Web Analytics
More
    Reklāma

    Gemius veidos pavasara blogu topu, aicina blogerus pieteikties

    Jaunākie raksti

    Interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius veidos Latvijā apmeklētāko blogu topu. Blogeri aicināti pieteikties pavasara blogu topa bezmaksas statistikas mērījumiem līdz 20. martam.

    Gemius aicina Latvijas blogerus piedalīties pavasara blogu topa bezmaksas statistikas mērījumos, tādējādi palīdzot radīt priekšstatu par blogosfēras apmēriem Latvijā.

    Reklāma

    Tie blogu īpašnieki, kas vēl nav pieteikuši blogu mērījumiem, aicināti sazināties, rakstot uz e-pastu contact@gemius.lv un norādot bloga īpašnieka vārdu, uzvārdu, web adresi un blogā pārstāvēto tematiku. Pieteikšanās norit līdz 20. martam.

    Tiem blogu īpašniekiem, kam mērījumu kodi blogā jau ir izvietoti, otrreiz nav jāpiesakās. Gemius Latvia patur tiesības izvērtēt blogā publiskoto saturu un nepievienot tādus blogus, kuru saturs tiks uzskatīts par neatbilstošu Latvijas likumdošanai un sabiedrībā vispārpieņemtajām normām un ētikai, kā arī komerciāla rakstura blogus.

    Blogi topā tiek apskatīti pēc vairākiem kritērijiem – auditorijas (real users) skaita, lapu skatījumu (page views) skaita, viena lietotāja vidēji pavadītā laika blogā un citiem rādītājiem, taču pats tops tiek veidots, balstoties uz tā auditorijas lielumu konkrētajā mēnesī. Tradicionāli Latvijas blogu tops tiek veidots divas reizes gadā – aprīlī un novembrī, tādējādi atspoguļojot pavasara un rudens tendences Latvijas blogosfēras attīstībā.

    Tā kā gemiusAudience pētījumam tagad ir pievienota arī vecuma grupu no 7 līdz 14 gadiem, pavasara blogu topa īpašnieki varēs uzzināt savu blogu auditorijas apmērus bērnu un jauniešu vidū.

    Jau minēts, ka pēdējā novembra blogu Top 20 pirmo vietu ieņēma radošās izcilības blogs cehs.lv ar 34 100 lietotājiem. Otrajā vietā ar 14 300 lietotājiem ierindojās dzīvesziņas blogs iinuu.lv, bet kā trešais – sieviešu dzīvesstila blogs mia.lv ar 11 600 lietotājiem. Rudens topā viena no aktuālākajām tendencēm starp populārākajiem blogiem bija pavārmāksla.

    gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

    Dienas jautājums: Kā jūs domājat, vai šoreiz topā pamēģināt pieteikt arī Kursors.lv? :)

    gemius blogu tops 2015

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    12.03.2015 12:02

    gemius…pag, pag…gemius…ā, viņu saitus es pievienoju adblokā lai nebremzē ielāde!

    12.03.2015 20:29
    Reply to  x

    Ūja, neies takš bloķēt lāga zēnus (un meitenes) no Kursora :O

    Reklāma