Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple no aplikāciju veikala aizvāc antivīrusus, jo tie bojājot iOS reputāciju

    Jaunākie raksti

    Kā izskatās, tad kompāniju Apple ir trakoti saniknojis tas fakts, ka tās aplikāciju veikalā App Store parādās daudz antivīrusu. Kompānija uzskata, ka šāda tendence var veicināt negatīva priekšstata rašanos par aktuālo operētājsistēmas versiju iOS 8.2., un tieši tāpēc ar to ir jācīnās. Un cīņas metode ir ļoti vienkārša – Apple vienkārši izmetuši no App Store veikala visas antivīrusa aplikācijas.

    Viens no pirmajiem šādas reputācijas „uzlabošanas” kampaņas upuriem ir kompānija Intego. Viņu aplikācija VirusBarrier tika aizvākta no veikala ar pamatojumu, ka tās apraksts maldina klientus. Mēģinājumi vēlāk atjaunot aplikāciju ar jau izmainītu tās aprakstu, bija nesekmīgi. Ar šādam problēmām ir saskārušās daudzas kompānijas, kuras piedāvā tāda paša profila produktus kā Intego.

    Reklāma

    Protams, ir jau tiesa, ka līdz šim neviens iPhone viedtālrunis nav inficējies, ja tajā ir tikušas uzstādītas tikai App Store iegādātās aplikācijas. Taču ir tomēr vērts atcerēties, ka eksistē tādas programmas kā WireLurker, Masque Attack un Xagent, kuras ir spējīgas inficēt iOS ierīces, kurās tiek instalētas aplikācijas no citām vietnēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    erikiss1
    22.03.2015 22:08

    Un no nosauktajām lietotnēm antivīrusi pasargā?

    Edgars Pienis
    23.03.2015 14:04

    Nu tehniski tāpēc jau ios skaitās drošs, ka tiek instalētas tikkai apstiprinātas lietotnes, ja instelē kreiaos softus, tad protams, ka var savākt visādus mēslus. p.s. ja tu autiņam uzliec kreiso detaļu un tas uzsprāgst, ražotājs jau nav vainīgs, ka uzsprāga dēļ kreisās detaļas (piemēra režisors Michael Bay)

    Aleksejs Mjaliks
    23.03.2015 15:40

    Interesanti, kā tie AV varēja darboties? Zinot iOS uzbūvi, tad nedžailbreikotā sistēmā katra lietotne griežas savā smilškastē. Neko daudz tas AV nemaz arī nevarētu noskenēt. Iespējams, Apple ir pamats apgalvot, ka lietotāji tiek maldināti. :)

    pyro
    25.03.2015 13:42

    Izklausās pēc snake oil tirgošanas, kura beidzot ir ierobežota.

    Reklāma