Web Analytics
More
    Reklāma

    Stāsti par spiegošanu liek trešdaļai amerikāņu uzlabot drošības risinājumus

    Jaunākie raksti

    Jau gadiem ir zināms, ka ASV valdība it kā drošības vārdā spiego ne vien iespējamos ļaundarus, bet arī visus citus iedzīvotājus, kuru datiem valdība spēj tikt klāt. Pew Research Center pētījums atklājis, ka aptuveni 30% amerikāņu mainījuši savus datu drošības ieradumus laikā, kad masu saziņas līdzekļos ik pa brīdim parādās ziņas par nozagtām parolēm, spiegošanas iespējām un pliku dibenu bildēm.

    Ap 22% ASV iedzīvotāji atzinušies, ka mainījuši telefona satrunu un e-pastu sarakstes tematiku, izslēdzot no tās vārdus un vārdu salikumus, kas varētu pievērst valdības drošības aģentūru uzmanību. Tajā pašā laikā 54% respondentu atbildēja, ka ir pārāk grūti atrast pareizos instrumentus, kas nodrošinātu pietiekamu privātumu.

    Reklāma

    40 – 53% aptaujāto atzinuši, ka neko nezina vai neizmato jaunākās privātumu nodrošinošās e-pastus šifrēšanas iespējas vai anonīmo Tor tīmekli. Nacionālās drošības aģentūrai ir tieša pieeja izmantotajiem interneta servisiem, tāpēc var slēpties ar sarežģītām parolēm, bet nešifrētu saraksti tāpat ir iespējams izlasīt.

    Arī pie mums ik pa laikam tiek rīkoti nelieli, bet gaumīgi paroļu maiņas pasākumi. Pēdējais, ja pareizi atminos, bija eBay pazudušo paroļu sāga. Tad arī nomainīju vairumu sociālo tīmekļu paroles un visas e-pasta paroles pirmo reizi 10 gadu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma