Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft vēlas pārveidot tavu Android par Windows 10 viedtālruni

    Jaunākie raksti

    Microsoft nu jau pavisam oficiāli testē tā saucamo trešo pušu programmatūras būvējumu, kas Android viedtālruņus spēs pārvērst par Windows 10 viedtālruņiem. Šobrīd Microsoft sadarbojas ar Xiaomi, lai Mi 4 viedtālruņos varētu uzstādīt Windows 10. Ar Xiaomi Mi 4 aprīkošanu Microsoft negrasās apstāties.

    TechCrunch ziņojumā norādīts, ka Microsoft un Xiaomi vēl nav snieguši precīzu informāciju par drīzu Windows 10 nonākšanu ražotāja viedtālruņos. Avots norāda, ka Xiaomi viedtālruni patiešām var pārveidot par Windows 10, kas sadarbojas ar visiem Microsoft servisiem.

    Reklāma

    Pagaidām nav pilnībā skaidrs, vai Microsoft veidotā programmatūra būs pilntiesīga Windows 10 operētājsistēma, vai arī tas būs kāds hibrīds starp Android un Windows 10. Jau ilgāku laiku Microsoft cīnās par savu vietu Android pasaulē – izlaistas vairākas veiksmīgas lietotnes, izveidota sadarbība ar Samsung, lai Galaxy S6 tiktu uzstādītas Microsoft lietotnes. Starp citu, tās tur patiešām ir – Galaxy S6 ir mūsu ķetnās un šobrīd top jaunākā Samsung flagmaņa apskats.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    19.03.2015 10:22

    Beidzot arī labi jaunumi andrīšiem

    erikiss1
    19.03.2015 15:00

    Hmm Interesanti.

    ir viedierīces, kuras es nepirktu, jo ir Androids. Ja spētu uzstādīt W10 noteikti iegādātos. un domāju, ka neesmu vienīgais.

    Kaspars
    20.03.2015 18:48
    Reply to  erikiss1

    viedīrīces bez aplikācijām nez vai vispār var saukt par viedīrīcēm? Varbūt ar W10, kas būtiski mainīsies, bet uz doto brīdi par pilnvērtīgām (cik nu to var saukt) viedīrīcēm var dēvēt uz ios un android bāzētās…

    Kaspars
    20.03.2015 18:58
    Reply to  Kaspars

    Kas no Tev nepieciešamā nav uz WP, bet ir uz abām pārējām platformām?

    Kaspars
    20.03.2015 20:56
    Reply to  Kaspars

    Man sanāk bieži lidot un lidojot ar ‘piem. Ryanair jau kādu laiku izmantoju mob. app. ar OR kodu, nevajag neko drukāt, ir vairākas viesnīcu apikācijas, kas dod mob. versijā labāku cenu vai speciālas akcijas un atkal uz WP to nav utt. un tas nav izklaidei (ar izklaidi arī uz WP ir bēdīgi), bet reāli laika un naudas ekonomijai…

    Kaspars
    20.03.2015 22:52
    Reply to  Kaspars

    Well, neko drukāt nevajag jau pasen, jo visu atsūta epastā, kuru var uzrādīt arī neizdrukājot, bet par tām atlaidēm piekritīšu..pašam nav aktuāli, bet ir cilvēki, kuri ļoti bieži lido..
    Pozitīvais, tas, ka visi palēnām būvē arī WP versijas :)
    Bet tas, ka man nevajag Ryanair taču nenozīmē, ka nelietoju telefonu kā pilnvērtīgu viedierīci un dažu aplikāciju neesamība nenozīmē uzreiz, ka ierīce ir plika un nelietojama..Zinu aplikācijas, kuras ir tikai uz Andrid, un cilvēkus, kas šī iemesla dēļ nekad nepirks arī iPhone….jebšu, katram savs ir labākais un tāpēc jau cilvēki, kas lieto ko citu nav nejēgas

    Kristaps Lācis
    19.03.2015 16:00

    Nekad! Kapēc gan lai kāds gribētu ko tik stulbu darīt?

    khe
    19.03.2015 19:31

    Stulbu?
    Win10 būs paredzēts at unversālām app. +ir office
    Tas būtu labs aparāts bez patstāvīgas lagošanas.

    Kristaps Lācis
    20.03.2015 12:10
    Reply to  khe

    HAHA! Windows bez lagošanas! Yeah, right! Kamdēļ jāaizstāv Windulis, kamdēļ jāaizmirst kompānijas attieksme pret lietotāju? Gadu gaitā ir redams, ka gala lietotājs Microsoftam nerūp..

    Kaspars
    20.03.2015 12:26

    Un kādēļ ir jānoliek ierīce, kuru šķiet pat rokā neesi turējis?

    Kristaps Lācis
    20.03.2015 13:02
    Reply to  Kaspars

    Kamdēļ Tu domā, ka es neesmu turējis rokā widowsfonu? Win10 nē, bet astoņiciktur esmu. Mana sieviete tādu lieto – rodas iespaids, ka aparāts ir taisīts pajoliem. Pat sievišķim, kurš uz tehniku ir uz Jūs, Windulis kaitina un tracina. Ērti ir tikai starta flīzes, pārējais ir kā caur pakaļu izrauts.

    Kaspars
    20.03.2015 14:13

    Tamdēļ, ka lai nu par ko, bet par lagošanu jau nu gan neviens WP sakarā nesūdzās ;)

    Sievišķim, kas ar tehniku ir uz jūs, un iepriekš lietojis android vai iPhone, tieši varētu būt problēmas ar iebraukšanu..pieradumam ir liels spēks..

    Kaspars
    20.03.2015 12:28

    Un šķiet, ka gala lietotājs (protams arī naudas gūšana no tā)
    ir tas, uz ko MS sāk pamazām (jeb uz līdzšinējā fona – lieliem soļiem) koncentrēties..

    Kristaps Lācis
    20.03.2015 13:03
    Reply to  Kaspars

    Ar business to business modeli? Ja, šas!

    Kaspars
    20.03.2015 14:16

    Ja nepatīk attieksme, tad lieto savu apple.. :)
    Ka jau teici, gadu gaitā ir bijis redzams, bet šobrīd ir pazīmes par ko citu..laiks rādīs vai rūp vai arī tie ir bijuši tukši vārdi..

    Kristaps Lācis
    20.03.2015 16:34
    Reply to  Kaspars

    Pirmkārt, sūdzās gan.
    Otrkārt, sievišķis, kas ir ar tehniku uz Jūs, iepriekš nav smartfonu vispaŗ, tikai parastos.
    Trešķārt, nelietoju Apple.
    Ceturtkārt, kādas tad ir tās pazīmes, kas liecina par to, ka MS rūp gala lietotājs?

    Kaspars
    20.03.2015 17:16

    1) Ok, es tagad nepieminēšu Androidšausmas, bet arī iOS lietotāji sūdzas par lagošanu, locīšanos un VISU iespējamo..bet cik nu tas ir objektīvi. Manis dzirdētās sūdzības par WP lagošanu ir no 0% lietotāju.. Viss var gadīties, iespējams, ka Jūsu ģimenē vienkārši ir gadījies “brāķis”. Varbūt kursors varētu pat kādreiz sagatavot tādu kā pieredzes aptauju, par dažādām platformām, to + un -.. tas pavisam noteikti noderētu cilvēkiem, kuri vēlās jaunu ierīci, bet nezin kādu (šeit pat forumā ik pa laika ir jautājums kādu ierīci izvēlēties?), bet aptauja būtu par savu pieredzi, nevis “man šķiet ka bakstīt flīzes varētu būt atstojs” (parasti uz šo jautājumu ir brēkuļošana izrādot savu nepatiku par citiem un slavējot savu) 2)Par ko tieši Jūsu dāma sūdzās? Kas nešķiet ērts? (viss ir caur ž** nav diezko objektīvs arguments) 3) Tad varbūt Linuxu? nevar taču būt, ka lietojat platformu, kuru šītā “noliekat” 4) MS kļūst atvērtāks. Tādā ziņā, ka sāk pievērsties arī citu platformu produktu radīšanai (outlook telefoniem un ofiss makiem – par kuriem ir ļoti labas atsauksmes), kļūs brīvi pieejams visiem vecāku win versiju lietotājiem bez maksas, ļoti aktīvi uzlabo WP os..var turpināt arī garāk, un var pameklēt arī kādas vadītāja runas par to, uz ko uzņēmums koncentrēsies un… Read more »

