka tas ļaus kļūt pavisam legāliem. Taču, kā informē resurss Polygon, atsaucoties uz Microsoft, tā ir tikai daļēja patiesība.

    Reāli lietas ir tādas, ka ja arī jūs instalēsiet nelegālai Windows 7 vai Windows 8 kopijai Windows 10 atjauninājumu, kopumā šī operētājsistēmas versija, Microsoft un tiesībsargājošo iestāžu redzējumā, paliks pirātiska. Lietotājs nesaņems oficiālo Windows licenci, un lai padarītu šo Windows kopiju legālu, tāpat būs jāsazinās ar vietējo Microsoft dīleri.

    Reklāma

    Microsoft protams nekāda veidā neierobežos darbībā Windows 10 kopijas, kuras uzstādītas uz pirātiskām Windows versijām, taču cer, ka lietotājiem radīsies vēlme iegādāties oficiāli licenci. Ierobežojumi, ja arī būs, tad tikai formāli.

    AvotsPolygon
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andris
    23.03.2015 05:00

    Kas notiks ja no paša M$ novelk windows bet neievada cd-key un tad atjaunos uz win10???

    23.03.2015 07:36
    Reply to  Andris

    Visdrīzāk tiksi uzinstalēt Windows 10, tomēr legāla tā kopija nebūs un visdrīzāk nedarbosies pilnā apmērā. Jāsagaida oficiālā Windows 10 izlaišana (jau šovasar), tad būs pilna skaidrība.

    Aleksejs Mjaliks
    23.03.2015 17:34

    Māc šaubas, ka viņi, ko ierobežos. Tā vien izskatās, ka Microsoft atmetis ar roku cīņai ar mazajiem pirātiem. Praksē ir pierādījies, ka, lai arī ko Microsoft izdomātu, atrodas gudrinieki, kas rod tam pretrisinājumu un atkal visi laimīgi lieto. Bet pie dziemas ņemt mazos pirātus nav jēgas – kāda jēga tiesāties par 2*150 € (vai cik tur maksā mājas versija bez OEM).
    MS arī tīri prakstiki ir labumi no tā, ka pēc iespējas mazāk paliek to veco versiju lietotāju.
    1. Mazinās fragmentācija starp versijām – ekosistēma kļūst vilinošāka trešās puses izstrādātājiem, kas veidos vēl lielāku pievienot vērtību gala paterētājam.
    2. Labāka drošība – jo vairāk datoru ar svaigākiem drošība ielāpiem, jo ekosistēma mazāk ievainojama no dažādiem vīrusiem un tārpiem. Līdzīgi, kā darbojas vakcinācija – jo lielāka kopēja sabiedrības vakcinācijas pakāpe, jo lēnāk infekcijas var izplatīties.

    x
    23.03.2015 08:34

    Pareizais veids, kā pumpēt userbase ciparu.

    KKTK
    23.03.2015 11:30

    3 labumi vienā gājienā:
    1) varēs lielīties ar lielo lietotājiu skaitu
    2) ja baigi vajag tad ļauno pirātu varēs paņemt pie dziesmas
    3) varbūt tiešām kāds legalizēsies un nopirks

    Kristaps
    23.03.2015 18:26

    Nu ja sistēma rādīs ‘not genuine’ tad protams, ka ar vienkāršu upgreidu šis lodziņš nepazudīs, tapēc ka sistēmas reģistrā ir blacklists! – KURŠ?!?? Vispār šādu stulbību izdomāja?
    Jo būs jau pirmo gadu atslēgta validācijas PĀRBAUDE ne jau validācija pati par sevi.
    Tātad ja ir nokrekots ar labām zalītēm, ka teiksim w7 uzskata ka ir ”legāls”, tad upgreidojot arī uz w10 būs ”legāls” vismaz pirmo gadu…. tad atnāks iekļauts drošvien servispaku veidā validāciju pārbaude(lai nevar atslēgt, kā var kādu updeitu) un atkal būs jāmeklē zālītes lai legalizētu :D

    Reklāma