Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais 13″ MacBook Pro nav remontējams mājas apstākļos

    Jaunākie raksti

    Apple jaunais un neredzētās uzlādes/datu pārraides pieslēgvietas dēļ pamatīgi apspriestais klēpjdators MacBook veikalu plauktos nonāks viens aprīļa sākumā, bet Force Touch skārienpaliktni var jau izbaudīt atjauninātajā 13 collu Retina MacBook Pro modelī. Bet pirms tam der veikt nelielu situācijas izpēti.

    iFixit paspējuši 13 collu Retina MacBook Pro jau izjaukt un sniegt savu viedokli par klēpjdatora uzbūvi un labošanas iespējām. Sliktā ziņa ir tāda, ka pats mājās ar atjauninātā MacBook Pro labošanu nodarboties nevarēsi. iFixit devis MacBook Pro 1 no 10 punktiem par tā vienkāršas salabošana iespējām. Tiek norādīts, ka MacBook Pro pašrocīgi izjaukt ir gandrīz neiespējami. Klēpjdatoru kopā satur nestandarta skrūves ar astoņstaru galvām un iespaidīgs līmes daudzums.

    Pēc MacBook Pro atvēršanas darbs nekļūst vieglāks. Force Touch var noņemt tikai pēc akumulatora izņemšanas. RAM atmiņa ir pielodēta pie mātes plates, kas nozīmē, ka nāksies sadzīvot ar to, ko esi iegādājis jau sākumā. Retina tipa ekrāns ir viena liela, salīmēta pankūka bez atsevišķa aizsargstikla.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    13.03.2015 13:11

    “Retina tipa ekrāns ir viena liela, salīmēta pankūka bez atsevišķa aizsargstikla.” – Izskatās, ka viens neveikls žests ar pirkstu un jāmet ārā.

    Uldis M.
    13.03.2015 15:03

    Tik traki jau nav… Tas ekrāna vāks ir kā iPad – ar normālu stikla virsmu. Tad jau iPadus arī visi sen ar pirkstiem būtu izbakstījuši. Domāju ka vairumā gadījumu šāds risinājums ir pat izturīgāks par klasiskajiem laptopu ekrānem kur displeja matrica ir plika un neaizsargāta.

    Kristaps Lācis
    13.03.2015 16:20
    Reply to  Uldis M.

    “Retina tipa ekrāns ir viena liela, salīmēta pankūka bez atsevišķa aizsargstikla.” Lasītprasme! Nav aizsargstikla, iebrauc ar pirkstu ekrānā un.. Ipad ir paredzēts puļķēties pa bildi.

    Uldis M.
    13.03.2015 16:40

    A tu vispār esi redzējis dzīvē Macbook Pro Retina? Tas ekrāns ir ar stikla vai stiklam līdzīga priekšmeta pārklājumu.comment image
    Ar lasīt prasmi man viss kārtībā. Jā tur rakstīts ka nav atsevišķa aizsargstikla kas nenozīmē ka ekrāns ir plaika matrica, bet gan tas ka aizsargstikls nav atsevišķs nomaināms elements!

    x
    13.03.2015 15:43

    “Ja jums rodas vēlme pašam salabot savu i-verķi, acīmredzot, pērkot esat izdarījis nepareizu izvēli par labu jums pārāk dārgai lietai.

    no apple lietotāja rokasgrāmatas.

    Krotow
    16.03.2015 19:15
    Reply to  x

    Ja ar ābolplāceni var uzsmērēt sviestu uz maizes vairāk par vienu reizi, tad būs labs.

    zum zum
    13.03.2015 16:39

    Nav jau arī vajadzības labot pašam, liela daļa tos pašus sūda plastmasa klučus nevar paši sataisītu un nemaz nevajag arī.

    Kaspars
    13.03.2015 19:42
    Reply to  zum zum

    Man gan šķiet, ka arī aiznesot to verķi uz remontu, pēc garantijas beigām, servisā paprasīs nevis 30 eur par izjaukšanu, bet gan 130 :D

    Naurelijs
    13.03.2015 16:51

    Ak nē, ko nu tagad darīt, mēs jau visi tā bijām pieraduši mājās ar lodāmuri činīt datorus, pilnīgas šausmas – inovācijas brāķis! Tur nav ko daudz pētīt, vnk iPads ar klaviatūru un pilnvērtīgu OSX. Apveicami, Apple nevajag ieguldīt milzu naudu mārketingā, pietiek ar stundas prezentāciju, ka tas jau ir aprunātākais dators pasaulē.

    Kloons
    14.03.2015 13:53

    Nu jau nu jau.. “parastās” pentabolās skrūves, un ielodētais RAM ir jau krietnu mirkli visiem Air`iem.
    Ielīmeta baterija un pie kontroliera pielodēti datu kabeļi gan sarežģī mazliet pasākumu.

    Ekrānu mūsu bāleliņi iemācīsies nomainīt, tāpat kā citiem modeļiem.

    Un jā… parastie mājas lietotāji nu jau gadus 2-3 nelien datoros iekšā.. un tie, kuri ielien, 50% gadījumu sajāj kautko. Nemaz ir nevajag MacBook..

    Žans
    15.03.2015 08:59

    Interesanti, kurā brīdi Kursors palika par klikšķu ģeneratoru? Pirmais Retina MacBook Pro 13 padarījās 2012.gada beigās un nekas īpaši labošanas ziņā nav mainījies pa 2,5 gadiem. Kā bija pielodēts RAM, nestandarta SSD disks un neizjaucams ekrāns, tā arī palika. Bet nu te nu autoram ir lielais atklājums kā tā ir vainu viņš ir no tiem autoriem, kurš ģenerē apmeklējumus un raksta “sensacionālus rakstus”, par lietām, kuras jau aprunāts pirms laba laika.

    x
    15.03.2015 19:47
    Reply to  Žans

    ko nozīmē nestandarta disks? eMMC, nevis SSD.

    Žans
    15.03.2015 19:52
    Reply to  x

    Savienojuma ziņā un formas ziņā. Tur nav 2,5 collu disks vai tur piemērām mSATA. Tur bija savs savienojuma paveids, kurš balstījās uz SATA savienojumu, bet kopš 2013.gada beigām viņiem ir savs PCI savienojuma paveids.

    Reklāma