    Kristaps Lācis
    20.03.2015 17:42
    Reply to  Kaspars

    Aptauja ir lieliska ideja, jo izvēloties ierīci daudzi vadās no citu pieredzes, ne vienmēr pazīstamu cilvēku.
    Menu ir tups (viena svītra?), settingi neloģiski (bet tas vienmēr ir bijis raksturīgi windowsam). Vēl ir sūdzības par aplikācijām, kas karas un vairs nestartējas, nelīdz arī restarts un reinstals. Tiek lietots tikai oficiālais win veikals, vai kā viņtursauc.
    Kopš vairs nav laika geimot esmu uz datora pilnīgi pārgājis uz Linux, un apmierināts par 100%. (Protams arī Linux ir mīnusi.)
    Par MS atvērtību – es uzskatu, ka viņi meklē jaunus tirgus. Es to vairāķ uztveru kā līšanu svešā lauciņa, nevis atvērtību – MS ilgtermiņā neko stabilu neattīsta, ik pa laikam rad ako jaunu. Arī ofiss ir kas jauns, jo krasi atšķiras interfeisi un mēdz neatpazīt dokumentus starp versijām. Vadības šļupsti par to kas iecerēts un solīts nav tas pēc kā vadīties, rezultāts lai runā pats par sevi. Ņemot vērā Win popularītāti un ilgo vēsturi, plus MS materialos līdzekļus un to, ka katru jaunu win būvē uz vecā virsū, Windulim bija jābūt ideālam. Bet katra versija nāk ar TIK daudz bugiem, gļukiem un WTF momentiem. Un hardwares politika – lai lietotu jaunu win, nepieciešams jauns dators. Par win caurumainību neiesāksim..

    Kaspars
    20.03.2015 20:01

    Nu re, tas jau izklausās konstruktīvi.
    Menu un settingi tiešām ir haoss, bet ar WP10 būs sakārtotāki, bet par aplikācijām es gan brīnos..Man šobrīd ir jau otrais WP tālrunis un vienīgā aplikācija, kas man kādreiz ir kārusies vai nestartējusies ir waze..
    Viss pārējais strādā ļoti labi, un iemesls, kāpēc es pārgāju uz WP un kāpēc es atkal atgriezos pie WP pēc pus gada atkārtota mēģinājuma lietot android ir tas, ka WP ir uzticams un strādā un pat ar laiku nepaliek lēnāks..

    Par politiku varēs parunāt pēc pāris gadiem, skatos uz to optimistiskāk, bet redzēs

    Elva Vaivare
    20.03.2015 22:00
    Reply to  Kaspars

    Waze nestartējas tadēļ, ka pats Waze serviss un app pēdējo +/- pusgadu nav lietojams un… Bija navigācijai top aplikācija, bet vienā mirklī viss nobruka un neiet vairs ne uz Win, ne uz Android. Tāda ir pieredze manās mājās :)
    Un par Win vs. citām os… Tur var strīdēties tik pat ilgi cik par iPhone cenu&lietderīgumu :D Bet nu caur ***** tu nekas nav izrauts.
    Par visu applikāciju izvēlni – lai dāma iemācās izmantot burtu saīsnes. Manuprāt, visērtākā izvēlne.

    Kaspars
    20.03.2015 22:44
    Reply to  Elva Vaivare

    Nu ja, ja izstrādātājs nav pacenties, tad tas jau vairs nav no OS.
    Bet aplikācijas man uz WP šķiet kvalitatīvākas (un ir jau arī garš process kaut ko publicēt, jo katru aplikāciju izskata individuāli – ne tā kā līdz šim uz Android), līdz ar to nav tāda miskaste aplikaciju ziņā..

    Par izvēlnēm man gribas piemetināt, ka visas ikdienā lietojamās aplikācijas man ir “ieflīzētas” sākuma ekrānā, līdz ar to meklēšana nav nepieciešama.
    Viens gadījums mazliet tracina, tas, ka uzinstalējot jaunu programmu, tā gan ir jāmeklē tajā sarakstā (jo flīzes ta vēl nav), bet ļoti nopriecājos ieraugot wp10 dev prew, ka izvēlnes augšā ir sadaļa ar nupat instalētajām aplikācijām :)

    Krotow
    20.03.2015 23:40

    Nepārsteidz. Mazmīkstie apjēguši, ka ar vēdlodziņiem veļas iekšā vēstures mēslainē un tagad būs gatavi iesisties viedierīču pasaulē ar brutālu dempingu.

    Reklāma