Web Analytics
More
    Reklāma

    Aizsākts Latvijas Vikipēdijas maratons

    Jaunākie raksti

    Ar Norvik bankas atbalstu pagājušajā nedēļā tika aizsākta Latvijas Vikipēdijas maratona iecere. Tās galvenais mērķis ir “aktivizēt un paplašināt latviešu valodas lietojamību mācību procesā, izziņā, pētnieciskajā darbā, būtiski palielinot rakstu skaitu Latvijas Vikipēdijā”, kā arī parādīt latviešiem, ka Norvik bankai ļoti rūp lokālas nozīmes notikumi.

    Skaitliskais mērķis ir 100 000 Vikipēdijas ieraksti latviešu valodā. Šobrīd Latvijas Vikipēdijā ir aptuveni 59 tūkstoši rakstu, kas būtiski atpaliek gan no Lietuvas (170 tūkstoši rakstu), gan Igaunijas (131 tūkstotis rakstu) Vikipēdijām. Lai šī Norvik bankas sociālā kampaņa izdotos, cilvēki tiek motivēti arī ar balvām – tās tiks iedalītas četriem autoriem, kuru darbi tiks vērtēti pēc vairākiem kritērijiem. Ņemot vērā to, ka šādi motivētu kampaņu gaitā bieži vien tiek radīts gana nekvalitatīvs saturs, esošajiem 30-50 Latvijas Vikipēdijas aktīvistiem būs gana daudz darba.

    Reklāma

    Ja atmetam bažas par šīs kampaņas radītāju iespējami savtīgajiem mērķiem, tad jācer, ka Latvijas Vikipēdija tik tiešām tiks papildināta arī ar kvalitatīvu saturu. Lai arī mūsdienās (īpaši jauniešiem) nevajadzētu būt problēmām ar informācijas atrašanu svešvalodu resursos, tomēr ir labi papildināt saturu arī latviski. Galu galā, tas ir viens no iemesliem kāpēc pastāv Kursors.lv. Es uzskatu, ka satura veidošana Vikipēdijai ir lielisks veids kā iemācīties labāk meklēt un apstrādāt informāciju, kā arī to pierakstīt. Tāpēc šajā maratonā ļoti svarīgi būtu iesaistīties skolām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma