Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai Apple prasīs maksu par Watch ciparnīcas pielāgojumiem?

    Jaunākie raksti

    Šovakar gaidāma Apple Watch prezentācija, bet daudzus potenciālos viedā pulksteņa pircējus urda jautājums par Apple Watch pielāgojumu iespējām. Protams, kaut kādā mērā Apple Watch būs pielāgojamas gan ciparnīcas, gan arī nomaināmas rokas siksnas, bet cik tas būs sarežģīti un dārgi?

    Apple vēl arvien nav skaidri pateikuši, vai pats lietotājs varēs nomainīt pulksteņa ciparnīcas izskatu. Oficilālā Apple Watch lapa uzrāda tikai deviņus Apple Watch ekrāna dizainus. Jau pirms visas informācijas pieejamības par Apple Watch var gandrīz apgalvot, ka katrs pats varēs uzstādīt paša izvēlētu Apple Watch ciparnīcas dizainu. Bet paliek jautājumi – kā un cik tas maksās.

    ReklāmaAdvertisement

    Šobrīd tiek pieļauts, ka Apple Watch vizuālie pielāgojumi būs iegādājami un tie tiks piesaistīti katra lietotāja Apple ID. Android Wear gadījumā katrs pats var izveidot savu ciparnīcu, savus rādītājus un to visu ātri un vienkārši nosūtīt uz viedo pulksteni. Visticamāk, ar Apple Watch viss nebūs tik vienkārši un arī ne bez maksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mix_
    09.03.2015 13:48

    Šovakar redzēsim. Manuprāt, maksa par pielāgotu ciparnīcu ir mazticams scenārijs – ciparnīca ir pārāk būtiska dizaina daļa (un viena no visredzamākajām) un tā ir kritiski svarīga, ja Apple grib (un grib) saglabāt savam pulkstenim saikni ar timekeeping tradīcijām. Domāju, Apple piedāvās savas (šobrīd 9) un nevienu citu klāt nelaidīs. Protams, teorētiski pastāv līdzīgs izplatīšanas variants, kā ar zvanu toņiem, tomēr tie nesalīdzināmi mazāk skar produkta “dvēseli”. Tā kā aiz ciparnīcas dizaina nestāv ierakstu kompānijas, kuras meklē peļņu no ringtoņiem, ir grūti saskatīt arī ieinteresēto pusi – nedomāju, ka Apple pašai būtu interese pelnīt grašus tik apšaubāmā un mēdiju kritiku izraisošā veidā. Varētu, piemēram, pieļaut scenāriju, ka lietotājs var nopirkt kāda slavena pulksteņu ražotāja ikonisku ciparnīcu, taču arī šādam salikumam ir savas problēmas abu iesaistīto pušu zīmolvedības/brenda identitātas aspektā – Apple ir pārāk spēcīgs brends, lai kāds cits brends (ok, lai arī ar savām senām tradīcijām un atpazīstamību) riskētu un bāztu kāju šādā slazdā. Tiesa, ja apskatāmies un autopasaules Lambo, Ferrari, tad jāteic, ka tie, diemžēl, ir gatavi ļaut likt savu logo pat uz apšaubāmas kvalitātes maciņiem un good-enough datoriem…

    x
    09.03.2015 22:19

    >Oficilālā

    patikās saits, kur raksta apakšā ir sīkā druka “ja esat pamanījuši kļūdu, iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai ziņotu mums”

    Oppa
    21.03.2015 00:49
    Reklāma