Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows Hello ļaus pieteikties Windows 10 ierīcēs ar sejas vai pirksta nospieduma nolasīšanu

    Jaunākie raksti

    Microsoft vēlas turpmāk izskaust paroļu izmantošanu, to vietā tiks izmantotas līdzvērtīgas pieteikšanās iespējas, kādas jau šobrīd atrodamas viedtālruņos. Windows Hello ir daļa no tuvojošās Windows 10 operētājsistēmas un tā atļaus “atslēgt” Windows ar sejas kontūru nolasīšanu, pirkstu nospieduma un pat acs zīlītes noskenēšanu.

    Tiesa, absolūts vairums esošo datoru nespēs izmantot Windows Hello sejas atpazīšanas iespējas, toties Windows atbalstīs esošos klēpjdatoros atrodamos pirkstu nospiedumu lasītājus. Sejas kontūru un acs zīlītes nolasīšanai būs nepieciešama Intel RealSense 3D kamera. RealSense 3D kamera izmantos arī infrasarkanos starus, lai maksimāli precīzi noteiktu sejas kontūras un galvenās iezīmes.

    Reklāma

    Microsoft apgalvo, ka Windows Hello drošības sistēma atbilst lielu uzņēmumu un pat valdību vajadzībām. Microsoft norāda, ka nekādi atpazīšanas dati netiks nosūtīti caur tīmekli, tie tiks droši uzglabāti šifrētā veidā datorā. Infrasarkanā 3D kamera liegs pieeju datoram, ja tam tiks “uzrādīta” īpašnieka fotogrāfija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    19.03.2015 12:18

    Ja vien galvas kontūra nebūs jāmaina reizi mēnesī kā parole, tad tas izklausās jauki :)

    Reklāma