Web Analytics
More
    Reklāma

    RigaWorks izveidojuši publisko defibrilatoru pārbaudes ierīci

    Jaunākie raksti

    Draugiem grupas atzars RigaWorks izveidojuši visai specifisku telemetrijas ierīci D-Box, kas spēj noteikt, vai publiski pieejamie defibrilatori ir darba kārtībā un vai tie spēs glābt dzīvību nepieciešamības gadījumā. Vācijā, Norvēģijā un Nīderlandē publiskās vietās – vilcienu stacijās, veikalos, lidostās – ir izvietoti publiski pieejami defibrilatori, bet to darba kārtības uzraudzīšana ir ļoti sarežģīta.

    Bojāts defibrilators ik pa laikam par to ziņo pīkstot. Tehnisku iemeslu vai vandāļu sabojāts defibrilators pīkst, bet pīkstēšana esot atkarīga no katra ražotāja izvēlētās specifikas. Citi defibrilatori pīkst ik minūti, citi tikai vienu reizi stundā. Tiek norādīts, ka defibrilatoru audiāla pārbaude ir iespējama ne biežāk kā vienu reizi nedēļā un šeit talkā nāk RigaWorks izveidotais D-Box. D-Box spēj atpazīt defibrilatora pīkstēšanu un par to ziņot centrālei.

    Reklāma

    Pasaulē tiek ražoti aptuveni septiņi dažādi publiski pieejamo defibrilatoru modeļi, D-Box saprotas ar četriem no tiem. D-Box projekts tika uzsākts pagājušā gada jūlijā. Sākotnējais D-Box modelis esot bijis pārāk sarežģīts, tāpēc tas šobrīd jau ir vienkāršots. Nelielie D-Box pasūtījumi tiek veidoti Latvijā – sadarbībā ar uzņēmumu VEF Telekom. Lielos pasūtījumus RigaWorks veido kopā ar HansaMatrix.

    d-box 1

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma